Psík a mínusové teploty

Príspevok v téme: Psík a mínusové teploty
Lilly0256

Ahojte, mám 6-mesačnú fenku zlatého retrievera. Vonku má oteplenú búdu a tam aj spáva.

Neviete niekto aký mráz takýto pes vydrží? Je to síce dlhosrsté plemeno, ale velmi sa bojím ze by mohla prechladnúť alebo dokonca zamrznúť.

Včera bolo u nás v noci -15, chceli sme ju nechať spať dnu, lenže ona nechcela. Je zvyknutá od malička spávať vonku. Síce dnu sa tlačí stále, no ked je dnu iba behá, všetko prenáša, hryzie, ale spať nebude ani keby neviem čo.

Poraďte čo mám s nou robiť? Bojím sa že budú este silnejšie mrazy :(

peta111

my mame vlciaka..ked mala necely rok si pamatam, boli strasne mrazy, aj 25 pod nulou ak nie menej... a ziadny problem...a ani nemala zateplenu budu, ona vtedy bola este hlupucka a vsetko si z budy vyhadzala von..

Iba Katka

Priateľ má zlatého retrívra a spáva vonku, búdu má zateplenú s predsieňou. No keď sú fakt veľké mrazy, tak na noc ho nechávajú dnu.

Veronika_27

6-mesačnú nechať vonka???? Akože to myslíte vážne, ja viem, že ked je pes zvyknutý na nejaké prostredie, tak sa v opačnom necíti dobre, ale nemyslím si, že je to ok ju takto nechávať na mraze... aspoň do pivnice ju zavrite, dajte jej tam nejaký starý kabát a zavrite ju tak, aby nemala čo poničiť, ona ked nebude mať pozornosť a bude potme, tak bude spať a nie vyvádzať... myslím si, že je ešte v mladom veku, aby vedela odolne prežiť zimu v mrazivých nociach :/ iné by to bolo, kebyže je už staršia, ale takýto pes si ešte naberá na imunite

dazdovka666

Ma tu budu primeranej velkosti a s predsienou? Ak je kvalitne zateplena, vhodne umiestnena a nie je moc velka, pes si budu vyhreje vlastnym teplom a nema problem.

mr fantastic

nechaj ju spat vonku, ked nie je zvyknuta dnuka. urcite sa dobre neciti v uzavretom priestore, a ked ma budu a zateplenu nic jej nebude.