Serapeptaza

RNG

Nezabudaj na to, aby si si znizoval hladinu homocysteinu, tj ber vitaminy B-6, B-9 a B-12,lebo na hladke cievy sa nic nevie trvalo usadit, musia byt zdrsnene homocysteinom.
To samozrejme vacsina lekarov este nevie....

RNG

Kastro, doplnky sa beru na doplnenie chybajucich latok v tele. Kto ma vysoku zrazanlivost krvi( vid vysledky koagulacnych testov), tj nedostatok nasho enzymu na riedenie a rozbijanie zrazenin, plazminu, musi si doplnat/nahradit ten nedostatok podla osobnej potreby . Moze to by 2 x 2000 FU cely zivot ale docasne aj 4 x 6000 FU a viac v pripade kvrvnych zrazenin v cievach(hlboka zilova tromboza a ine)

RNG

Kof3ein, nanosy na cievach , zdrsnenych homocysteinom sa skladaju priblizne na 80% zo znicenych oxidovanych a polymerizovanych nenasytenycyh olejov, 15 % z oxidovanych cholesterolov, nizkomolekularnych tj LDL najma VLDL, tj velmi nizkomolekularnych a lepkavych, a 5% mineralov, najma kalcifiklaty, ktore sa tam usadzuju ako nasledok roznych zapalovych procesov.. Nuz rozne enzymy to rozrusuju, podobne aj chelacia na mineraly a samozrejme lecitin ako emulzifikator a antioxidanty , ktore pracuju proti oxidacii/tvrdnuti tychto vrstiev.
Serrapeptaza je protizapalova a zaroven silne rozbija proteiny/biekoviny, z ktorych sa skladaju cholesteroly(zluceniny tuku a bielkovin)

Kastrol

Zdravim rng chcem sa ta opytat na natokizanu preventivne staci 2000fu na riedenie krvi? A chcem dat k tomu na alergie serapeptazu ked budem brat denne oboje nezriedi mi to krv prilis?

enty

Uz dlhsie beriem Lipotropne factory od Solgaru. Sklada sa z cholinu, inosidolu a L-methioninu.
Chcem sa spytat hlavne na Methionin. nasla som protichodne studie, ze na jednej strane pomaha:
- detoxikovať organismus od ťažkých kovov
- znižovať hladinu cholesterolu v krvi
- chrániť pečeň a obličky
- redukovať nadváhu
- zlepšovať výživu vlasov, nehtov a pokožky

a na druhej:
Dlhodobe uzivanie zvysuje homocystein a LDL. vegetariani a vegani by ho nemali brat vobec, pretoze vykyvy s nimi mozu zamavat skaredym sposobom, a ostatni uzivatelia by mali brat ako doplnok vitaminy b6, b12 a kyselinu listovu.

RNG vedel by si mi to blizsie vysvetlit? Mam hypercholesteremiu, vysoku hladinu LDL, mam to brat, alebo nie?

enty

Rng, chcem sa spytat, ako je mozne, ze v cievach je usadene 80% oxidovanych tukov, ked lipidy su hydrofobne? Hydrofilne sa stavaju az vazbou na proteiny. Tak sa dokazu uchytit na bunky ciev.

kofein

takze na oxidovane tuky je lecitin? A serapeptaza len na bielkoviny? Ak som to spravne pochopil tak preco pisu ze serapeptaza cisti cievy to len s casti cisti?

RNG

Lecitin odporucam kazdemu brat aspon raz do tyzdna polievkovu lyzicu. Nie je to len na cistenie ciev, ale vseobecne na pohyb tuku v tele a je to zakladna zivina pre mozoch, kde sucha vaha mozgu obsahuje az 30% lecitinu.
Serrapeptaza je bielkovinny/proteolyticky enzym, tj cisti z povrchu ciev len tukobielkovinne nanosy(cholesteroly), nie vsak oxidovane znicene a casto polymerizovane tuky, ktorych je tam najviac, a ked robili rozbory zapchatych ciev dosli z pomerom 80% znicenych oxidovanych tukov, 15 % tukovobiekovinnych -oxidovanych cholesterolov, a 5% mineralnych usadenin/kalcifikatov ako pozostatkov zapalov.

Enzym na tuky je lipaza