Dobry den.od mala mam problem s ludmi.vadi mi ked sa na mna pozeraju.v skolke som usla z triedy a sedela v satni kym neprisla mama.vadilo mi mnozstvo deti,hluk.v skole to pokracovalo.tyranizovali ma pretoze som bola ina.nerobila som to co oni.nevedela som z nimi hovorit.aby som do dospelosti prezila tak som sa doslova naucila hovorit s ludmi prazdne reci.dodnes nechapem dvojzmysly vtipy.nechapem preco ludia hovoria to co tak nemyslia.koli tomu mi ostani vykrikuju ze sa hram na slovicka.napriklad-je mi z teba zle alebo ja ta zabijem.od mala taketo vety beriem doslovne.nechapem preco sa ludia vyjadruju slovami nehodiacimi sa na danu skutocnost.takisto nedokazem akceptovat klamstva.male velke rozne.niekedy som dostavala az zachvaty zurivosti ak mi niekto povedal ze nieco urobil a pritom to tak nebolo.alebo ze nieco ma no este to nemal.z jednej stranky mam celkovo problemy porozumiet ludom neznesiem ich zvlastne prejavy citov ktore su velakrat nepravdive.ako ma napriklad clovek ktoreho som spoznala napriklad vcera moze objat a povedat mi ze ma ma rad ked to tak logicky byt nemoze.mam velmi malo kamaratov odjakziva.postupom casu som si vytrenovala doslova vydrela to ako sa asi ludia chcu aby som sa k nim spravala.no citim sa ako z inej planety.z jednej stranky mi vravia ze som az moc inteligentna no z druhej stranky ze som ze vraj chladna bezcitna lebo hovorim narovinu fakty tak ako su ...mam dceru ktoru milujem no partner odisiel prave koli mojmu spravaniu.napriklad som nezniesla niektore porusovania mojich denodennych ritualov.z dcerou vychadzam vinikajuco i ked sa obe vela o sebe ucime no akceptujeme sa v mnohom.no s ludmi to nezvladam.je toho este mnoho co ma odlisuje od ostatnych a vela toho bravurne skryvam no trpi tym psychika viac a viac ....ku psychologovi som jednym casom chodila no nic so mnou nerobil.nieco napisal do svojich papierov.neporadil mi ani nepomohol.preto sa obraciam na vas.skusam to hocikde kde si myslim ze by mi pomohli.prestavam to zvladat i ked som sa uz urcite ludske ceremonie rokmi naucila predstierat .ak by sa nasiel nejaky clovek s pniecim odobnym bolo by to fajn
Som z tejto planety?
Arriva.zila som v 90-tich rokoch a napriek tomu co pises to kazdemu niekedy akoby vadilo.niektori ma povazovali za hlupu.i ja si to myslim stale a stale i ked mi lekar pri testoch nameral nadpriemerne iq podla jeho slov.neviem to posudit pretoze som sa o to nezaujimala.
Prave preto je fajn že existujú knižky o psychológii. Ja som v určitom smere podobná ako ty, ale mam dosť silnú schopnosť empatie, čiže aspoň chápem prečo ľudia robia čo robia aj ked sa s tým nedokážem stotožniť. Tiež som podobný asocial, ani obliekať sa štandardne neviem, ale na rozdiel od teba sa tým netrapim, ľudia ma poznajú, buď ma berú alebo nie, viem sa ale aj zabaviť a spoločnosť mam rada.
Veľkou chybou ľudí je myslieť si, že pokiaľ nie sú ako mainstream, tak sú vadní. V tomto boli 90 te roky úžasné...byť zvláštnym nebolo divne.
Arriva celkovo nieco studovat v mojom pripade je problem...nedokazem sa sustredit ak to nie je smer mojho zaujmu.a skumat ludi tiez pravdepodobne nedokazem pretoze moj mozog akoby si nevedl spojit to co vidim s tym co clovek robi a vysvetlit si co to znamena.celkovo ludia maju prilis vela emocii na situacie ktore sa dokazu vyriesit par slovami jednoducho.nedokazem ludi lahko pozorovat pretoze vsetko komplikuju a ja dostavam paniku.
Yalen i ja som mala problem s obliekanim no naucila som sa rokmi a hlavne v obdobi ked som zacala zarabat taky akoby trik...vzdy ked mi niekto naznaci -momentalne je to moja dcera-ze je cas na nejake nove oblecenie tak idem do obchodu bud s nou akebo s kamaratkou a oni mi radia co kupit...a ak sa niekedy stalo ze som sla sama tak som sledovala ludi co si kupuju a kupila som si to iste.takze oblecenie mam vyriesene.snzim sa nosit ak sa da len ciernu farbu.nie je to styl alebo ako to nazyvaju ludia okolo mna proste v ciernej mi je fajn.ine farby ma rozculuju.a na facebooku som aj ja.viem tam prezit.mam okruh svojich znamich ktori ma istym sposobom akceptuju.hram tam jednoduche hry no malokedy komentujem prispevky na nastenke pre moj nefunkcny zmysel pre vtip a ironiu.ohladom diskotek-mala som zopar kamaratok ktorema kupodivu akceptovali taku aka som a snazili sa ma nejako dostat do ich sveta takze doskotek som ssi prezila hodne.no sedela som v sskoro panike az dokym domna nenaliali nejaky drink.potom po case som s tym musela prestat lebo som tie diskotekove vzruchy a to samotne sialenstvo tam nezvladala. Vpuberte som mala samovrazedne sklony -tie boli pripisovane momentalnemu zlozitemu veku.
Ďalšia vec, ktoru si musíš uvedomiť, je tá, že takých ľudí, ako si ty, resp. tebe podobných, je naozaj veľa, ale pre problemy v komunikácii je každý z nich sám. Ty sama si osobitý vesmír a k inému sa môžeš iba priblížiť a pozorovať ho, vnímať, cítiť, ale nesplynies s ním.
Osobnosť si nevyberas, si taká aká si. Aby si lepšie pochopila ľudí, skús študovať psychológiu. To by ti mohlo pomôcť. Ľahšie ako hľadať psychológa vhodného pre teba a ochotného zaoberat sa tebou je stat sa psychológom sám. Aspoň amaterskym. Studuj ľudí :) ked ti niečo nejde, je najlepšie sa to naučiť. Nepomôžu ti žiadne lieky, len zmena myslenia, aj to len čiastočne a je to dlhý proces.
Kovepa-z tvojej strany trochu zbytocna otazka.....zh toho co som napisala je viac nez jasne ze komunikacia v rodine
nebola najlepsia.mysleli si ze nie som v poriadku ....vraveli jednoducho ze mam svoj svet a tak nejako sme to vsetci pprezili.moju inakost pripisovali nejakej povahovej crte.mnoho veci som sa prinutila skryvat takze som vlastne bola uzavreta do seba a pre nich som sa zdala ticha.a ostatne probloemy -nypriklad niektore ritualy-moja mama mala rada ked slo vsetko hladko ako ona vravievala samo....takze to ze ja mam nejake ritualy a nasledne problemy s nimi ona pripisovala tomu ze jednoducho mam rada zauzivany svoj system.o mojich problemoch v skole nevedeli-myslim sikanovanie-velmi skoro som prisla na to ze som ina ako ostatne deti a kedze som bola jedna z mala tak som myslela ze som naozaj zla vadna hluupa.....a tak som to skryvala.bala som sa aby ma neodlucili este viac aj doma.
Kv-crhodim ku psychologovi nie ku psychiatrovi.a nie nediagnostikoval mi nic.logicky-ak by sa tak stalo tak tu nesedim a neprosim o spriaznenu dusu a o radu.
Arriva...mam 30 rokov nie 8 .....od malicka viem az moc dobre ze ludia jlamu netreba mi to vysvetlovat......problem je niekde inde......moj mozog to nedokaze prijat....i ja sama som sa doslova musela ucit klamat...pravdepodobne si vobec nepochopila co som tu pisala......a co pises o ironii ci sebaironii-pre mna je to neznamy pojem.toto nie je o tom ze by som bola zahladena do seba alebo privelmi vazna....ja to proste neviem.....chapes?toto nie je o mojom rozhodnuti takto sa pozerat na svet.beriem veci ako fakt...beriem svet ako fakt.pisala si ze trochu humoru by mi neuskodilo..humor v zivote mam.no taky ten svoj.iny ten vas typicky ludsky moj mozog nevie spracovat.a nemyslim si naozaj nic o mimozemstanoch.tuto frazu som sa rokmi naucila pouzivat.pises to zlahcene.ver tomu ze ak by som to dokazala tak ako pises tak tu teraz nesedim a nepisem do tejto poradne...