Rodičia - bordelári

Príspevok v téme: Rodičia - bordelári
veverka963

Poradte už som zufala z mojich rodičov ako im nezaleží na poriadku v izbe, v kuchyne, v kupelni...
Niekedy tomu proste nechápem ako im to môže byť jedno. Jediná miestnosť v dome, kde je stále poriadok ako sa patrí je moja izba. Ako nevravím, že vôbec neupratujú, úpratujú ale len aby sa nepovedalo a nezaleži im na tom. Napríklad: Povysáva sa, umyje sa podlaha a o pár minut na to otec prejde po izbe v šľabkách, v ktorých práve vyšiel z kotolne, povedzte mi či to nieje uz choré? A ked ho na to upozorním, začneme sa hádať, že sa do toho nemám starať... a najviac ma vie vytočiť ked takto vôjde do mojej čistej izby ja vtedy idem vybuchnúť od hnevu. A práve toto je dôvod našich hádok!
A to nie je všetko...ked jedia v obyvačke, je im totálne jedno že omrvinky padajú všade kde sa dá, otec po malej potrebe nikdy nesplachuje WC ( že načo zbytočne mínať vodu), chodia po dome obutí, ked prach na poličkach neutrem ja, neurobí to nik...a este by som mohla pokračovať...

som uz z nich zufalá...stále sa kôli tomuto hádame, nedajú si to vysvetliť...ja uz nevládzem, keby som mohla a mala kde hned od nich odídem

kabel

na toto je jedina rada-musis sa zmierit s tym, ze toto nezmenis, pokial oni nechcu, co evidentne nechcu, a zariadit sa podla toho. co najskor sa trhnut a ist z domu.

poradte

este ktomu mama ma taku pracu opatruje starych ludi tam sa narobi a za malo penazi tak ju aj z jednej strany chapem ze potom nestiha nic a uz vobec nie upratovat ale keby aspon neznasala domov od nich veci viete si to predstavit rozne krabicky, sosky,pohare uz ich mame tolko ze sa nezmestia ani do dresu pritom sa nevyuzivaju vsetky tak naco potom ked to nieje tym ludom luto sa toho vzdat tak preco to mame my opatrovat ale ona si hned dokaze cit ktomu vytvorit keby si to aspon kupila tak nepoviem nic ze ma nato nejaku spomienku ale od cudzich :(dost ze mame iba dvojizbovy byt a kazde prazdne miesto vnom museli niecim zaplnit:((obcas najdu nieco pri kosoch naposledy to bola taka skrinka a okrem nej tolko toho :( no uplne zbytocnosti este daku chorobu donesu otec jemu ked spadne kusok jedla alebo daka supka necha to na zemi az kym to tam vsetko nezaschne .....mame v chodbe a v kuchyni drevennu podlahu no taku zosuchanu a spinavu ste este nevideli so surodencami sme im chceli aj novu kupit a oni ze nie ze ci vieme aka je ta podlaha kvalitna a draha pritom ju ani nekupovali dostali z druhej ruky a naozaj by ich vyslo viacej brusenie a prelakovanie ako nova:(ja uz nevladzem je to strasne uplne mi byva zle stoho vsetkeho a neda sa im nijako vysvetlit kolko krat som ich prosila ze uz dost ze to nemaju kde davat a neposluchli uz som myslela ze na nich psychiatriu zavolam ved to nieje normalne pritom tak obdivuju druhym ako maju zariadene tiez niesu ziadni bohaci ale oni su uvedomeni ze nie vsetko treba opatrovat :((

poradte

Ja mam taky isty problem neviem co mam robit stale neporiadok uz som tolko toho vyhodila a stale sa to kopi rodicia znasaju stale nieco domov vsetko sa na vsetko zide nic nevyhodia ak ma niekedy pristihnu ze nieco inem zahodit hned chcu skontrolovat ze co alebo otec zacne nadavat a mama sa rozplace pivnicu maju uplne zapratanu haraburdami ktore nikdy nevyuziju otec nadava mame ze co stale znasa od niekoho nejake veci a pritom on nic nevyhodi a dost casto sa ani nevyzuje ked pride z vonku takze sa mozem umyvanim aj zodrat mam priatela ktory chodi obcas ku nam u nich doma taketo nieco nehrozi takze s predstavou zeby mal prist niekedy do takeho neporiadku keby som neupratala nechcem ani pomysliet :(((

veverka963

keby ste len vedeli ako to vypadá u nás dnes, vsade bordel ako po výbuchu, celý den sa kôli tomu bordelu hádame...

uz som im vyhlásila, ze od dnes neupratujem nič v dome (okrem mojej izby) do ktorej som im vstup zakázala...

ja neviem čo mám robiť, ja som z nich zrelá na psychiatriu

polievocka

lost, ver tomu, ze nic nepomoze. Ak je chlap bordelar, bude sa to len zhorsovat. Moze mat desat parov papuc, aj tak bude stale nosit len tie jedny. Mozes mu zakazat vstup s jedlom do obyvacky, aj tak tam pojde a bude pod seba svinit. A ak je jeho zena taka ista, tak koniec-dcera nema ani minimalnu sancu na uspech. Pomoze len odchod.

lost

no teda..
s takym pristupom otca, to by som ho asi dal na socialku, alebo co..
tu sa podla mna neda ani nic moc riesit, asi to co pise magy, oddelit to, lebo taka lahostajnost, myslim ze potom ani konstruktivna hadka (arguemtovanie, matematika) nepomozu..
napr by som v kuchyni nechal taniere len tak, aby tam nikde nebolo miesto, kde polozi svoj tanier, aby natrel chleba, a sledoval co urobi, ale ak je flegmatik, hodi jeden tanier do drezu a ma miesto, tazko povedat, ale pointa je, ze by som mu skusil dat pocitit, tu spinu, nech ti preciti, ALEBO pozvat jeho navstevu necakane, mozno sa pouci?

inac ako pie magy, brutalny poriadok je blbost, a vonkoncom nie prakticka vec (obetovat 10 rokov zivota na upratovanie je zleee), ale zase aby sa clovek nemal kde sterilne posadit je tiez zle..
nieco medzitym je idealne, kompromis, no do kotolne by som mu kupil papuce, prezut ich ked tam pojde a naspat by hadam mohol byt skor triezvy poriadok ako prehnany..

napr aj ja jem (skor vyhradne len v :D ) obyvacke, ale tak zase omrvinky su dost humus, by som povedal.. takze bud sa naucit jest alebo tam nejest, no.. tazko povedat..

mne sa zda ze raz tu tak tema uz bola, len neviem, kde a ako to dopadlo..

Magy

veverka963 - je mi luto, ale v tomto ohlade zrejme svojich rodicov nezmenis a tu ide zjavne o odlisne vnimanie pojmu "poriadok, cistota". miera poriadku a cistoty, nutna pre pocit komfortu, je u vas vyrazne odlisna.
obavam sa, ze ich vacsiemu poriadku nenaucis a tiez pochybujem, ze tebe na tom prestane zalezat a polavis v narokoch. jedinym riesenim zrejme bude oddelit byvanie. ci uz tak, aby oni nemali pristup do priestorov, kde byvas ty (napr. byvat v oddelenej casti domu), alebo sa odstahovat.

verim ze tvoja poriadkumilovnost nie je z tych extremnych, pretoze aj to byva caste, ked niektori ludia doslova terorizuju svoje okolie prehnanou starostlivostou o poriadok a cistotu.
osobne mi prislo velmi neprijemne, ked som bol na navsteve, kde to vyzeralo vsetko skor ako vo vitrinke, nez v byte, kde sa byva a zije. akonahle som vstal z gauca, majitelka domu sa prihnala rychlostou blesku a uz napravala skrceny potah. necitil som sa tam prijemne a kamarat, ktoreho som bol navstivit, zdrhol z domu a osamostatnil sa, akonahle toho bol schopny.
skus si zistit nazor inych ludi, kamaratov, kamaratky, ci ty netrpis syndromom nadmernej poriadkumilovnosti. jeho charakteristickou crtou je totiz aj to, ze majitel tohoto syndromu si to neuvedomuje.
nechcem povedat, ze ty taka si, naznacujem len jednu z teoretickych moznosti.