Amnestia

lujzik

ak som mal podmienku 15mesiacov a potom mi ju premeneli na 24mesiacov v suhrnnom treste vztahuje sa na to amnestia?

outu

ano, to by mohli. ved slovensky trestny zakon pozna trest povinnej práce. problém je, ze ak napise daky urad prace, alebo mestska časť, či obec, ze pracu nemaju pre nich, tak sudcovia ich radsej supnu do basy. si myslim. neviem, ci na nepo trest mozu podla zakona ulozit trest povinnej prace. akonahle bol uz predtym vo vykone trestu, tak podmienku dostat nemohol. toť zákon. ale ja nie som sudca. neviem. aj ked trest povinnej prace by bol pre tych odsudenych vyhodnejsi ako samotna podmienka. myslim, ze vykonanim prace sa im trest tiez automaticky zahladzuje z vypisu registra trestov.

lost

podla mna by si to mali aj tak odpracovat, ved aky vyznam ma zatvarat asocialov do teplucka s garantovanym obedom zadarmo? :)
normalne ako v thajsku, pekne do ulic, mozu zametat, odhrnat sneh a zbierat hovna po neporiadnych psickaroch..
konecne by z nich bol nejaky uzitok, lebo cista izolacia, to ich mozu rovno poslat na ostrov nech si tam ziju v gangsta style svete :)
potom by inak klesol pocet spekulativnych vaznov..

outu

ide o to ci tu banku vykradnes alebo vylupis a kolko ukradnes alebo ulupiš. :) a sadzby ake su tam podla trestného zákona. :)
podla mna su tie amnestie v mnohom zbytočne. vyhodu to ma tu, že sa na súdoch uvolnia skrine a bude viac miesta na iné spisy. :)
amnestia určuje isté obmedzenia, ze napr. v poslednych 10 rokoch nemohol mat nepodmienečny trest, alebo ze sa to nevztahuje na navykove latky, tazke ublizenie na zdravi, fajn, ok. ale pre obyčajnych ludí to ma vyznam asi taky, ze si musia lepšie zamykať byty, domy.. :) keby dal prezident taku amnestiu pre ludi, ze aspon rok nemusime platit dane, to by sme ho mali aj radi.

lost

ved ta amnestia je protiustavna, voci ludom, ktori su ohrozeny vdaka amnestii.
a co je to za DISKRIMINACIU, ze jednemu amnestiu da, inemu nie ?
tj. ak som vykradol banku minuly rok, a splnil podmienky, tak idem domov (teda mam 2. sancu na vykradnutie banky), ale ak to urobim v 2013, tak smola?
co ine sme mohli od SMERu cakat.
ISTOTY..
ale ked ma stretne nejaky vagabund s amnestiou, tak mu dam svoje ISTOTY..

outu

lost, mal si to urobit tak, aby tvoj trestný čin nadobudol právoplatnosť pred vyhlásením amnestie, t.j. 2.1.2013 a samozrejme by si musel splnat podmienky pre udelenie amnestie.
a ako som sa dnes dozvedela, tak nastastie archivne spisy sa vyberat nebudu. to som sa len splietla.
citala som, ze ak niekto porušil podmienku, tak sa mu podmienka nepremeni a vztahuje sa na neho amnestia. to je riadna blbost podla mna. len nech si to odsedi. ved uz sa niektorí pomaly vracaju naspat do teplučka. otazka, daj potom vediet ako dopadol ten tvoj známy kedze porušil podmienku.

Fero M.

nikdy by som amnestiu neudelil. Možno tak jedine osobe čo dostala 15 rokov basy a má odsedených 14 a aj to by som zvažoval.

Taká osoba ako píšeš si nič také nezaslúži a je to obyčajný darebák!

lost

A ak zajttra vykradnem obchod, daju mi 11 mesiacov, tak aj ja budem mat amnestiu, ci som to mal vykradnut este minuly rok ?