Ahojte
mám 16 a začala som nosiť okuliare. Nie som nejaká fešanda a okuliare mi moje nízke sebavedomie iba zhoršilo..ja viem, nosiť okuliare je bežná vec, ale mňa strašne deprimuje keď nevidím a mám pocit, že ma nikto nebude mať rád, lebo som hnusná..a nehovorte mi, že najdoležitejšie je vnútro...v tomto svete nie :-(
čo mám robiť? :-(
Nosím okuliare a strašne sa citím menejcenná koli tomu
Ja nosím už celé roky kontatkné šošovky. Ani neviem že ich mám na očiach a vidím výborne. A ked nie tak skús laserovú operáciu.
Spravne okuliare su velmi rajcovne a este v nich aj baba vyzera inteligentne, ti je este viac vrrrrrr.
Naozaj sa nemusíš cítiť menejcenne. Ja už napríklad okuliare nosím takmer 13 rokov a bez nich si už neviem život ani predstaviť, nie len čo sa lepšieho videnia týka. :-)
Rozhliadni sa navôkol, koľko ľudí nosí okuliare, koľko z nich ich nosí len ako módny doplnok, hoci ich vôbec nepotrebujú. Vyber si rám, ktorý sa ti zapáči, v ktorom sa budeš sama sebe páčiť a hneď si urobila krok vpred. :-) Veľmi skvele podľa mňa vyzerajú plastové rámiky, ukáže to skvele.
Ak nemáš nejaké veľmi závažné problémy s očami, nemuseli by byť pre teba zlou voľbou napríklad kontaktné šošovky. Tiež ich nosím asi 2 roky a neviem si vynachváliť, v očiach ich takmer vôbec nieje cítiť a nieje to nič ťažké. :-)
Ak by ti nevyhovoval ani jeden z uvedených spôsobov, potom je tu pre teba už len operácia laserom, nad ktorou by som si však v tvojom veku vymedzila ešte viac času na premýšľanie.
Neboj sa, zvykneš si! :-)
Vobec ale vobec sa takto nemusis citit!! :) Vacsine ludom okuliare pristanu, len treba najst naozaj tie spravne a nie vyberat naslepo. Zajdi si do optiky najlepsie s nejakou kamoskou, ktora ti povie svoj nazor, v optike ti tiez urcite radi pomozu, uvidis ze sa budes citit lepsie :)
Ja nosim okuliare len ako zdravotnu pomocku, inak by som sa bez nich niekde prizabila(len mozem snivat o 5 dioptriach:/-no nic, genetika nepusti). Ale v sufliku mam odlozene aj sosovky, ktore vsak uz par mesiacov nevyuzivam a ked sa mi oci este zhorsia, tak asi si naplanujem operaciu s nadejou, ze snad budem patrit k tym percentualne uspesnejsim. V detstve som si tiez dost vytrpela pre okuliare. Ale mat len nejaku mini dioptriu v ociach, tak tie skla a moznosti ramov su uzasne a na tvojom mieste by som si vytvorila z toho proste modny doplnok(pozri len kolko slavnych ludi nosi okuliare a nehanbia sa za ne:)). Kasli na ostatnych, hlavu ho re a nasad usmev(mne to osobne dost pomaha). Myslim, ze tvoj problem nebudu okuliare ako take, ale nizke sebavedomie a na tom popracuj.
šošovky možeš nosit tiež a z toho mat komplex????????????je neprimeraníé, potom čo by si robila keby si koi chorobe velmi pribrala, alaebo mala obrovské uši alebo iný viditeln nedostatok ako škulenie?????????????????
klea3, ja nosím okuliare ja keď nemusím (mám len na jednom oku slabú dioptriu). Správny výber a moderný tvar ti podľa mna ešte ja môže pridať na kráse a tak aj na sebavedomí :), je pravda, treba na to čas nájsť dobrý rám. Ak ti vadia predavačky v optike za chrbtom ;), skús online skúšku www.opti24.sk okuliarov.
Na okuliare sa dá zvyknúť a myslím, že určite nevyzeráš v nich zle, len to je všetko otázka zvyku. V dnešnej dobe je na výber množstvo moderných rámov, stačí si len vybrať také, ktoré sa hodia k tvojmu typu tváre a hotovo :) V dnešnej dobe už okuliare určite nie sú nutné zlo, stačí si len správne vybrať a určite ti môžu pridať ešte na kráse :)
no pravdou je, ze mne sa trasne pacia muzi v okuliaroch...ja vlastne ani ineho nechcem :D
len najist takeho ktory by chcel mna :D
Uz som si kupila sosovky a je to fakt super..uplne zabudnem ze ich mam..a niekedy sa mi aj podari v nich zaspat, ze zabudnem ..
mna stve to ze si za ten pokazeny zrak mozem sama...od anorexie ://jo ale to tupej pubertackej hlave nevysvetlite...ja som bola posledna kto si uvedomil ze som chora :/
aspon ze je to uz za mnou
Nosim okuliare snad od 11 rokov...vtedy som bola este dieta..a nepotrebovala som sa pacit...ALE dosiel vek a s nim aj trendy v ramoch...a dnes mozem povedat...ze ak okuliare pristanu...a to kazdemu pristane aspon jeden typ..ja si myslim ze clovek je lahsie zapamatatelny v okuliaroch...ma svoj styl a smrnc..je to sexi ako pisu viaceri...a raz to budes brat aj ty tak.....(este stale existuju operacie oci,prinajhorsom:)