Psík a mínusové teploty

Príspevok v téme: Psík a mínusové teploty
Lilly0256

Ahojte, mám 6-mesačnú fenku zlatého retrievera. Vonku má oteplenú búdu a tam aj spáva.

Neviete niekto aký mráz takýto pes vydrží? Je to síce dlhosrsté plemeno, ale velmi sa bojím ze by mohla prechladnúť alebo dokonca zamrznúť.

Včera bolo u nás v noci -15, chceli sme ju nechať spať dnu, lenže ona nechcela. Je zvyknutá od malička spávať vonku. Síce dnu sa tlačí stále, no ked je dnu iba behá, všetko prenáša, hryzie, ale spať nebude ani keby neviem čo.

Poraďte čo mám s nou robiť? Bojím sa že budú este silnejšie mrazy :(

Normálne

ja si myslím, že nechať psa vonku v zime je normálne, ale musí mať vlastnú búdu, prípadne oteplenú+ niečo dnu v nej. mám dvoch, z toho jedno teraz 6m.šteňa, druhý je starší. cez zimu boli spolu von, búdy oteplené, aj staré vetrovky a bolo na nich vidieť, že sú v pohode. o šteňa som mala strach, lebo som ho brala v zime mal 2 m. skúšala som ho dať dnu, aj obidvoch, ale bol z toho cirkus, skučanie, brechanie, bordel. vonku boli v pohode, nevidela som, že by boli omrznutí, dokonca spávali spolu v 2jbude oteplenej. sú z nich kámoši:-) akože keby bol pes málo živený(počula som že pred zimou mu treba dávať viac jesť), nemal by sa kde schovať, tak môže zamrznúť, ale to mojim nehrozí;-)

lost

Tak to by ma zaujimalo kam by ten typek isiel :D
to boli skor len silne recicky, blafovanie..
to uz mam pocit ze ukradnut tych psov a dat inym ludom je humannejsie ako ich nechat na pospas osudu..

Iba Katka

Deria - len taký psík majiteľa nikdy nepohryzie, on radšej zomrie sám od žiaľu ako ublížiť pánovi, ktorý je hajzel.

Jedna známa si zohnala šteniatko, psíka, ktorý síce bol kríženec, ale aj rodičov mal malého až stredného vzrastu, čiže ani veľký nebol. Doniesla ho domov, jej mama si ho zamilovala, brat si ho zamiloval a otec? Povedal, že pes musí ísť na chatu, lebo buď pojde z domu pes alebo on. Tak pes bol deň čo deň sám, jedno šťastie, že tá baba s bratom za ním chodili každý deň (chatu mali v tej istej časti mesta, kde bývali). Ale aj tak, v noci v tej zime :(

lost

no ved jasne, to je chore ho tam nechavat, ale preco to robia?
aby neukradli nejaku lopatu co nakupili v tescu za 50 centov?
alebo si ich nechcu davat do bytu?
ved to by som povazoval za tyranie psa, ked je niekde na chate atd..
a tam nebol len jeden pes, mozno 15-40% chat je v takomto stave..
ale hlavne ze pokutovat za volny pohyb je lahke...

ale toto je vsetko o ludoch. a ked su retardovani (celosvetovo), tak 21.12.2012 na nich ...

Deria

To ked pocujem, ze pes na chate alebo na zahrade sam a este v zime, tak mi vlasy dupkom vstavaju! Kazdy taky pes je chudak. Nehovoriac o tom, ze je vydany na pospas zime, ubija ho samota. Kazdy normalny pes hlada predsa blizkost svojho pana. Jeho zivot pozostava vlastne len z cakania na svojho pana, ktory ho vsak sustavne opusta. Necudovala by som sa, keby zostal taky pes agresivny a raz svojho panicka hryzol do riti, lebo ine si ani nezasluzi!

Mimulus

lost vidíš to je super nápad :) keď sme mali psíka tak mal búdu vstavanú priamo do domu takže mal celkom teplo pretože dom sa vykuroval. Psík bohužiaľ umrel ale búda je tam stále. mal úctyhodný vek 17,5 roka.

lost

Ak by bola buda zahrabana do zeme, bola by prirodzene izolovana a mal by tam teplucko ( v porovnani s -15C), myslim ze tak 5-10C by sa tam dalo udrziavat.. Skusil niekto?

Mimulus

Odkedy sa dáva psíkovi do búdy polystyrén? Ak ho tam aj niekto dá tak ho obije drevom aby to bolo chránené a tak isto aj vonkajšok! Veď ako zatepľujú domy? Nechajú odkrytý polystyrén?