Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Došasný problém s očami (záblesky, biele škvrny na 20 min)

Príspevok v téme: Došasný problém s očami (záblesky, biele škvrny na 20 min)
dano45

Dobrý deň,
som objednaný k očnej, ale až na január 2013.

Rád by som však dovtedy zistil, čo za problém môžem mať.

Problém:
Raz za mesiac, niekedy skôr niekedy neskôr, sa mi pred očami začne mlžiť. Skôr sú to také biele škvrny, záblesky, ktoré mi znemožnujú dobre vidieť. Trvá to asi 15-20 min. Nič na neboli ani žiadny iný problém s očami neevidujem. Väčšinou to začne pri pozeraní na monitor.

Situácia, okolie.:
Robím veľmi často na počítači niekedy aj 8 hod. denne. Pozerávam aj TV a k tomu dosť často na mobil. Inak som zdravý, športový typ, 36 rokov. Jem málo tmavého mäsa (hlavne jem kuracie) a asi málo ovocia. S očami iný problém nemám. Žiadne okuliare (aj ked rodičia a brat okuliare majú). Dedo mal cukrovku.

Skúšal som googliť, ale žiadny z problémov oči mi k tomu nesadol.

Máte prosím niekto tip, čo by to mohlo byť?
ďakujem

Vivien784

Ahoj Dano, nazrela som sem síce po dvoch rokoch pri hladaní môjho problému a narazilo som na tvoj očný problém.Mne sa to vrátilo po 8 rokoch neviem, čo s tým, ale jednom viem iste, že pred rokmi mi na očnom nic nezistili, Ak sem nazries, budem rada, ked napíšeš, ako a čo ti pomohlo.

dano45

tak cukrovka...ešte lepšie :( Už v čase toho točenia som chcel ísť na odber, ale som sa k tomu nedostal :(. No asi pôjdem. Dik moc za tipy.

Dadula56

A nema to suvis prave s tym cukrom?Aj cukrovkar mava taketo stavy. Ja by som sla na tvojom mieste obvodnej, nech mi vezme krv a pozistuje, co sa da.

dano45

smutný nie som, ale nerád som v nejakej neistote...:) (sranda toto povedať v dnešnej dobe)
slabý sa veľmi necítim...

a cukor? :) mám taký rytmus .. v zime jem čokolády na kilá a v lete si dám stop (to platí iba na čokolády ...inak cukor v káve a čaji a pod. si dám. Proste sa ho v lete snažím minimalizovať, lebo som na ňom asi závislý. :(

Dadula56

Ta ocna ta vysetri a posle ta o dom dalej ak nic nenajde. Mozno keby si siel iba klasicky k obvodacke, pripadne doma alebo u znameho ak je tlakomer si zmeraj a budes vediet, ci vobec nizky tlak mas.
Ja ti to viem najlepsie popisat tak, ze na mna pride taka tazoba akoby mi na ociach daco tazilo, podivne skvrny, mam problem zaostrit a vsemozne mierne tocenie hlavy. Par krat som odpadla, to uz bol extrem, tam som uz nevidela nic, zrnilo a zatmilo sa mi pred ocami a bola som dolu.
Na mna kava tiez nezabera, vypijem a ziadna zmena.

dano45

Ale je možné, aby to bolo tlakom? Ja pritom pijem kávu a hlava sa mi vtedy netočí. Teda napr. dnes sa mi to stalo (však preto som začal zas hľadať k tomu info) a nemal som tieto iné príznaky. :(