Čistenie pleti, akné

IvaMil

Kamarátka o tom akurát písala krátky článok, je to stručné ale mne to pomohlo. Odporúčila tam aj konkrétne značky ako je Eucerin, takže v podstate je najdôležitejšie si pleť umývať a dávať si pozor čo rôzne vody obsahujú a na čo sa zameriavajú. Ak by si si náhodou jej článok chcela prečítať, tak ti link nechám tu:
www.loveyourself.sk

simka111

Skús čistiacu penu Cannaderm Aknea, obsahuje konopny olej a ďalšie účinne látky, ja so ju idem znova po dlhsej dobe objednať. Ak mi nebude vyhovovať tak ako naposledy skusim ešte čistiacu penu Dado sens s aloe vera a sladkym drievkom.

Curioustimi

-odkaz odstránený-

Mydielko Carbone od značky Soaphoria s čiernym aktívnym uhlím je parádna vec na čistenie problematickej pleti. Zabralo na prečistenie pleti nie len mne, ale aj mnohým známym s podobným problémom.

kocere

Tak co sa tyka akne, dôvodov preco ich mame moze byt velmi vela, cez genetiku, stravu ci pubertu.. preto je dobre robit co najviac preventivnych opatreni, tu som to nasla pekne rozpisane etipy.sk , mozno vam to pomoze. Ja si pravidelne cistim plet a snazim sa pouzivat kvalitnejsiu kozmetiku. Niekedy sa vyhadzem, ked zjem coko alebo rezen:) ale inac je to fajn, hlavne cistit pred spanim aj po prezurovanej noci :D

zuzulienka9

ja mam na domace cistenie take to hlbkove silikonovy orava cistic a ten v kombinácii s upokojujucou maskou je velmi dobre hlavne na zapalenu plet

PetulaPetula

skus si ju cez vikend naparovat nad vriacou vodou :) a po veceroch si ju skus vycistit touto micelarnou vodou -notino.sk je dobrá aj pre citlivú a zapálenú pleť

Iba Katka

Záleží od toho aké má vlastne vyrážky, ak má aknóznu pleť, tak jej kozmetička môže uškodiť. Acne je baktéria, ktorá sa nachádza v maze, ktorý produkuje pleť. Videla a počula som veľa prípadov, keď do akné doniesla kozmetička infekciu. Proste otvárať sa to nemá (ľahko sa mi to hovorí, čo? :) Aj ja som si do toho rýpala)

Treba súčasne vysušovať aj hydratovať pleť. Odmastniť nejakým čistiacim gélom a potom naniesť hydratačný krém. Pleť ktorá je príliš vysušená sa totiž zamastňuje, je to ako keby jej obranná schopnosť, aby nebola suchá. Keď ju hydratuješ, tak sa nebude mastniť, aspoň nie v takom množstve :)