Amnestia

outu

:) ale ved ano, ale zalezi za aky tresty čin bol odsúdeny, lebo na ublizenie na zdravi a alkohol sa to nevztahuje. no, ale to uz musia posudit iní. :) pekny upršany den zelam. :)

outu

Larita trošku si pletieš vazbu a vykon trestu. :) blbé to ma v tom, ze terajší skutok, za ktorý je vo vyšetrovacej vazbe spáchal v podmienke, cize ten podmienečný trest, ktorý dostal za alkohol mu bude premenený na nepodmienečný a bude su ho musiet odsediet. samozrejme, ak to súd stihne mu tú podmienku premenit. ale to je uz vecou súdu ako rozhodne.

Larita

Ak by bol len vo vazbe, to by bolo ine, ak by bol pravdepodobny trest do 18 mesiacov, tiez si myslim, ze by bol uz v pohode, problemom je to ublizenie na zdravi...ofricialne sa pise ze amnestia neplati na "tazke ubilzenie na zdravi"...ak to nevies ani Ty, tak o tychto veciach bude rozhodovat sud, cize v tomto pripade ci sa jednalo o tazke, alebo lahke ublizenie na zdravi...

outu

otazka3, tykat sa ich amnestia moze, ale to neznamena, ze aj splnaju podmienky na jej udelenie. a ten tvoj znamy je teraz vysetrovany za dva skutky - vytrznictvo a vyhrazanie, ci to ma kvalifikovane iba ako jeden skutok? lebo ak ma dva, tak to moc dobre nema.