Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Ako pomôcť drogovo závislej.

Príspevok v téme: Ako pomôcť drogovo závislej.
pezeppo

Dobrý deň!
Mám kamarátku, ktorá asi tak posledné 2 roky "šňupe" pervitín. Mne sa to vôbec nepáči. Skúšala som jej dohovárať ale vždy ma odbije tým, že šňupaním nebude závislá... Keď je pod vplyvom je úplne iná, potom tie útlmy...
Problém je vždy, keď sa dostane k peniazom, má okrem mňa kamarátov, ktorí drogy vedia zohnať zachvíľku. Neviem už čo mám robiť jej matke to povedať nemôžem asi by mi ani neuverila, jej brat si šňupne občas tiež...
Rozmýšľala som, že napíšem list na políciu, viem aj o ich díleroch ale nechcem byť zasa udavač... Čo by v takom prípade polícia robila?
Ďakujem, za každú radu.

ajja

ja by som to povedala jej matke teda oznamila je jedno ci tomu bude verit alebo nie ,lebo ak by sa daco stalo tak matka uz bude vediet odkial vietor fuka. Policajtom to neoznamuj.

boza571467

Ja mám malý istý problém! Keď si nedá povedať dcéra kamarátky tak čo ma ako postupovať veď je to dcéra a ktorá matka vyhodí dcéru a domu?O keď sa aj tak rozhoduje je to v riešení lenže čo potom?Čo bude ako tá dcéra ďalej v živote ?ona si našla priateľa po 3rokoch chodenia matka zistila že asi pol roka droguje nevie ešte čo ,lebo tomu hovoria názvy aké nepozná chce aby sa rozišli že ona nie .Je postvana od toho chalana proti rodičom je zaslepena a teraz ako to riešiť???

Prezyvka55

zsofa zachovala si sa spravne, nakolko ked sa sam neuvedomi tak potom mu niet pomoci, maximalne by som bol ochotny mu pomoct vybavit liecenie z tvojej strany ak nie tak potom bohuzialn neda sa nic robit. on si vybral taky zivot.

zsofa

Ahojte,potrebovala by som súrne poradiť.Mám brata-narkomana, ktorý berie heroín už 15 rokov s prestávkami, keď bol vo väzení, ale vždy sa k tomu vráti.Mama, ja a sestra sme ho vždy finančne podporovali, vraj na ubytovanie,lebo je bezdomovec, ale aj tak viem, že tie peniaze dával na dávky. Dnes som urobila rázny krok, a to taký, že som ho odohnala preč, nakoľko ma už zasa čakal ako som išla do práce. Nedala som mu nič. Išlo mi srdce roztrhnúť, keď odo mňa odchádzal a nahlas plakal ako malý chlapec. Neviem, či som sa sa zachovala správne, ale jednoducho ho už nedokážem finančne podporovať, nakoľko si vôbec neuvedomuje, že moja mzda nestačí na jeho nároky a popritom mám ešte aj svoju rodinu.

okoloiduciXY

rodičia by také čosi mali vedieť a riešiť. raz to zistia tak načo to odkladať? čím skôr, tým lepšie. ona ti za to určite nebude vďačná (teda nie hneď), ale radšej nech to počujú od teba ako od patológa (takých prípadov bolo veľa).

panika

moja posledna reakcia na temu drogy, pretoze proti narkomanom nemam sancu : ak ona sama nechce, tak nic nezmozes..je to prve pravidlo, fetak si nikdy neprizna, ze je zavisly a ak mu radis z vlastnej skusenosti, napadne ta tu tlupa fetakov a citis sa ako posledny debil....takze pre tych, co to chcu vediet a maju este otvorene oci..narkoman okradne katdeho a to bez milosti..v spanku stiahne prstene z ruky milovnej matky, bez strachu zalozei naramok obavaneho otca..fetk je fetak--kym sa nechce, nesnazte sa mu pomoct...nelutujte, ze je hldny (co je mlokedy), nelutjte, ze je spinavy a smrdi..jemu je to jedno...nechaj ho prespat a umyt sa...rano budes o co to lahsi

veve_IX

ja si myslím, že je dobré ak ti to nie je ľahostajné. Tým viac, že ide o tvoju kamarátku. Môžeš ich (ju aj dílerov) ohlásiť polícií ako anonym, že máš podozrenie...Možno ju neminie väzenie alebo súdom nariadená liečba - no vždy lepšie niečo, ako sa nečinne prizerať degradácii jej osobnosti, vzťahov a ničiacej prázdnote života. Základ je ju od toho odtrhnúť a aj keď to čo príde namiesto drogy bude pre ňu veľmi ťažké a možno ešte veľakrát padne, ale možno jej toto tvoje rozhodnutie v konečnom dôsledku zachráni život. Závislý človek si nutne potrebuje prežiť dno, aby sa mal od čoho odraziť...
Prajem ti potrebnú odvahu a držím palce nech to dobre dopadne!