Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Vitamíny - otrava

RNG

Agnes, tie popisane priznaky boli z lekarskej literatury, pri predavkovani "vitaminom" D-2 . Zamerne sa tam nespomina,ze sa jednalo o D-2 , ale len "skodlivost predavkovania vitaminu D".
Napr znamy Vigantol obsahoval D-2 desatrocia, len nedavno ho potichu zmenili na D-3
Samozrejme aj D-3 sa da predavkovat, podobne aj vodou a solou, len davky su podstatne vyssie, a skodlivost nizsia.
Ale da sa umret aj na predavkovanie vodou, ako to padne dokazala jedna blazniva tu pred asi 2 rokmi, co zo stavky vypila galon(3.78litra) vody za 2 minuty a zomrela na hyponatremiu.

RNG

Sweater, medicina nie je vec viery, ale je to veda, kde su potrebne studie, dokazy, prax a statistika ucinnosti.
Na rozne liecenie rakovin ine, nez tlaci klasicka onkologia najdes viac napr v mojich prispevkoch cez Google.sk zadanim rng, rakovina alebo bohaty zdroj je napr www.cancertutor.org odkial cerpam casto aj ja, a teda aj priamo od tam uvedenych lekarov, z ktorych mnohi vydavaju periodika a knihy, ktore si predplacam. Samozrejme ich tlacene periodika su smerodajnejsie aj ovela obsaznejsie, nez spravy na internete, kde moze hocikto hocico napisat a aj zmenit a su to informacie zadarmo. Zialbohu, zijeme vo svete penazi a aj ti lekari potrebuju zarabat, tj zadarmo na nete ponukaju casto len informacie, ktore su uz stare a vseobecne zname medzi alternativnymi, alebo reklamu na ich odporucane vyrobky.

Agnes999

predavkovanie vitaminom D: nadmerný smäd, kovová chuť v ústach, bolesti v kostiach, únava, svrbenie, zvracanie, hnačky, kŕčové stavy svalov, zlyhanie srdca a obličiek

Agnes999

Ceckom sa otravit neda, patri medzi vitaminy rozpustne vo vode a nadbytok sa vyluci mocom. Deckom sa otravit da, je to vitamin rozpustny v tukoch. Zadaj si do googla Hypervitaminoza D.

Januar

časť vitamínu zreaguje a časť tam zostane, kľudne to môžeš vypiť. Chlór sa dobre odstráni aj varom ak nechceš mať tú vodu kyslú.

aadriaanka

Ktorú formu vitamínu C používaš ty RNG ako sa konkrétne volá ten produkt. Čo sa stane s vitamínom C pri odmorení vody od chlóru - zostane tam a je taká voda vhodná na pitie?

sweater*

podla toho co viem ja sa ceskom predavkovat neda, to co prijmes naviac proste "vycuras" :) aspon tolko viem o tom ja. RNG mozem ta poprosit o relevantne odkazy k tej alternativnej liecbe rakoviny, ktorej aj ty veris ze zabera? budem ti moc vdacny

RNG

Ja pouzivam lacnu kyselinu askorbovu na absorbciu plynneho chloru vo vode, Pol lyzicky kyseliny askorbove zamiesanej dobre do 200 litrovej vane zbavi vodu za par minut chloru. Na sprchovanie zase pouzivam filter, vlozku do sprchovacej hlavy, ktoru musim menit aspon 2 x rocne.
Hladinu chloru kontrolujem obcas lacnym kitom pre akvaristov, ktory meria s citlivostou az do 0.2 ppm chloru a fluoru kombinovane.

Mnohi lekari odporucaju dnes uz 3 gramy vitaminu C denne, v roznych formach. Najdlhsie v tele sa zdrzi forma Ester C=vodorozpustny, alebo Ester C palmitat=tukorozpustna forma.

aadriaanka

RNG ty si spomínal, že používaš askorbát vápenatý na odmorenie vody od chlóru - potom ten vitamín C tam zostane, alebo sa pri odmorení od chlóru zničí? Dá sa taká voda piť? Rozmýšľam, že by som si prevarila vodu na pitie a dala do nej askorbát vápenatý. Koľko ho tam treba dať na 1 liter vody na pitie?