Ahojte. Prosim vas, ake anxiolytika moze predpisat obvodna lekarka? Dakujem.
Anxiolytika - obvodna lekarka
tragedia, to myslíš vážne?:/ Užívam večer s liekmi na spanie 2x 0,5mg, ale niekedy si viem dať aj cez deň 0,5mg, keď sa cítim veľmi zle. Ale snažím sa si ho toľko nedávať a vydržať.
Neurol ako vsetky BZD poskodzuje pamatove schopnosti.
Babky a čo si myslíte o Neurole pri učení?
orchidejka, Rivotril je sice aj antiepileptikum, ale to je rovnako napriklad aj diazepam, ci ine BZD:-DDD
Pouziva sa ako bezne anxiolytikum a platia nan rovnake zasady ako na ostatne BZD.
za malicko :)
orchidejka, ďakujem.
prevazne anxiolyticky (anxieta=uzkost), cize pri uzkostnych poruchach, strachu, dusevnom napati, roznych fobiach, somatoformne ci disociativne poruchy, depresivnych a panickych ochoreniach
orchidejka a Neurol má aký účinok?
rivotril mas? a lekar ti ho predpisal z akeho dovodu? lebo rivotril nie je taky klasicky benzodiazepin. sice patri do tej kategorie ale BDZ maju pat moznych ucinkov a to sedativny, hypnoticky, anxiolyticky, antikonvulzivny a myorelaxacny. a prave rivotril spada do kategorie antikonvulzivneho ucinku cize proti krcom pretoze obsahuje klonazepam. precitaj si indikacie: Rivotril sa indikuje ako liek prvej voľby pri typických absenciách (petit mal), atypických absenciách (Lennox-Gastautov syndróm), myoklonických kŕčoch a atonických kŕčoch. Rivotril sa indikuje ako liek druhej voľby pri infantilných spazmoch (Westov syndróm).Pri tonicko-klonických kŕčoch (grand mal), jednoduchých a komplexných parciálnych kŕčoch a pri sekundárne generalizovaných kŕčoch je Rivotril indikovaný ako liek tretej voľby.
a sposob pouzitia: Liek sa obvykle užíva na začiatku liečby v dávke 1-2 tablety 2-3x denne (neskôr je možné dávku upraviť). Tablety sa užívajú po jedle a zapijú sa trochou tekutiny. Liek nevysadzovať náhle, o dĺžke liečby rozhoduje lekár. Liek znižuje pozornosť. Nepiť alkohol.
preto teraz neviem co na tvojom mieste robit. asi by som sa skor poradila s lekarom, lebo som myslela ze uzivas tie "typicke" benzodiazepiny typu neurol, frontin ci lexaurin. ze co robit ked chces vysadit dany liek a ci to vlastne pri svojom zdravotnom stave mozes.
a len tak za okraj: velmi pekne pises :)
Ďakujem orchidejka,už po prečitani prispevku od Teba mam impulz,a kusok energie naviac,pustit sa do toho.Beriem Rivotril,no cez sviatky som to pohnojil,chytil som nejake uzkosti,strach,a totalnu nespavosť,v napeti sa zaspať nedá,ale 3 noci bez kuska spanku ma skoro položilo,už som chytil paniku,lebo som uplne oslabol,až prichadzali mdloby, pri uplnej absencii lieku.Nemal som.Kupil som Anxiolan,je to čisto prirodne,na baze valeriany,ako si pisala o Benosene,a čaj,Melaton.Nepocitil som učinok,no bez toho by to bolo asi horšie.Ulohu tu hra aj životna situacia,keď niečo trapi,a kto nemá dnes problemy?,či už važnejšie,je jedno,akeho charakteru,mozok si ich nabali dosť,a ak začne ešte proces valiacej sa snehovej gule,človek sa vie utrapiť aj myšlienkami,hoc su z minulosti,s čim sa racionalne už nedá nič robiť.Musim bežať za povinnosťami,ale určite by som rad niekedy rozobral tuto temu,keď sa človek uzavrie,a dusi to v sebe,može sa udusiť.Tak zatial,držim palce v študiu,a veľa šťastia,vo všetkom