Prosím ,hladám niekoho,kto uspešne liečil okrem hormonu š.ž.Mne sa to nedarí,tak chcem vedieť vaše skusenosti .
Skusenosti s liečbou štitnej žlazy, nielen euthyroxom
mrcina, predtým než ma urážaš, nauč sa dobre čítať. Písala som :škrkavky v organizme!!!nie v štítnej. Všímaj si aj bodky, aj čiarky.
skrkavky v stitnej zlaze? :-DDDDDDDDDDDDDDD
jasne, celkom urcite
ty mas asi pasomnicu v mozgu
Irén 1, ja takisto mávam opuchnuté viečka, hlavne zrána, potom postupne ten opuch zmizne, ale viečka mi ovísajú. je to velmi nepríjemné.
Dopátrala som sa, že opuch horných viečok je jeden sprevádzajúci príznak(z početných) prítomnosti parazitov(konkrétne zrejme škrkaviek )v organizme. Avšak parazity ROZNEHO DRUHU sa usídlia kdekoľvek, v ktoromkoľvek orgáne, hoci aj v štítnej žľaze!! Príznaky ako studené ruky, potenie, suchá koža vôbec nemusia súvisieť so ŠŽ. Áno, dá sa umelo udržiavať hladinu hormónov v krvi(Euthyroxom), lenže to nie je liečba. Príčina nie je odstránená. \\\\\\\"Telo tvorí protilátky proti vlastnému orgánu??uzlíky..?? hmmm, asi nie bez dôvodu a len tak.
Ja ťa chápem, že bojuješ zo všetkých síl, nevzdávaj sa.
Možno by si sa nemala sústrediť iba na ŠŽ.
ni-ka,
Ja beriem tieto niektoré produkty ako selén, ryb. olej, teraz bez jodu, nakolko jod u mňa spolu zo selénom nezabral ale hormony som nevysadila a ani to nejde, keďže som to raz skúšala s kelp- nastalo zhoršenie, ryb. olej s jodom, selénom cítila som sa skvele ako zdraví človek, len TSH vyskočilo a tak som ho vynechala. lenže nikdy som neprestala brať ten posratý hormon, no zmenil mi Dr. euthyrox za L- thyroxín.
Ináč zvýšené protilátky už dávno nemám ani pri poslednej kontrole bol v norme a aj endokr. bol spokojní, že som na tom oveľa lepšie ako na začiatku, lenže ja som naopak na tom horšie, mám o 2týždne kontrolu, tak uvidím, no tiež si myslím, že mám málo hormonu, ale sama si nebudem predsa ordinovať vyššiu dávku.
Dík, že si sa ozvala, no mňa fakt zaujíma, či s tým má niekto skúsenosť - myslím tým ten opuch horných viečok a čo z tým.
Prajem pekný víkend.
Iren, nic v zlom, ale ty tak velmi bojkotujes liecbu, neberies presne stanovene davky liekov, sama si vysadzas a upravujes davky, skusas vsetko mozne, tak sa niet co cudovat ze sa tvoj stav horsi a samotne ochorenie stitnej zlazy sa ti komplikuje...
opuch viecok je beznou komplikaciou pri stitnej zlaze, vola sa to endokrinna orbitopatia...
keby si sa liecila tak ako ti urcila doktorka mohla si tomu predist...preto ti nasadili euthyrox aby sa takymto komplikaciam predislo...kedze mas autoimunitne ochorenie stitnej zlazy tak sa hormonov nezbavis nikdy, pretoze sam tvoj organizmus tvori protilatky ktore stitnu zlazu poskodzuju...preto produkuje menej hormonu a euthyroxom si tie nedostatky (hormony potrebne pre fungovaniue tela a jeho pochodov) vlastne doplnas...tym ze ho vysadis,znizis, nahradis olejom tak si len skodis...cim skor to pochopis a zacnes brat liecbu vazne a seriozne tym skor si pomozes...
Ahojte dievčatá,
ako sa vám darí v liečbe š.ž.
Mne opúchajú horné viečka, už mám také malé očka a neviem čo s tým. Mal, alebo má s tým niekto skúsenosť a hlavne čo z tým - jasne, že to má súvis zo š.ž.
ahoj
je to stara lezba, co osahava pacientky, cize strasna odbornicka...nepriberam z euthyroxu, stale vazim 50,8kg +- 1 az 2kg..ja mam znizenu funkciu, aspon podla toho co mi bolo povedane
jajaja295,
125 E /to je sila uf...No uvid9m ako mne bude s ryb. olejom - inač mne s ním bolo OK, len laborku som mala hrozne zlú, asi som to prehnala s vysádzaním E.Nechce sa mi lúskať ,že aké ochorenie ty máš, že zníženú činnosť OK, ale ja mám AI ochorenie a či preto to je u mňa ťažšie a priberala si s E ? lebo ja áno.
PS : čo to bola za ťavu Dr. keď ti dala takú silnú dávku ako po operácií keď už nie je š.ž. - dobre ,že si prešla k inej.
Iren
mne ta blba doktorka najskor predpisala 125mg a to mi islo srdce vyskocit z hrude...preto som brala len 50mg a k tomu tekvicovy olej s jodom, asi 3 alebo 4 flasky, potom som sa docitala tu na fore, ze existuje aj ryby olej s jodom, tusim od minuleho decembra berem len 25mg a v sobotu ziadny euthyrox
jajaja295- to je super, že máš OK výsledky a závidím ti, že ti stačí 25E.
Opäť som začala brať ryb. olej a o 6 týždňov si dám urobiť laborku. Ty si ak sa nemýlim brala stále 25 euthyroxu a či ?To by znamenalo,že si znížila len o ten víkend.
Kočky prajem vám pekné VIANOCE a dajte vedieť ako sa vám darí v novom roku s lečbou š.ž.