caute, mam vlastnu temu, do ktorej mi mozete prispievat :D
Maoam - adventne okienko
a Diazepam by sa mi tiez oplatil od vas :D
:D inak na niektore lieciva su tu 15-eurove doplatky (napr. hydromorphon a pod.) :DD
taky Ubretid sa mi napr. oplati nechat si poslat zo SVK, pretoze doplatok za rp, ktory si tu musim vybojovat (kedze budget) je vyssi ako cena lieku u vas na plnu uhradu pacientom :D, dalej ked spomeniem vaginalne terapeutika, tu uz nic nie je na predpis, zeny si vsetko musia kupovat samy, tri globule 20e a pod., to je proste strasne, u vas napr. Polygynax (tu nejestvujuci), alebo Macmiror stoja par eur, aj ked si ich pacientka teoreticky uhradi plne sama, tu? tu by to stalo iste aspon 30e, ak nie viac...vsetko sa skrta, ceny zvysuju, no nic...
samozrejme u antiepileptik sa mi oplati nechat si ich predpisat tu, to je jasne
tato krajina je dzungla :-D
kabel - jj, v tom mas pravdu, u mnohych liekov je to skutocne tak, ale tak nie je problem poslat privatny recept odtialto na SVK a nechat si lieky odtial poslat....ked viem, ktore su fakt lacne a u ktorych sa to oplati, tak to tak budem robit
u vas je jeden fenomen - ze lekarne nemaju s tymto ziadny problem, dokonca som casto pocula, ze mnohe lekarne na SVK vydaju lieky na predpis aj BEZ receptu, ked pacient uhradi plnu sumu, tu je nieco take nemozne (u liekov na predpis)
maoam, mam taky pocit, ze by pre teba bolo vyhodnejsie si lieky platit v hotovosti tu, ako v Nemecku platit za kazde balenie 10eur doplatok...
kabel - vies co, ona je dost zbehla, urcite bude velmi prekvapena, ale vyzna sa aj v holandskych a danskych cenach :D, vie ze mnohi pacienti si chodia kupovat lieky do Spanielska (ATB bez receptu atd)
ano, napr. Ciprofloxacin alebo Gentamicin, ale aj taky Diazepam, co u vas stoji dve-tri eura, tu aspon 36 :D
ale myslim si, ze skor ona bude otvarat usta, ked zisti, ake lacne su tie lieky u nas :-D
no ved i tie ATB, co si spominala, su 10nasobne drahsie...
kabel, mozem to urobit, mam celkom dobru znamu, majitelku lekarne a farmaceutku zaroven, ta mi to zodpovie...lebo su to sialene rozdiely, opytam sa, ked u nej najblizsie budem