Šteniatka a "hygiena"

Príspevok v téme: Šteniatka a "hygiena"
TinaM

Viem, ze steniatka sa do isteho veku nemozu kupat. Nas ma 11 tyzdnov a asi si viete predstavit, ako vyzera pri tomto pocasi,ake mame. Ked prideme dnu, poutieram ho do uteraka, aby nebol mokry a trosku aj poutieram tu spinu, ale celkovo, nie je to bohvieco. Mate nejake rady, tipy, ako ho dat trosku doporiadku?

ewelin.

neboj, tie intervaly sa budú predlžovať. Stačiť bude iba cez deň venčiť a v noci budeš mať pokoj. Počas dňa je ideálne 4 x alebo aj 3 x...a ak pojdeš okolo 21:00 vyvenčiť, psík aj do 7:00 rána vydrží..

ak je psík z útulku a veľmi sa bojí, ja by som ho vôbec nehrešila. Aby nebol v strese, lebo potom sa naozaj môže pocikať zo strachu. Veľa sa maznajte, hladkaj ho, dávaj mašrtky,

a rozprávaj sa s ním, aby si zvykol na tvoj hlas a spojil si ho s tým, že ty nie si ten čo ho bije...proste si musí získať dôveru a zvyknuť si. Veľa si toho prežil a plus od dočaskárky si musí zvyknut zase na nový domov a nových ľudí.

možno ti poradia iní ja viac neviem .

RR

Ahojte. Mame doma maleho krizenca (4. mesiace) labradora a PVP. Pomaly sa ucime hygiene a celkom dobre to zvlada. Chcem sa opytat, ked sme zatial v rezime, ze cez den chodime vonku casto a v noci podla potreby 1,2,3 x treba sa obavat toho, ze si na to steniatko zvykne? Nerad by som cely zivot chodil vonku 3x za noc ;-) ci sa tie intervaly daju v buducnosti predlzit?!

A este jedna vec. Nakolko to je utulkac, ma asi za sebou nie vsetko len dobre (aj ked docasku mal super az az) a je dost bojazlive. Aj pri odmenovani a chvaleni sa tlaci k zemi a chvost zapichnuty az v brusku co ho ma stiahnuty. To nehovorim o pripadnom pokarhani, kedze nehoda sa sem tam este vludi. Da sa dako ozivit sebavedomie,resp. inac jej pomoct?

radka227

steniatko sa kupat moze. ked je spinave, treba ho okupat. ci so samponom alebo bez, je to uplne jedno. nie je vsak vhodne psa kupat prilis casto. moze mat potom suchu kozu, ale vsetko je individualne.

MijaS

Dostala moja dcera šeniatko na narodeniny ale ja sa neviem on starat čo mi poradite ako ho mam naucit aby sa pital vonku vicikať kolko krat ho mam kupat

Kristína

Máme doma chovnú stanicu shih-tzu a jorkov, kedže s nimi chodíme často a a od mala na výstavy, tak si neviem predstaviť aby som sa mala starať o srsť takto ako píšete. Šteniatka sú u nás kúpané od malinka cca 7 týždňov a minimálne raz do týždňa.
Aj preto aby sa naučili poslušnosti ( aby stáli, a nebáli sa vody, fénu). Pre šteniatka sú špeciálne šampóny, kondicionéry. sú dostatočne jemné aby neublížili srsti ani koži. Profesionálne šampóny pre spov majú PH neutral( čo zodpovedá psiemu PH), sú na prírodnej báze, vyživujúce, antistatické, aby vlas ochránili a cibulku vyživili. Každá srsť alebo vlas by mal byť hydratovaný a antistatický aby srsť bola padavá a nezacuchávala sa. Pes v 7 mesiacoch až roku mení srsť za dospelú, je veľmi ťažké udržať srsť nezacuchanú. pes by sa nikdy nemal česať na sucho. pri česaní používam hydratačný sprej alebo kondicionér, ktorý sa nemusí vyplachovať a je určený na rozčesávanie. pretože ak začnem česať na sucho tak vyčešem všetko to dobré ( šampón , kondicionér) a srsť zostane nehydratovaná a bude sa zacuchávať a bude statická, suchá, lámavá. tak isto treba používať dobré hrebene a kefy. poznatky mávame od profesionálov a dlhoročných skúseností. pre viac info sa skúste opýtať na www.profikozmetika.sk mne tam vždy dobre poradili a pomohli a sú ochotní a milí :) majú veľký výber kozmetiky ( šampónov, kondicionérov, olejov, rozčesávačov, hrebeňov, kef,.... )

Deria

tak uz som aj nasla, 50x60cm...3.99, (namiesto 8,49) a potom inu znacku snuggle safe 92x46....8,90(10,90), myslim, ze si to objednam, diky lost za napad.