Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Amnestia

outu

ved to, ze dnes sa rozhodovalo iba o tých co su vo výkone trestu odnatia slobody. a o tych ostatných od zajtra. takze neviem ako mozu pisat, ze mojsej ma amnestiu. ked ako citam dostal dva roky - na to sa nevztahuje amnestia, a dostal penazny trest, a na to sa tiez nevztahuje amnestia. a kazdy spis, kde odsúdení dostali podmienky musí sudca pozriet a rozhodnut podla toho ako prezident amnestiu udelil, cize nie mírnix dírnix, ze tomu ju dam, tomu ju nedam.

otazka3

Amnestia sa nevztahuje len na vaznov, co sedia v base, ale aj na ludi, co su na slobode a maju podmienku, ako napr. Mojsej.Prepustit maju cca 55O vaznov, ale celkove 1200 ludi sa amnestia tyka.

outu

no, ako čitam tie clanky o mojsejovi, tak dostal nepodmienečny trest odnatia slobody dva roky za marenie spravodlivosti - cize amnestia sa na neho nevztahuje (aj ked ho asi este nenastupil) a za jazdu pod vplyvom navykovej latky dostal penazny trest. Mam pocit, ze na penazné tresty sa amnestia tiež nevztahuje. no som zvedava co z tohoto bude.

outu

nie je vo vazeni. to by o tom uz pisali. :) no, oni ich pustili preto, aby sa tam do mesiaca mnohí vrátili. si zober, taký právoplatne odsúdený bezdomovec za krádež, co nastupil pred Vianocami výkon trestu. on chce byt na zimu vo vazení a prezident mu udelí amnestiu. no, nešlahlo by ťa. :)

Larita

A Mojsej je vo vazani??? To som ani nevedela...ale podla mna ho pride Nore luto a amnestiu mu "vybavi"...tak ci tak, cloveka nezabil...

Larita

Aj z tejto kategórie sa však nájdu výnimky. Väzni trpiaci nevyliečiteľnými chorobami, väzni starší ako 65 rokov, či osamelé matky a otcovia, by sa tiež mali dostať na slobodu.

outu

cinkota nesplna podmienky určite, žitny odpykava dva roky, takže tiez nie. je to zlastne, ze vedia, ze mojsej dostal amnestiu, pretože o týchto podmienkach sa dnes ešte nerozhodovalo. tak neviem. ako čítam, tak mojsej tam ma este daky nepodmienečny trest za marenie spravodlivosti. v kazdom prípade si myslim, ze o tom ci dostal amnestiu este byt rozhodnute nemohlo a su to len novinarske domnienky.