Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Šteniatka a "hygiena"

Príspevok v téme: Šteniatka a "hygiena"
TinaM

Viem, ze steniatka sa do isteho veku nemozu kupat. Nas ma 11 tyzdnov a asi si viete predstavit, ako vyzera pri tomto pocasi,ake mame. Ked prideme dnu, poutieram ho do uteraka, aby nebol mokry a trosku aj poutieram tu spinu, ale celkovo, nie je to bohvieco. Mate nejake rady, tipy, ako ho dat trosku doporiadku?

Deria

lost, ja americanom moc neverim, ti farbia psov na vystavach na zelenofialovozltomodrych a lakuju im drapky, takze....neviem ale mozno by som taky sampon pouzila iba raz za cas, ked by to bolo nutne. ale tie specialne rucnicky, tie su urcite super, hned sa po nich poobzeram, dobry napad, na take mensie denne zaspinene labky je to urcite v pohode. inac, stara, dobra, cista voda!:)

lost

Tak minimalne dat ho do vane/sprchy a sprchovad vodu na podlahu tak, aby sa srpavil "potok" pod labkami = umyje blato zospodu..
zvysok, hm no ak nie vodou, tak su take mikrovlakna-uteraky, velmi save..
daju sa prat, ale su dost drahe..

napr
www.zoohit.sk

toto je len fakt priklad, nepoznam ceny, skus vypocitat kolko stoji 1cm stvorcovy a podla toho vybrat co najefektivnejsie, no velmi rychlo sa spinia, kedze saju velmi vela vody, ale ucinok fakt stoji za to :) aj neskor pri kupani a suseni, cize je to investicia do budnocnosti..

Deria, nedavno som narazil na take stranky ako www.profikozmetika.sk napriklad.. a tam pisu, ze tie sampony sa daju pouzivat prakticky aj kazdy den, lebo su navrhovane tak, hmm.. nejake prirodne a podobne, co si o tom myslis? :)
pouziva to vela vystavnych psov, lenze fakt neviem, ci potom neposkodi pokozku, napr po 1 roku alebo aj skor..
lebo sice pisu, ze srst bude uzasne vyzerat, lenze o pokozke ani zmienka :D

Iba Katka

Dadula ale suchý šampón len redukuje mastnotu (pri ľudských vlasoch) a zápach (ale ani tie šampóny nejak nevoňaju:D), ale s takými vecami, ako je špinka z počasia podľa mňa neurobí nič.

Skúsila by som ho presprchovať len čistou vodou, voda nedokáže odstrániť mastnotu (teda ten jeho prirodzený film, ktorý ho chráni), ale "zacapanosť" z neho dáš dole určite :)

Deria

vsetky sampony (aj tie pre steniatka!)vysusuju pokozku psa, co vedie k roznym koznym chorobam. pretoze sa mu zmyje prirodna ochranna vrstva a mastnota, ktora ho chrani pred vsetkymi neduhmi. ked psa vysamponujete raz za cas, teda len ked to je naozaj nutne, tak najlepsie v detskom sampone. inac staci v pohode cista voda.

lalalallalal

ahoj ja mam 1 rocneho labradora bielej farby takze isto si vies predstavit aky musi byt vzdy spinavy ked s nim pridem domov a kedze ho mam v byte tak ho musim stale cistit ked sa mi v dacom vyvala tak ho umyjem samponom ale inokedy ho poutieram len mokrou handrickou a ked bol aj velmi malicky tak som ho postavyla do vane a pustila som mu zo sprchy letnu vodu nie prilis silnym prudom a osprchovala ho potom ho vycesem a vyfenujem inak by bol cely byt mokry

Naja85

A keby si ho osprchovala len cistou vodou? Svoju fenku "samponujem" len asi 3-krat do roka+ked sa niekde v niecom "chutnom a vonajucom" vyvala. Ma tak trosku nizky podvozok(je to nejaky krizenec kokra a mozno aj jazvecika a mozno este niecoho a je dost hunata a chlpata, takze na labach a na bruchu zbiera vsetok bordel)-takze , ked chcem aby nezasúpinila cely byt, pri zlom pocasi a ked rije v zemi, co je dost caste, proste ide do vane a osprchujem jej zo spodu to spinavu cast(brucho a labky). To iste som robila, aj ked bola mala-bola som rada, ze mi rodiacia nakoniec povolili psa a nie ich este stvat s tym, ze zaspini cely byt. Pripadne ak nie je to nieco hriozne, tak len poriadne vykefovat.

TinaM

dadula, suchy sampon sa mi zda trosku agresivny pre steniatko, ktore sa nesmie este kupat,ale neviem, nestretla som sa s tym
yahoo-riesim to zatial vlhcenymi utierkami, nie je to vyhra, ale aspon nieco :) A mame maleho jazvecika dlhosrsteho

yahoo

TinaM a co keby si namocila nejaky mali uteracik a tym troska pretrela steniatko kedze sa este nemoze kupat lebo je malunke?A druhym uterakom ho troska vysusit potom?Nebude to mozno bohvieco ale aspon nebude tak moc spinave.A ake to mas vlastne steniatko?