Vodnaté vyrážky

Príspevok v téme: Vodnaté vyrážky
koli

Chcela by som sa opýtať či má niekto skúsenosti s "vodnatými" vyrážkami. Tvorí sa mi to na rukách a mala som to aj na chodidlách, ale odtiaľ je to už preč. Sú to malé vyrážky, ktoré sa dajú prasknúť a sú ako keby naplnené vodou, lenže po prasknutí sa väčšinou znovu naplnia alebo mám pokoj ale o dva dni sa mi objavia nové. Neviem čo s tým robiť. Mala som to keď som bola malá a keďže som sa hrávala von, tak som dostala z toho otravu krvi. Teraz som v zahraničí a lekári sú tu drahí a ani neviem ako by som im to vysvetlila a na svk súkromná kožná má plné termíny na 3 mes dopredu a normálna kožná ma odbila, že to mi zmizne za chvíľu, lenže mne to nemizne už 9 mesiacov. :( Neviem čo s tým mám robiť. Myslím, že keď to prepichnem, ide to stále dokola. Lenže aj keď som to nechala tak, tak sa mi tvorili v tom okolí stále ďalšie. Myslím, že krémy (napr. Protopic) tomu nepomáhajú, skor naopak. Teraz si to potieram alpou, skúšala som aj Tea tree oil, ale ani to nepomohlo. Som už zúfalá.

M3h5

Tiež mavam tieto vyrážky v letnom období a to z toho ze sa mi potia nohy... Hlavne v praci kde musím mat pracovnú obuv. Ked nosim dlhšiu dobu odvetrane topanky tak to pomaly mizne...

Sx8

Asi pred dvomi mesiacmi som navštívila toto fórum kvôli vyrážkam na nohe z ktorých po prasknutí vytekala nejaká tekutina.Už mám s tým pokoj,ale trvalo asi pol roka kým som zistila čo na to pomáha.Dala som do 60ml alpy asi 30 klinčekov.Potierala som si to miesto aj päť krát denne a už to nemám.Tá alpa fuguje aj po poštípaní hmyzom.Lepšie jak fenistil.Dúfam že vám táto moja skúaenosť pomôže.Skoré uzdravenie!

zoko

Tieto vyrážky mam každý rok od maja až do konca leta
raz mi lekar dal nieaku tekutinu zmizlo to teraz sa mi to vratilo
a nepijem ziadne sladke napoje je to jednoducho alergia na slnko

koli

ďakujem za rady, vyskúšam, len neviem ako sa vo švajčiarsku dostanem k tým prípravkom. :) ja som ešte premýšľala, či nepomože citrón ako na bradavičky. čo sa týka tekutín a sladkých vôd, práveže je to naopak, ja veľmi málo pijem :( a keď, tak väčšinou jablkový džús s minerálkou atď. a mám aj suchú pokožku, ale začala som sa asi pred mesiacom celá krémovať každý deň (predtým len raz za čas keď ma to napadlo). tak teda vyskúšam a uvidím :) ďakujem ešte raz.

- mira

Akékoĺvek vyrážky sú elimináciou prebytkov, ktorých sa telo zbavujue cez pokožku. Vylučuje ich, pretože prekážajú fungovaniu orgánov.
Ak máš prebytky tekutín, pravdepodobne budú na vine sladké nápoje, prekyselenie, ktoré môže byť na pozadí alergií a nežiadúcej virálnej alebo bakteriálnej činnosti. K tomu si dávaj pozor na príjem mlieka a mliečnych výrobkov, ktoré k stavu prispievajú.

TinaM

Adam toho napisal celkom dost. Mozno je to ono. Mne este napada alergicka reakcia..na oblecenie, kov, jedlo...zalezi na tom, ci to svrbi, ake su velke, ci to boli...to si nenapisala.

AdamKrt

Kedze je to virusoveho povodu, dobre je aj zvysovanie viralnej imunity.

Pomahat by na to mohlo, to co aj na herpes /co sa tyka prevencie/.
--Odkaz odstraneny--

Taktiez si treba davat na pokozku. Ludia so suchou pokozkou su na taketo problemy viac nachylnejsi. Cize, ak bude mat po vylieceni pokozka na sebe svoj zdravy ochranny film, bude menej nachylnejsia. Na premastenie mozem odporucit napr. hoznovy olej. Pocitovo je suchy, rychlo sa vstrebava a je vhodny okrem ineho aj na pokozku.

AdamKrt

A este nieco - cim viac to clovek skriabe, alebo kremuje - tym viac si narusuje povrch bradavic a infekcia sa siri na zdrave tkanivo. Takze neskriabat si to, dezinfikovat.