Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Riesenie sociálnej fóbie

Príspevok v téme: Riesenie sociálnej fóbie
peace

Ahojte, dlho, moc dlho som stravil pri PC studovanim ucinneho riesenia a liecenia socialnej fobie. Bohuzial som sa stretol iba s nazormi typu : psycholog urcite pomoze, psycholog nepomoze, treba psychiatra, psychiatra nie lebo AD su navykove a po vysadeni sa to vrati a mohol by som pokracovat hodne dlho.. Zaujimalo by ma ci sa najde niekto, kto sa SF zbavil a ma od toho pokoj, resp. niekoho komu sa jeho stav vyrazne zlepsil. Viem ze sa tato tema uz riesila ale verim tomu ze musi existovat nejake riesenie, mozno nie zapadna medicina ale nieco ine, nove. Chcem sa toho uz konecne zbavit a urcite aj vsetci ostatni co tym trpia. Dakuejm za odpovede :)

peace

No k obzrejmeniu, ja potrebujem ludi, niesom zadepkovany doma. Ja jednoducho potrebujem ludsky kontakt, ani jeden den by som nevydrzal doma. Mam kamaratov, pri ktorych nepocitujem stres, kecame smejeme sa a pohoda ale su ludia, s ktorymi to proste nejde. A to ze nemysliet a nerozmyslat nad tym co si kto mysli nejde. Myslis ze keby to islo tak by som to nerobil?? Nechcem byt neprijemny ale uz som skusal vselijako brat svet a zivot ale nejde to no.. Vidim ze ked si vypijem, toz som viac v klude tak sa na veci pozeram skor s nadhladom aj ked nie vzdy. Ja by som aj vyskusal AD ale nemyslim si, ze je to riesenie dlhodobe, skor je to o tom, ze ked ich clovek vysadi tak potom ma este horsie stavy a este aj problem s odvykanim(aspon co som cital)Ale dost ludi reaguje, co som prekvapeny :)dakujem

nirv

Odvaha plus aktivita krát osobný šarm minus smutné nalady krát viera na druhú rovná sa ....znizenie negatívnych dôsledkov o 85%.

mellisa

Preto je tu také ticho, ono asi všetci majú ten problém.....mne sa raz otvárajú normálne, ale väčšinou strááááášne dlho. Čo to má byť skúška nervov?

anjelik*

Unknown89, vďaka alkoholu a chémii, ktorá sa ti dostane do mozgu sa akoby *povznesieš* nad bežné problémy a jasné, že potom je ti svet gombička. Na tvojom mieste by som zvažovala, že keď si schopný normálne fungovať s alkoholom v krvi, že asi ten potenciál u teba je na zvládnutie, že stačí podobnú chémiu vytvoriť v mozgu, ale nie z alkoholu, ale z poznania, že prečo je tak nepodstatné riešiť dokola stále nejaké komplexy a obavy. Všetci sme si rovní, iba zakomplexovaný človek si namýšľa, že ho všetci stále pozorujú a potrebujú riešiť. Nie, každý je povinný riešiť a zamýšľať sa sám nad sebou, ostatní mu môžu pomôcť, alebo aj nemusia. Ale nikto nie je ani lepší ani horší. Treba sa zapodievať aj inými vecami ako tým kto čo na nás vidí a čo si kto o nás myslí. Podstatné je to, čo si myslíme sami o sebe a to by malo byť normálne a zdravé a rozumné. :o)
Peace, nie je to dobou, ale je to tým, že sa prirodzene v ľuďoch posilňuje to, v čom sú najlepší. A ak sú najlepší v depresiách a komplexoch, tak toto je výsledok. Treba proti tomu postaviť zdravý rozum a normálne uvažovanie o tom, čo chceš so svojím životom robiť a ako sa chceš v ňom cítiť. Keď ti ľudia prekážajú, uvažuj, že prečo. Čo ti chýba, že ich nedokážeš zniesť vedľa seba a pri sebe. :o) Ja tiež nie som kolektívny zabávač, ale je zaujímavé občas ľudí v spoločnosti pozorovať, ako sa správajú a čo považujú za zábavu. Je to poučné, hlavne nič netreba brať osobne. :o)

nirv

Tiež som istý čas chodila cvičiť. Pred tým, ako som prvýkrát vstúpila, som sa trikrát otočila pri vstupných dverách a odišla. Aj na jazyky som chodila. Ale už dávno, teraz aj tak nemám na to čas.

ebi7777777

- ja mám podobný problém, mám problém byť stredobodom pozornosti, stratím reč a vyzerám potom ako debil a hlupák :(
- ale, nemám problém s telefonovaním, ani v nákupných centrách, v meste a v mhd nemám problém, lebo mám pocit, že sa stratím v dave
- a ani nemám problém ísť niekam sama, napr. do reštiky alebo tak
- mám iba problém, ak sa na mňa upriami pozornosť a hlavne vtedy ak mám niečo vykonať alebo povedať
- a z týchto tlakov mám problém sa uvoľniť, napr. na zábave...
- ale ja viem presne od čoho mi to vzniklo (viem, že som to milionkrát sem písala, mám hnusné akné a cítim sa byť škaredá a špinavá)

javor24

nirv: tie kruzky alebo konicky tie vedia tiez cloveka dost povzbudit, len sa treba prinutit a zapisat sa na nejaky..
ja som sa takto zapisal na jazykovku, na zaciatku som mal velke stresy, ze to tam nevydrzim atd.. ale po druhej, tretej hodine som to zacal mat uplne rad a spolocnost cudzich ludi mi aspon na tom kurze prestala vadit, o chvilu sa kurz konci a az je mi to luto..
to iste s cvicenim vo fitku, najprv som mal obrovsky strach, ze to tam nezvladnem ako zaciatocnik, ze sa na mna vsetci budu divat, zaplatil som si prve tri hodiny trenera a aby som mal aspon nejaku oporu, ze sa mi tam niekto bude venovat a teraz sa na cvicenie aj tesim, aj ked stale chodim cvicit v case ked je fitko viac prazdne ako plne a na zaciatku som si nevedel vobec predstavit, ze by som vobec vosiel do fitka..

nirv

Mne sa to zhoršuje ak som sama zavrena doma, čím viac som medzi ludmi tým je to lepšie. U mňa sa bije nechuť komunikovať s potrebou spoločnosti. Kedysi som v prítomnosti cudzích mala problém hovoriť, telefonovať, osloviť predavačku. Stale mam problém jesť na verejnosti, ale ked som hladná tak sa proste najem a blbe pocity ignorujem ako sa dá. Rada sa bavím s ľuďmi ale stale som pri tom nervózna. Akoby sa vi mne bil extrovert s introvertom. Mhd som mala problém, kým som nim nechodila pravidelne. Čo ma štve, je , že si neviem predstaviť sama chodiť na krúžky ci kurzy alebo iné činnosti. A to je začarovaný kruh lebo mam tak obmedzený okruh známych a sama sebe branim si ho rozšíriť. Myslím že podvedome mam pocit, že ľudí moja spoločnosť otravuje, aj ked mi to nedáva nikto najavo, jedine v puberte isté typy ľudí a možno v detstve...rodičia? ..

peace

jennifer30: No tak to si mi z duse hovorila, toto je peklo najvacsie ked som stredobodom pozornosti a ludia cakaju co spravim, co sa opytam, fu.. No a dalsie problemy su, ze su ludia, s ktorymi niesom schopny sa rozpravat, proste to vobec nejde.. Mam z toho hrozny pocit, ze vobec neni o com a je to dost trapne. Skor viem kecat na vaznejsie temy.. Neviem sa zabavat vobec. Teda ked nepijem, toz uplne ina vec ale aj tam ma to uz dost chyta ze sa neviem uvolnit a zabavat sa normalne. Kedysi uplne normalny clovek, teraz obmedzeny a vystresovany, SF "dakujem". A nemal som problem ani so zenami ale teraz len stres, stres a stres.. Ako to, ze je to take rozsirene a postihlo to tolko ludi?? Ze maju velmi podobne priznaky? Asi fakt doba..