Vodnaté vyrážky

Príspevok v téme: Vodnaté vyrážky
koli

Chcela by som sa opýtať či má niekto skúsenosti s "vodnatými" vyrážkami. Tvorí sa mi to na rukách a mala som to aj na chodidlách, ale odtiaľ je to už preč. Sú to malé vyrážky, ktoré sa dajú prasknúť a sú ako keby naplnené vodou, lenže po prasknutí sa väčšinou znovu naplnia alebo mám pokoj ale o dva dni sa mi objavia nové. Neviem čo s tým robiť. Mala som to keď som bola malá a keďže som sa hrávala von, tak som dostala z toho otravu krvi. Teraz som v zahraničí a lekári sú tu drahí a ani neviem ako by som im to vysvetlila a na svk súkromná kožná má plné termíny na 3 mes dopredu a normálna kožná ma odbila, že to mi zmizne za chvíľu, lenže mne to nemizne už 9 mesiacov. :( Neviem čo s tým mám robiť. Myslím, že keď to prepichnem, ide to stále dokola. Lenže aj keď som to nechala tak, tak sa mi tvorili v tom okolí stále ďalšie. Myslím, že krémy (napr. Protopic) tomu nepomáhajú, skor naopak. Teraz si to potieram alpou, skúšala som aj Tea tree oil, ale ani to nepomohlo. Som už zúfalá.

AdamKrt

S najvacsou pravdepodobnostou mas nejaku formu bradavic. Tie su virusoveho povodu a ked nieco take prepichnes, tak cez tu vodicku si to infikujes dalej na dalsie miesta.

Na bradavice celkom zabera DUOFILM. Staci nim bradavicu potierat, zaschne na nej ako kanagon, nalepta jej strukturu a rozlepta ju po case.

Prave pred tym prasknutim bradavice sa treba chranit. Cital som na internete o postupoch, ked sa okolie dezinfikuje Betadin-om, bradavica sa SETRNE prepichne sterilnou lekarskou ihlou, PRICOM SA MUSI CHRANIT OKOLITE TKANIVO, napr. ocnymi tanponmi a cez lekarsku ihlu sa tam tam asi kvapocka Betadinu priamo do bradavice. Tak sa da pomerne rychlo zlikvidovat z vnutra. Problem vsak je, ze ak clovek to urobi tak, ze mu z tej tekutiny nejak ujde na okolite tkanivo /preto sa to pred aj po dezinfikuje aj v okoli Betadinom/, moze si to rozniest.

Dalsi sposob vyuziva Wartner Bradavicnik, kde pouziva tekuty dusik na vypalovanie bradavic.