Dobry den.od mala mam problem s ludmi.vadi mi ked sa na mna pozeraju.v skolke som usla z triedy a sedela v satni kym neprisla mama.vadilo mi mnozstvo deti,hluk.v skole to pokracovalo.tyranizovali ma pretoze som bola ina.nerobila som to co oni.nevedela som z nimi hovorit.aby som do dospelosti prezila tak som sa doslova naucila hovorit s ludmi prazdne reci.dodnes nechapem dvojzmysly vtipy.nechapem preco ludia hovoria to co tak nemyslia.koli tomu mi ostani vykrikuju ze sa hram na slovicka.napriklad-je mi z teba zle alebo ja ta zabijem.od mala taketo vety beriem doslovne.nechapem preco sa ludia vyjadruju slovami nehodiacimi sa na danu skutocnost.takisto nedokazem akceptovat klamstva.male velke rozne.niekedy som dostavala az zachvaty zurivosti ak mi niekto povedal ze nieco urobil a pritom to tak nebolo.alebo ze nieco ma no este to nemal.z jednej stranky mam celkovo problemy porozumiet ludom neznesiem ich zvlastne prejavy citov ktore su velakrat nepravdive.ako ma napriklad clovek ktoreho som spoznala napriklad vcera moze objat a povedat mi ze ma ma rad ked to tak logicky byt nemoze.mam velmi malo kamaratov odjakziva.postupom casu som si vytrenovala doslova vydrela to ako sa asi ludia chcu aby som sa k nim spravala.no citim sa ako z inej planety.z jednej stranky mi vravia ze som az moc inteligentna no z druhej stranky ze som ze vraj chladna bezcitna lebo hovorim narovinu fakty tak ako su ...mam dceru ktoru milujem no partner odisiel prave koli mojmu spravaniu.napriklad som nezniesla niektore porusovania mojich denodennych ritualov.z dcerou vychadzam vinikajuco i ked sa obe vela o sebe ucime no akceptujeme sa v mnohom.no s ludmi to nezvladam.je toho este mnoho co ma odlisuje od ostatnych a vela toho bravurne skryvam no trpi tym psychika viac a viac ....ku psychologovi som jednym casom chodila no nic so mnou nerobil.nieco napisal do svojich papierov.neporadil mi ani nepomohol.preto sa obraciam na vas.skusam to hocikde kde si myslim ze by mi pomohli.prestavam to zvladat i ked som sa uz urcite ludske ceremonie rokmi naucila predstierat .ak by sa nasiel nejaky clovek s pniecim odobnym bolo by to fajn
Som z tejto planety?
No, v tvojom dialógu tu s ludmi sa naplno prejavila tvoja neschopnosť komunikácie s ludmi kvôli absencii abstraktneho myslenia...aspoň SI TO MYSLIM :) rozhodne potrebujes psychológa, ale ci nájdeš dosť dobrého, ktory ťa aspoň trochu posunie vpred, to neviem. Myslím že tvoja chyba je ozaj vrodená a tento deficit nenahradis.
Dakujem dotycnemu co nahlysil uplne bezdovodne tuto temu aby ju admin zmazal.ocividne nie som jedina co potrebuje pomoc
A pises ze som tu napisala len preto ze chcem pocut-pocut sa tu neda len citat- len to co chcem aby mi pisali ze som vynimocna lepsia ako ini....prepac ale zatial mi nikto nic take nenapisal a po tom ako som samu seba opisala hned na zaciatku clanku a vlastne v skoro kazdom mojom prispevku tak skor kazdy clovek logicky ocakava ze mi budu pisat ludia ze som divna a nie to ze som super ci vinimocna.takze pises uplne nelogicky.po tom vsetkom cosom o sebe prezradila tak by sa skor dali ocakavat negativne reakcie na to co a ako robim a nie to aby som ocakavala ze ma bude niekto chvalit ci ako si sa vyjadril.pisala som ze so mnou nie je sranda ze nechapem
ludi ze s nimi neviem komunikovat ze mam koli tomu problemi a zak falej a tak dalej a ty mi napises ze ja chcem aby o mne pisali ze som super?prepac ale tomuto uz fakt nerozumiem.
pochopila si co som ti napisala ???
ci nie ?
vazne sa pytam.
lebo teraz pozeram jak som to napisala :D
tie zauzivane veci chapem raz som isla s jednou autistkou po druhej strane chodby jak zvycajne chodila, to bol konec. mna to vobec nenapadlo.
tak kovepa ty si dako uplne mimo.
pozri zuzana to su seriozne dg, nie kazde z tych deciek je mimo realitu a toci si dookola kolieska . ja nehovorim ze mas zrovna hento, ale nieco ta chytilo. ale aj tak co chces teraz robit ? si uz dospela, matka.
Pises ze nie som schopna zniest oravdu.ale na zaklade coho toto sudis?ved ma niktomodtial nepozna nevie ako zijem kto som kde som s kym som.takze aku pravdu mi tu vobec niekto mohol napisat?nazory ano.ale hned pravdu?a ze sa vyvysujem ze si myslim o sebe ze som vynimocna super a tak dalej?a to si kde toto precital?na zaklade par prispevkov ty takto sudis cloveka?
Kovepa.nemyslim si ze somvynimocna.ani raz som to nenapisala.a pravdu do oci?ale ved mi nikto pravdu do oci nenapisal.to ze mi niekto napise nieco o mojej rodine s ktorou nebol a napise mi ako sa chovala ked to nevie tak to je mne pravda do oci?ako to mozes tvrdit ved ma nepoznas.a ako si sa vyjadril ze ludi zdrbavam?nikoho som ani raz nezdrbala leno som uviedla na pravu mieru pisany text.a ze som lepsia ako ini?ty si vobec nepochopil o com cely cas pisem?ze si oraveze myslim o sebe opak nech sa deje co chce?chcela som tu najst podobneho cloveka.ako sa mozem ja vyvsovat nad druhymi ked si o sebe myslim zle veci?prepac ale prwcitaj si vsetko od uplneho zaciatku.ani raz som nikomu tu odtial nenapisala nic vo forme si taky a taky.pretoze vas nepoznam.takze je logicke ak ani ja neakceptujem od uplne cudzieho cloveka ktoreho nepoznam ze mi napise ze som taka a taka a ze moja rodina robila to a to...to je podla teba neprijatie oravdy?ale ved dotycny ani nevie ci to pravda je alebo nie.takisto aj ty o mne pises tak a taka pises to tak rozhodne akoby si ma poznal a presne vedel kto som co som.no nevies.
Kv.preco si myslis ze by mi mala byt diagnostikovana ta diagnoza co si pisal predtym?asperger?preco sa cudujes ze mi prave toto nediagnostikovali?a ano pomoc urcite vyhladam.
Ano, dovolim si na zaklade jedneho prispevku tvrdit a naisto vyjadrit svoj nazor. Pises, ze druhym ludom sa nepaci, ked im povies pravdu do oci. A co tebe sa paci, ked ti niekto povie pravdu do oci? Podla toho co tu pises, tak niesi schopna zniest pravdu ani ty. Bohuzial, nas skutocny charakter formuje hlavne rodina. A ked v tvojej rodine nebola dobra komunikacia a navyse ta od mala brali, ze si ina, taha sa to s tebou cely zivot. Mozes to zmenit, ale to je len na tebe.
A napisala si tu len preto, aby ti ludia pisali len to, co chces pocut. Ze preto si taka, lebo si vynimocna, super inteligentna, proste ina, lepsia ko ini. A kto ti sem napise nieco ine, ako ocakavas, uz ho zdrbavas.
Napisem ti pravdu? NELISIS SA OD NAS NICIM. Si taka ista ako ostatni. Nie si vynimocna, ani genius. Si obycajny clovek ako kazdy z nas. Trpis mensim komplexom a nizsim sebavedomim. A tvojou hlavnou charakterovou crtou, ktora ti sposobuje ten cely zdeformovany pohlad na svet je: EGOCENTRIZMUS. A to v tazkej forme. Si tazka egocentricka. Rob s tym nieco, lebo cely zivot budes zit iba v prazdnote a v klamlivom sebazdani, ze si "vynimocna".
No veď - presne to sedí. Čítaj čo píšem!