Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Cvičím, zdravo sa stravujem, no priberám na váhe

Príspevok v téme: Cvičím, zdravo sa stravujem, no priberám na váhe
mishita

Ahojte.
Chcem sa spýtať na jednu vec. Pred pár mesiacmi - cca 3, som začala intenzívnejšie cvičiť (asi hodinu denne posilňovacie cviky a takisto kardio tréning). Predtým som bola zvyknutá cvičiť asi 2 krát do týždňa v slabšej intenzite. Na začiatku som vážila 47 kg, výška 169 cm. MOja otázka znie, či je normálne, že som za tento čas pribrala na 50 kg, bez zmeny jedálnička. Keď prestanem cvičiť, vráti sa moja váha na pôvodnú hodnotu?

mishita

No, momentálne som na tom tak, že som z cvičenia ubrala...Už cvičím len 5 krát do týždňa.- druhý týždeň. Váha sa mi však vrátila na pôvodnú hodnotu.- 47kg. Každý týždeň mám minimálne o kilo menej bez zmeny stravovania. Dúfam, že to takto nepôjde ďalej. Mám zase zvýšiť tréningový plán? Pretože pôvodne som chcela zvoľniť a teraz toto.:-(

nenisinormal

a načo chceš dievča schudnúť ? pribrala si preto lebo to tvoje telo potrebovalo a zdravý životný štýl ti k tomu pridal

mishita

Flegma. Ja chápem že tuk a svaly sú dva rozdielne druhy tkaniva, čiže jeden sa nemôže premeniť na druhý. Ale pravidelným cvičením sa tuk odbúrava a vznikajú svaly, ktoré majú vyššiu hodnotu ako tuk a preto sú ťažšie. Ja mám toho tuku na tele ešte relatívne dosť. Je to badateľné, hlavne keď skáčem - mierne sa mi pohybuje tuk na bruchu. No čo už, asi zmením stravu.:-(

lea128

Ach no ja odpadnem! To sa akoze nemusime tahat za slovicka, nie?? Jasne, ze to nie je tak, ze sa tuk zrazu premeni na sval DOSLOVA- po tej biologickej stranke. Ze abrakadabra a mame z masti maso :D Ake tuk sa minimalizuje a vytvori sa sval silovym treningom a cardiom...podla toho sa palia cukry, tuky alebo sacharidy...zavisi to od intenzity..a cvicenim sa takto tvoria svaly ale hovori sa v bezne zauzivanej reci, ze tuk sa meni na sval cvicenim..netreba brat veci uplne do slova, ale aj trosku logicky a metaforicky...

flegma

ja sa tak STRASNE cudujem tomu, co ste mali z biologie...
TUKY SA NEMOZU MENIT NA SVALY!
tukove bunky su nieco uplne ine ako svalove, tuky mozte cvicenim tak akurat odburavat, NIE MENIT na svaly
dufam, ze uz je to jasne aj tym menej chapavym...

lea128

Mishita, akoze ti to tu jasne ludia napisali, tak comu nechapes, ze hmotnost sa ti zvysila o 3 kg??? Svaly aj nieco vazia, preto sa hmotnost tela pri pravidelnom cviceni celkovo zvysuje, aj ked je ti oblecenie volenjsie. Ja cvicim 6 rokov, som stihla, no vazim dost vela, kvoli svalovej hmote. Tuky sa premieňaju na sval, takze tiez nechapem comu sa tu Flegma tam strasne cuduje...
Ked som zacala cvicit, tiez sa mi tuk, napr. na bruchu zmenil na svaly, brucho sa pekne vyformovalo, no urcity podiel tuku tam zotal, ale v podstatnej miere sa minimalizoval. Dufam, ze uz rozumies kde su tie 3 kg.

mishita

Flegma. Ja si myslím, že každý človek má určitý podiel tuku v tele. Veď bez toho by nemohol existovať. Sama na sebe cítim, že sa mi postava dosť spevnila, na oblečení nárast hmotnosti vôbec nepociťujem. Práve naopak, je mi o niečo volnejšie. V tomto prípade nechápem, z akého dôvodu mi pribudli takmer 3 kilá navyše.
Ja som začala cvičiť práve kvôli tomu, že priateľ sa často sťažoval, že mám kostnatý zadok (obvod bokov mám 82), tak som chcela nabrať nejaké svaly