Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Mozem byt tucna z kuracieho masa?

Príspevok v téme: Mozem byt tucna z kuracieho masa?
obezna

Tak najskor tolko ze mam 19 rokov 168 centimetrov a mam 136 kilogramov. Ja viem ze je to dost ved aj preto chodim po lekaroch a vselijakich lieciteloch. Lekary mi povedali ze mi nic neni ani stitnu zlazu nemam ani nejake poruchi co sa tyka jedla. Vobec nejedavam velke davky a snazim sa jest len tri razi za den aj ked som hladna stale. Ale vydrzim to. Napriklad moj otec jedava castejsie a neni vobec tucni. Uz som si vsimla ze napriklad v nedelu na obed nikdi nezjem viac ako on a aj tak mam stale horsiu vahu.
Pred mesiacom som bola v cechach u jedneho liecitela ten mi nanutil kopu liekov aj som ich kupila lebo bola so mnou sesternica co ma viezla autom a aj ta ma nahovorila ze nech si to veznem ze mi to mozno pomoze. Aj som to zacala uzivat ale napriklad do dnesneho dna som neschudla ani deko. Minuli tyzden som mala objednane vysetrenie u tej liecitelky Albertovej co robi v Bratislave. Tu som tiez o nej citala ze k nej ludia odtialto chodia.
Neviem co si mam o tom sudit ked mi povedala ze som neni chora ale ze sa nehybem a jem zle jedla. Teda aby som to vysvetlila konkretne. No za prve ako sa mam hybat ked nevladzem a bolia ma strasne nohi a klbi. Ked idem len tu k nam do obchodu tak sa priserne zadicham a cela som spotena. Musim si hned oddychnut. Ved aj preto som uz po strednej neisla na visoku lebo by som to nevladala tam chodit. Aj preto chcem schudnut aby som mohla konecne ist do skoli alebo do roboti.
Ta Albertova mi este povedala ze to jedlo co jedavam nie je pre mna dobre. Ja som jej podrobne vymenovala co jedavam. Napriklad maso robi mamina iba kuracie hlavne kvoli mne lebo je chude. Jedavam ho kazdi den lebo z ostatnich veci sa pribera. Ale Albertova povedala ze kuracina ma v sebe hormoni a ze preto z nej priberam. Bola som fakt dost nastvana a aj mamina ktora tam bola so mnou. Ked sme potom odisli tak vo vlaku sme to preberali a mamina sama povedala, ze to co povedala Albertova je dobra blbost. Ved sa vsade pise ze je kuracina dietna a ma sa jest pri chudnuti.
Uz neviem co si mam teraz myslet. Co mam vlasne jest?
Vcera mi sesternica hovorila ze abi som to teda vyskusala aspon tizden tu kuracinu nejest ze mozno naozaj su v nej hormoni co mi skodia. Ja by som to aj vyskusala len ake maso mam potom jest ked napriklad bravcove je tucne? Ovocie je zase sladke a zelenina mi nechuti. Ved volaco predsa jest musim stale mi je zle od hladu. Odkedi som skoncila strednu som stale doma a len placem. Neviem uz za kym mam ist a co mam robit. Nepoznam nikoho takeho nestastneho ako som ja. Najradsej by som umrela.

betonarka

a este som chcela podotknut, ze ti tu dobre radia (maom aj ostany - to plavanie je vhodne pre teba) o tych vysetreniach a lekaroch, najlepsie naozaj zajst za diabetologom a on ti poradi s jedalnickom a myslim, ze tam by si mohla pochopit, ako sa spravne stravovat, lebo doma ta to asi nenaucili

doubledog

ak si stale hladna, tak jes malo alebo zlu stravu, ktora ti nesedi.

a ver tomu, ze Albertova sa vyzna urcite lepsie ako tvoja mamina.

Maoam

obezna, z betonarky si mozes vziat priklad, ze je to mozne

betonarka: mas pravdu, PCO velmi negativne ovplyvnuje zivocisna potrava, cim viac rastlinnych zloziek, tym lepsia uprava horm. hladin pri PCO, dobre si na to sla

betonarka

ja som schudla za 11 mesiacov 32 kg, mam 165 cm a chudla som z 89 na 57 kg, ale pravdupovediac si to bez zeleniny neviem predstavit, ovocie som jedla dva krat do tyzdna, jedla som 5 krat za den, ranajky, desiata, obed, olovrant a vecera. 3 krat za den je malo, treba jest castejsie a menej aby si si zrychlila metabolizmus. S tym kuracim masom mohla mat P.Albertova pravdu, mozes mat stitnu zlazu v poriadku, tie hormony vplyvaju dost na zenske organy (na vajecniky - mozes mat polycysticke vajecniky, inzulinovu rezistenciu, pri polycystickych vajecnikoch byva spomaleny metabolizmus a nadvaha),ale vsetko je v tvojich rukach. Ja mam tiez polycysticke vajecniky a dokazala som schudnut. Ono to chce, ale nieco pre to urobit, a da sa schudnut aj bez svicenia - aspon na zaciatku, kym si odlahcis klby a potom by si mohla pridat prechadzky, plavanie, kolko sa budes citit. Ked budes cvicit a hybat sa mojde ti chudnutie lepsie, pretoze cvicenim si zase zrychlujes metabolizmus, ziskavas lepsiu kondicku a tvarujes postavu. A tak vzorovo aby si vedela co a kedy jest, ti napisem co som jedla ja:

ranajky - (do hodiny ked vstanes) dva krajce velke asi ako dlan celozrnneho chleba s chudou sunkou alebo cottage syr a vela zeleniny surovej, bez masla a bez syrov (celozrnny je lepsi ako biely, dlhsie ta zasyti a ma viac vlakniny, ktora pomaha aj cistit telo)

desiata (cca 2-3 hodiny od ranajok): jeden kus ovocia ake chces (kus znamena kolko sa ti zmesti do jednej ruky) cize jedno jablko, jeden pomaranc, dve mandarinky, jeden banan, za hrst hrozna, cca 5 sliviek a podobne, mozes k tomu dat jeden biely jogurt cca 125g tuk v jogurte od 1,1 - 3% (ja kupujem 3% tuku), nie nizkotucne a nie smotanove

ak ranajkujes o 10 tej, tak desiatu mozes vynechat

obed (cca 2 hod po desiate)- potrebujes nejaku bielkovinu, ale nemusit o byt vzdy kuracie maso, existuju aj ryby (bud upiect u nas zvacsa mrazene -treska, losos, pstruh alebo tuniak v konzerve vo vlastnej stave, ja mam rada aj tuniak v mexickej omacke ale k tomu som si davala len zeleninu a olej na nom som zliala prec), alebo chude hovadzie maso, vajicka, feta syr, cotage syr, soja, strukoviny,

ak jes maso, tak by nemala byt porcia vacsia ako tvoja dlan, ak ryby tak tych mozes asi dva krat ako masa

a priloha najlepsie zelenina (dusena alebo cerstva - vareny karfiol, brokolica, spenat, cakanaka, fazulove struky, cersty zeleninovy salat a tak dalej) a ked tak polovicna porcia prilohy (zemiaky, bez masla a oleja, celozrnne cestoviny, hneda ryza, polenta)

olovrant (2-3 hod po obede - mne to vychadza okolo 15 tej hodiny) - to iste ako desiata

vecera (najneskor 2-3 hodiny pred spanim) - to iste ako obed, ale bez priloh (priloha je zelenina) na veceru by sa nemali jest sacharidy (sacharidy su zemiaky, pecivo, cestoviny, ryza) pretoze telo ich uz vecer nedokaze spalit - potom sa ti ukladaju ako tuk

ak si citala pozorne tak si zbadala, ze pecivo jem len na ranajky

no proste neviem, ci by som bez zeleniny dokazala schudnuť, takze, ak to naozaj chces, musi sa ti nieco zmenit v hlave (doslova mi tam preplo) a musis dopredu mysliet, co budes kedy jest a mat to nachystane, ak som sla do skoly, tak som si jedlo nosila so sebou, myslela som na to den dopredu, aby som vedela co budem ranajkovat, a mala to v ten den rano po ruke, ak som nemala doma jedlo a isla som von, tak som dopredu vedela kde si ho kupim... v kabelke mam vzdy nejake ovocie, ako zachranu (nesmies byt hladna, inak to nevydrzis - prve tri tyzdne som bola hladna, ale potom sa to uz upravilo a uz by som to nemenila, ak som potom zjedla nejaky parok alebo klobasku, normalne mi bolo z toho zle) ak by si predsa len bola hladna medzi tymi jedlami tak mozes chumkat kalerab, mrkvu... sem tam si dam aj kusok horkej cokolady, alebo pukance, ak mas rada dezerty, kusok si kludne daj, najlepsie po obede, sladke nejedz na lacny zaludok

a samozrejme nezabudat na pitny rezim, pijem len cistu vodu alebo nesladene caje, nesladenu kavu - najlepsie 0.03 l na KG tvojej hmotnosti denne - cize v tvojom pripade by to mali byt 4l tekutin denne ( to ked tolko vody vypijes, ani hladna nebudes :-)

ak to naozaj chces, tak to dokazes... prajem vela stastia a este odporucam prestudovat stranky Mira Veseleho, mne pomohli

GoFruit

ved to je super ked sa spotis pri cviceni, to sa aj ma
zo zeleniny ti je zle??? chudatko, no tak asi tazko schudnes

winki

Halooooo ja som ti odporučila PLÁVANIE, to nezaťažuje kľby a hlavne tam necítiš svoju váhu.

Zo zeleniny ti je špatne preto, lebo máš k tomu odpor.

A prepáč týmto tvojim prístupom neschudneš.

Maoam

no cele to bude velmi pravdepodobne inak, ako to tu podavas

reakcia teba a tvojej mamy na konfrontaciu s pravdou o vasom stravovani je jasnym znakom toho, ze nie si ochotna pozriet sa pravde do oci a tym padom ani nie si ochotna pre zmenu nieco urobit, akurat sa urazis a budes tucniet dalej este s väcsou frustraciou

1. bola si skutocne poriadne internisticky vysetrena, vratane vysetreni na moznu cukrovku a ine metabolicke ochorenia?
2. bola si obezna od malicka, alebo kedy si zacala masivne priberat?
3. ako vyzeraju a stravuju sa tvoji rodicia?
4. 136 kg si clovek nevypestuje len tak a nie zo dna na den, cize ako si sa k tejto vahe dostala a za aky cas?
5. CO a KOLKO jedavas? okrem kuraciny teda
6. ak sa predsa len rozhodnes pozriet sa pravde do oci bez toho, aby si sa na smrt urazila, ked ta terapeut konfrontuje s realitou, tak ti odporucam zverit sa do ruk lekarovi, najlepsie by bolo, keby si absolvovala kuru, cosi ako odtucnovaciu kuru (nieco ako kupelna liecba), zameranu na mladistvych adipoznych pacientov, pretoze tvoja situacia sa da zvladnut JEDINE POD ODBORNYM VEDENIM, jednak co sa tyka vyzivy, ale aj pohybu (pohyb pri tejto vahe je mozny len vo vode, aby sa neznicili klby, cize kazdodenne cvicenie v bazene pod dohladom fyzioterapeuta), potom ked schudnes na istu hmotnost, budes moct pokracovat s inymi druhmi sportu, napr. bicykel (stacionarny) atd., ale zatial jedine vo vode, no a velmi dolezite budu psychologicke sedenia, pretoze podla opisu trpis depresiami a frustraciou

premysli si to, v tvojom veku a pri tomto stave to hradi poistovna, ale treba sa poriadne informovat, zohnat odporucenie od lekara, podat ziadost - a ist na to

kasandra

Nevládzeš cvičiť lebo už veľa vážiš, mala si s tým začať už keď ti kila šli nahor. Pri 136 kíl sa ti nedivím.
A ešte niečo, mala by si zájsť ku diabetológovi či nemáš cukrovku.