Ako pomôcť drogovo závislej.

Príspevok v téme: Ako pomôcť drogovo závislej.
pezeppo

Dobrý deň!
Mám kamarátku, ktorá asi tak posledné 2 roky "šňupe" pervitín. Mne sa to vôbec nepáči. Skúšala som jej dohovárať ale vždy ma odbije tým, že šňupaním nebude závislá... Keď je pod vplyvom je úplne iná, potom tie útlmy...
Problém je vždy, keď sa dostane k peniazom, má okrem mňa kamarátov, ktorí drogy vedia zohnať zachvíľku. Neviem už čo mám robiť jej matke to povedať nemôžem asi by mi ani neuverila, jej brat si šňupne občas tiež...
Rozmýšľala som, že napíšem list na políciu, viem aj o ich díleroch ale nechcem byť zasa udavač... Čo by v takom prípade polícia robila?
Ďakujem, za každú radu.

pompom

1/kamarátka nikdy svoju kamarátku neudá,a to ani ked niečo protizákonné urobila,maximálne nespolupracuj s nou a možeš jej pomoct poradit ukázat správnu cestu , lae neudat, preboha vlastnu kamošku??????to je podraz, ak si kamoška vždy stojiš pri nej v dobrom aj zlom ale udat nikdy,ak by si to urobila v mojich očiach si hovno,ako mnohý zbabelci čo miešaju hovno umyslene.

Dadula56

Nikomu nepomozes, pokial si on sam pomoct nechce. O tych dileroch pravdepodobne vie aj policia, ale tieto pripady su zlozite, je to narocnejsie dokazovat, nemozu tam len tak vbehnut a zavriet ho, pokial nie su dokazy. A aj keby ich vsetkych zavreli, tak pridu novi. Jedneho odstranis, zjavia sa dvaja.

rgbifd

sa do nej nestaraj co nemas dost vlastnych problemov, ze musish riesit cudzie zivoty? Je dospela,je to jej zivot. mne sa zase nepaci ze sa montujes druhym do toho, co chcu robit a robi ich stastnymi aj ked ty to za stastie nepovazujes. ak nepomoze normalby dohovor tak neries lebo este ty budes za blbca

doubledog

policiu informovat mozes, ale necakaj od toho vela.
ved aj keby zatkli tych dilerov, co poznas, tak sa rychlo najdu dalsi. vyroba pervitinu je momentalne na vzostupe, na trh to uz nejak umiestnia.

ked sa uz niekto rozbehne s branim perniku, tak ho tazko zastavis.
to by si ju musela niekam zavriet.