Plytvanie zivotom

Príspevok v téme: Plytvanie zivotom
psychopatko

mate obcas pocit ze plytvate casom, zivotom ktory mate? alebo ze naplno nevyuzivate svoj potencial ? aky impulz ste potrebovali dostat aby ste zacali zit inak, alebo tak ako chcete, aspon v ramci moznosti, cital som rozne spovede ludi co najviac lutuju ci uz pred smrtou alebo pocas zivota, co najviac lutuju a dost veci som si tam nasiel aj na sebe, myslite ze vas vobec ludia dokazu prijat ´noveho´ s inym pristupom k zivotu?

anjelik*

Skôr, ako niekto začne riešiť otázku svojho života, jeho zmyslu, plytvania, či naplnenia svojej existencie, asi by mal mať najskôr ujasnené, čo život je. Ak nejak dôjde k tomu, že život je jedno a telo druhé, tak logicky dôjde aj k tomu, že to, čo napĺňa telo, nenapĺňa nejak tú bytosť, ktorej to telo patrí. ;o) Pretože je to skrátka nemožné, život nie je *hmotný* a tak nič hmotné nás nevie uspokojiť. Pre to je tak zbytočné skúšať zaplniť tú prázdnotu v sebe zážitkami a vecami a cestovaním a neviem čím.
Ale život je jednoznačne pocitová hmota a tak žijeme pre pocity. Len každý z nás má dobrý pocit z niečoho iného. A to je individuálne a vývojové. Niekto je najšťastnejší práve z vecí, niekto v práci, niekto, keď je zamilovaný a niekto, keď niečo nové pochopí. Tak skúšaj a hľadaj, čo je to to pravé pre teba. :o))
A každý, kto si volí cestu a odlišnú od väčšiny..musí rátať s tým, že ho väčšina nepochopí. :o)

lost

Dam ti otazku (komukolvek kto chce odpovedat)

Co ak by si zomrel TERAZ v tomto momente (akou formou smrti je jedno, ci pomalou alebo rychlou)

Napis svoj vek a daj vediet, co si o tom myslis.

(moj) Priklad:

Mam 23, je mi fuk ze zomriem.

PS: Preco?
Nie je to preto, ze by som sa "vyburil" az do sytosti, prave absolutne naopak. Na diskoteke som bol len aby som neurazil skupinu ludi s ktorou som bol, babu v takomto veku by si predpokladal, no zase vedla. Praca taktiez nic moc, skola taktiez nic moc. Cize co mam? Co by som kua JA mal povedat na smrtelnej posteli? Ved by som chudaka redaktora tak psychicky zdeptal mojimi problemamy ze by ON dostal infarkt skor nez JA na tej posteli skapem :P

Priklad co by som povedal ja na tej posteli dnes:

Mno, tak co vam poviem, zil som si fajn, blabol ze mam rad svoju rodinu a psa si necham na neskor, dolezitejsie je, pan redaktor, ze som raz nieco nasiel, je to velmi cenne, odhadujem hodnotu na sedem milionov eur, ukryl som to zakopanim zhruba tri metre od au... (zomrel som)

lost

Ti ludia ktorych spovedali SU RETARDI (ano - spravne, presne tak ako ste sa dovtipili, nadavam na mrtvych :D a co ?)

Pretoze aj u nich sa preukazala chamtivost - TESNE PRED SMRTOU !!

Namiesto toho, aby si povedali "OK, mal som deti, sice som sa im venoval malo, ale aspon nejaky cas som na nich mal"
"OK, pracoval som viac nez som mal, no aspon som bol na dovolenkach"

Chapes o co mi ide ?

Vid aj tie pozitivne veci a nie len tie negativne a maj raz DOST a nie DAJ DAJ DAJ...

utility

no ved toto!!!!
čo všetko chcem, kde všade by som šla...a pri tom nič horibilne chápeš...ani ja netužim po vile..a sto kabelkach Loiss Voiton..alebo ako sa to pise:D a neviem čom všetkom...len tak si žiť..mať par vysnených veci - mne osobne vobec netreba stotisice a rolls roysi..ani nič...a len tak si cestovať..londýn...japonsko..USA:..

a čo ma brzdi???? PRACHY::.ale ked robim..aj tak mi nič nevychadza..lebo su ine...vydavky..a zase čakať..a štriť..a čakať..a aj času je ptm malo...a vkuse len ta robota....
neni to taky nejaky slobodny život...skor 80 percent je čo musim..a tých dvadsať- volný čas- preflakane..viac menej:-(

psychopatko

utility no take nieco pocitujem, proste radsej by som prezil 5-10 rokov naplno a potom uz tu ani nemusim byt nez cakat do dochodku ktory ani nebude mozno, vily auta mi nejak extra netreba, peniaze skor na cestovanie, neviem musim si to nejak spisat a nieco zmenit, predstavy mam len ich uskutocnit, fakt ked sa clovek nad tym zamysli sanca je len jedna

utility

psychopatko - ja sa týmto trápim už takmer každý deň...len tak sa ,,poflakujem,, vo svojom živote... som pomali apatická...pristupujem k životu viac menej - čo už..robiť treba..lebo na ulici človek nechce byť..ale ta praca..no fakt..možnosti je malo..

a pri tom mam tolko snov..v hudbe a tak..ale nejako sa mi nechce...do ničoho..vravim..taka apatia..nechce sa mi..lebo aj tak s tým vela nedokažem..a aj tak na druhý den do roboty..a to iste..človek sa nemá kde rozvijať...svoj potencial..jemu dany..ukazať sa...proste maš robtou čo maš a robiš to, čo tam treba a bodka..

ja som na nič neprišla..a radim ti..nepremyslam nad tým..proste ži najlepšie ako vieš..s tým čo máš a ake maš možnosti..a nepozeraj na sny..domy, vily, joby..ake maju iny..kašli na to...

ale každý den ma trapi..že ..a toto som sa chcela naučiť...alebo..tamto chcem ist..toto vidieť..atd.. žiť svoj sen..

psychopatko

nie s lutovanim to nema nic, mozno som chcel len vediet ci sa vobec oplati rozmyslat nad tym ako zijem, mozno sa iba tazko zmierujem s tym ze zvysok mladosti presedim v kancelarii s plnou hlavou nenaplnenych snov, poeticky napisane