Ahojte
mám 16 a začala som nosiť okuliare. Nie som nejaká fešanda a okuliare mi moje nízke sebavedomie iba zhoršilo..ja viem, nosiť okuliare je bežná vec, ale mňa strašne deprimuje keď nevidím a mám pocit, že ma nikto nebude mať rád, lebo som hnusná..a nehovorte mi, že najdoležitejšie je vnútro...v tomto svete nie :-(
čo mám robiť? :-(
Nosím okuliare a strašne sa citím menejcenná koli tomu
Keď som mala 16 tiež som začala nosiť okuliare, lebo sa mi z ničoho nič pokazil zrak, zo dňa na deň som videla rozmazane. Okuliare sú iba o zvyku, nosím ich piaty rok a už si neviem predstaviť, že by som ich nemala, to som uvažovala predtým aj o odstránení dioptrií operačne. Keď som ich mala prvých pár týždňov, stále som čumela do zrkadla že vypadám jak debo, ale ostatní ťa nevnímajú tak ako sa vnímaš sama. Zvyknúť si mi trvalo asi pol roka, teraz sa mi stane že s nimi aj zaspím :D. Treba len zvoliť vhodný rám, buď celý, polrám, alebo bez, to čo ti sadne najviac k tvári. Šošovky som používala pár mesiacov, lebo som športovala a hrozilo tam poranenie tváre keby som mala okuliare, a aj som prestala - aj športovať aj nosiť šošovky :D. Okuliare sú fajn, nerob si z nich ťažkú hlavu...
najlepsie su rady typu "jedna baba povedala..." kludne zacni nosit sosovky ak nechces brejle
ja nosim okuliare od 12ich, teda 11 rokov, nikdy sa mi na mne nepacili hoci okolie mi vzdy hovorilo ze s nimi vyzeram lepsie nez bez, takze viem aky je to pocit ked sa sama sebe nepacis... take nieco ze sa mi decka smiali na zaciatku ani neberiem do uvahy, normalny clovek sa nad takym niecim ani nepozastavi, ak uz nie je dieta... kasli na to co ostatni hovoria a zariad sa podla seba
ja mam riadne popolniky a preto sa mi okuliare na mne nepacia ani sa v nich necitim dobre, nosim ich len v praci ku pc a doma, inak frcim na sosovkach uz 2 roky a je to super... nie som debil zeby som si nicila zdravie este viac ignorovanim okuliarov, takze som si nasla alternativu co mi vyhovuje, skus to aj ty. skusobne sosovky nestoja vela, ked si na nich zvyknes a naucis sa s nimi spravne manipulovat, uvidis ze uz ich nevymenis.
a nerob si z toho tragediu, teba ako cloveka nedefinuje to co mas na nose
mimulus
však napíš čo chceš....
Izabelka_MT ??? Aj som Ti chcel niečo odpísať ale asi to v tejto téme nemá zmysel.
aj ja mám nosiť okuliare skoro rok ... ale nechcem , lebo si myslím že ma len špatia... no uvidím :)ešte zase taká slepá nie som
Ahoj, nikto ta nebude odsudzovat pre tvoje okuliare. Ci ta niekto bude mat rad alebo nie, nezavisi od tvojho vonkajsieho vzhladu. Ludi si najlepsie ziskas svojimi dobrymi vlastnostami. Okuliare su pre teba zdravotnou pomockou. Je lepsie nosich ich teraz, ako zacat o niekolko rokov neskor, ked sa prestanes hanbit, ale s omnoho horsim zrakom. Okuliare su tvojim kamaratom, ktory ti umoznuje vidiet farby pestrejsie a veci jasnejsie. Ak sa ti niekto zo spoluziakov bude smiat, budes musiet to pretrpiet. Chalani a dievcata v tvojom veku si este neuvedomuju, ako ublizuju druhym. Budes vnutorne silnejsou, ak nepodlahnes natlaku svojich spoluziakov a ich posmeskov, ale ubranis si svoju poziciu a budes nosit okuliare. Mozno si ta budu doberat na zaciatku, no nie vsetci, ale casom si zvyknu. Rovnako ako ty. Okuliare nosis, aby sa ti upravil zrak. Nevzdavaj sa a nepodcenuj sa.
Ja by som bol tiež za okuliare :) Podľa mňa je to sexi a šošovky by som si odložil na Tvojom mieste na neskôr. Predsa len už som aj ja počul o zápaloch očí, o kúskoch šošoviek v nich... Zváž to dobre. Pekné okuliare Ti môžu vzhľad len znásobiť ale šošovky s tým nespravia nič.
Šošovky nie su moc dobré.Mojmu kamaratovi ostali v oku.A už ich nemohol vytiahnuť.
Ako keby sme boli v 70s.. však si kúp šošovky ja ich tiež nosím od 13 a nedám na ne dopustiť
16 rokov? Ved to maš celý život pred sebou,vela dievčať v tvojom veku dospieva,uvidiš že ked budeš mať tych 18-19 tak budeš krajšia,ja v tvojom veku som bol škaredy a to dosť,mal som vyražky a pod,teraz mam 22 a mam uplne hladku pleť a vyzeram uplne inak ako pred 6 rokami.A zabezpeč si šošovky,ja ich nosím od 14 rokov a nemam žiadny problem.