ako ukludnujete svoje zvierata pocas silvestra? mam novy prirastok doma, male mača niekolkotyzdnove, neviem ako to bude zvladat. neake tipy?
Silvester a zvierence
Ludia, preboha, neblaznite so vselijakymi sedativami pre zvierata! Zviera ma po nich sice zmysly otupene, no strach moze vo vnutri aj tak prezivat, akurat ho nemoze prejavit tak, aby to bolo viditelne a zviera skolabuje. Ja som mala velmi bojazliveho psa a teraz mam znovu takeho, co sa boji ale nikdy by som mu nedala nejake sedativum! Niektori vetovia to bohuzial doporucuju ale prax dokazuje ine. Prave vcera mi rozpravala jedna pani, ze jej psik pred dvomi rokmi pod sedativami tiez skolaboval. A to ich mala od veta.
no bolo by to lepšie prekonzultovať s veterinárom, či môžeš dať aj takej malej diazepam, alebo niečo iné :/ ja by som jej asi nejakú úplne maličkú dávku dala, ale nechcem ti radiť, aby jej to neublížilo náhodou.
no praveze je velmi placha, nasla som ju v kriakoch pred vianocami a boji sa kazdeho suchnutia este. bude to tazke.
ja idem dať dnes prvýkrát mojej 5-ročnej fenke tiež diazepam... doteraz sme to vždy nejak zvládli aj bez toho - prvé dva silvestre sa vôbec nebála, ale keď mala 2 roky sa začala a vždy sa celú noc triasla a hľadala, kam by sa schovala. ale čo je horšie, má epilepsiu, záchvaty len slabé a párkrát do roka, ale nemôže sa stresovať, preto ten diazepam. "našťastie", druhý pes je už hluchý, takže už to má na háku, ten sa tiež vždy veľmi bál...
také malé mačiatko sa možno ešte nebude báť
Tiež len diazepam inak nič nepomôže.. už sme skúšali všeličo
no ty si ale srandista!
teda mam doma uz dve starsie macky a tie to pominule roky prezivali strasne zle, este niekolko dni po silvestri, a tym idem dat diazepam. inac to nevidim. len u tejto malej sa bojim no