Ahojte. Prosim vas, ake anxiolytika moze predpisat obvodna lekarka? Dakujem.
Anxiolytika - obvodna lekarka
cry
ano, neurol ti moze predpisat aj tvoja obvodna lekarka a vlastne vsetky moze, aj tie s preskripcnym obmedzenim ale na druhej strane receptu ktory ti vypise musi dodat doporucenie od lekara (neurologa alebo psychiatra ktoreho navstevujes) a vsetky kody pre poistovne
aku silu neurolu mas? nerozmyslala si nad tym, zeby si znizila davky alebo postupne presla na nieco menej navykovejsie a "lepsie" ako su benzodiazepiny? fakt lekari ked nevedia co s clovekom tak mu predpisu takuto liecbu ale co sa deje dalej s nim, to ho uz nezaujima. napr konkretne mojej starkej teraz nedavno predpisali lexaurin lebo bola v nemocnici na operacii a aby ich neotravovala a dala im pokoj, tak jej supli diazepam a cele dni spala tak jej bolo fajne, uplne mimo bola z neho. telo si nan zvyklo a aby sa "podobne uzasne" mala aj doma, tak jej predpisali lexaurin na domacu liecbu. to je ako z blata do kaluze, cize som jej ho zakazala uzivat a po par dnoch som videla co mala za stavy - nastupovali abstinecne priznaky, hroza des a ten diazepam fakt uzivala len par tyzdnov, mozno 2-3? a ty si este mlady clovek, nechces byt snad cely zivot na podobnych liekoch, proste skus sa zatat a postupne pomalicky si od toho odvykat. krocik ku krociku, mozes si to dat ako predsavzatie do noveho roka - ze nedopadnem ako tie vsetky babky co k nam do lekarne chodia, pat receptov - desat liekov a viete co co mne staci neurol (dajte mi rovno tri krabicky) o ostatne si pridem tak do dvoch tyzdnov. a o dva tyzdne s dalsim receptom na neurol.
Nirvana, ale nemozes to takto porovnavat, ze volakedy neboli lieky, lebo volakedy neboli ani take psychicke choroby ako su dnes, ktore pramenia zo situacie v ktorej sme sa ocitli. Uz davno zijeme inym stylom zivota ako ludia, z ktorych pochadzame, mame nedostatok pohybu, cize hormony, ktore sa vyplavovali za nejakym ucelom sa dnes nemaju ako odburat...
Nirvana, ta skupinka uz dlho nefunguje. Ale nie som ani z Ba. Za chvilu idem odprevadit kamaratku na vlak:( .. Pridem neskor... a dakujem.
Tuším tu kedysi fungovala svojpomocna skupina pre dievčatá s pop. Dievčina s menom kyblik to tu organizovala, skús pogooglit ci ešte fungujú, prípadne sa na ňu skús nakontaktovať.
A neplati sa za terapie hned od zaciatku? Ja neviem, ze by to preplacala poistovna. Stoji to fakt vela penazi, psychoterepeuti maju radost:)
Nirvana, netyka sa to len jedla, vahy a pod.
Potrebovala by som psychoterapie, ale nemam na ne peniaze a poistovna mi terapie nepreplati, lebo mam uz precerpany limit:(
Prvoradá je duša, chapes? Môžeš sa snažiť byť krajšia, stihlejsia, ale len po tu hranicu, kým ti to psychicky neublizuje. Staraj sa o SEBA, nik iný to za teba robiť nebude.
Tvoj zivot nema zmysel, lebo mas depresiu, ja ja som ju mal, bol som odstaveny. Ono to prejde po nejakom case /rokoch, dvoch, troch, piatich/.
Musíš uveriť, že máš hodnotu bez ohľadu na to ci vazis 40, 50, 60 kíl. Zdravie a psychická pohoda sú najdôležitejšie. Prestať sa zaoberat toľko sebou, upraviť si priority, začať sa dívať na svet inými očami...ver že ti to pomôže. Obzri sa koľko ľudí okolo teba je šťastných alebo aspoň proste v pohode, hoci tiež nemajú všetko, a ber si z toho príklad...je nový rok, čas na zmenu v živote
Borderline porucha je vlastne o tom, ze sa ti nechce upratovat?