Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Búšenie srdca, závraty, nervozita, nízky tlak, krčná chrbtica

Príspevok v téme: Búšenie srdca, závraty, nervozita, nízky tlak, krčná chrbtica
slnecnica89

Dobrý deň!

Mám 23 rokov a dlhodobé zdravotné problémy, ktoré niekedy ustúpia a potom sa znovu objavia. Práve teraz som v štádiu, že sa prejavujú každý deň. Som z toho zúfalá. Tých problémov je hneď niekoľko: mávam pravidelné silné búšenie srdca, môj bežný tep je 90/min. Niekedy je to až 130/min. Pritom mám ale nízky tlak. Väčšinou je to okolo 100/60. Ďalej mám problémy s krčnou chrbticou, pretože 5 rokov počas VŠ štúdia som prakticky strávila zhrbená za počítačom. Zrejme práve z chrbtice mám každý deň závraty, točí sa mi hlavy a mám pocit na odpadnutie. A k tomu ešte stres, pretože mám celý život problémy s matkou, s ktorou aj v súčasnosti bývam, a hádky sú na dennom poriadku.

Problémy so srdcom sa prvýkrát objavili keď som mala 17 rokov a v noci som sa učila na skúšku. Dala som si vtedy kávu a skončilo to privolaním záchranky. Nasledujúci rok sa búšenie srdca vracalo pravidelne a viackrát som bola na pohotovosti, ale výsledky EKG boli vždy v norme. Resp. boli v norme až na to, že vždy vykazovali tachykardiu. Lekári to ale ďalej neriešili, lebo inak som bola úplne zdravá.

Počas VŠ štúdia tieto problémy na niekoľko rokov vymizli (možno to súvisí s tým, že som v tom čase bývala s matkou len málo a nebola som pod takým psychickým tlakom ako predtým a teraz).

Asi vo februári tohto roku som zrazu z ničoho nič dostala v kúpelni pred zrkadlom závrat a silný pocit na odpadnutie. Okamžite sa mi rozbúchalo srdce a nevedela som, čo so sebou. Asi po pol hodine to prešlo, ale potom sa to začalo objavovať pravidelne. Každý deň som bola unavená, nervózna, nevedela som sa na nič sústrediť. Po mesiaci som šla k lekárovi, ktorý ma znovu poslal na všetky možné vyšetrenia, ktoré boli opäť v poriadku, len neurológ povedal, že to môžem mať z krčnej chrbtice. 1 týždeň som k nemu chodila na injekcie a niekoľkokrát mi chrbticu naprával svojimi zázračnými hmatmi. Problémy prešli.

A teraz v septembri sa to zase všetko vrátilo. Každý deň búšenie srdca, točenie hlavy, pocit na odpadnutie, závraty, únava, nervozita, neschopnosť sústrediť sa... Opäť som obehla všetkých odborníkov. EKG v poriadku až na tachykardiu (tep 130), občas arytmia. Záver kardiológa - psychické problémy. Bola som znovu aj u neorológa kvôli chrbtici. Zkonštatoval, že moje problémy pretrvávajú a mám cvičiť. Nedal mi ani lieky, ani injekcie, ani ma neobjednal na kontrolu. Odvtedy cvičím cviky na krčnú chrbticu každý deň (už cca 2 mesiace), ale problémy vôbec neustúpili.

Napokon som bola aj u psychológa a psychiatra, ktorí mi po asi milióne testov povedali, že trpím fobickou úzkosťou, depresiou a obsesiou. Sama si ale nie som ničoho z toho vedomá. Mám rada život, rada si užívam, viem sa tešiť z úplných blbostí. Ani neviem o žiadnej myšlienke, ktorou by som sa pravidelne zaoberala a nevedela by som ju dostať z hlavy. Psychologička sa ma na to stále pýta, ale ja fakt nič také nemám. Možno je to niečo podvedomé, neviem. Jediné, čo mi teraz napadá, je to, že mám momentálne strach zo svojho zdravot. a psych. stavu, lebo nad tým nemám kontrolu. Ale myslím si, že prvotná príčina mojich problémov je niekde inde.

Lekár mi predpísal Neurol, ale priznám sa, že mám obavy z jeho užívania z viacerých dôvodov. Moji známi, ktorí študovali medicínu a psychológiu mi hovoria, že antidepresíva nemám brať, ak to naozaj nie je nutné. Že je to ten najväčší chemický humus, aký sa dá legálne dostať a navyše je to silne návykové. Pritom problém to nevyrieši, len utlmí príznaky a po vysadení liekov budú moje problémy ešte horšie. Reálny predpoklad do budúcnosti je teda ten, že dávka antidepresív sa bude do konca môjho života len zvyšovať a zvyšovať, kým mi to úplne nevygumuje mozog. A keď si ešte prečítam všetky tie vedľajšie účinky, najmä pri dlhodobom užívaní...

Neviem... Som sklamaná z prístupu lekárov. Som sklamaná z neurológa, že sa ani nesnaží riešiť moju zablokovanú chrbticu a som sklamaná z psychologičky a psychiatra, že sa nesnažia prísť na podstatu mojich psych. problémov a poradiť mi, ako ich riešiť, len mi automaticky švihnú antidepresíva a tým je situácia akože vyriešená. Už som spomínala, že mám nízky tlak a pravidelné závraty. Predpokladám, že keď začnem užívať ten Neurol, tlak sa mi ešte zníži a pocit závratov zvýši.

Chodím teraz na absolventskú prax a neviem si predstaviť, ako sa budem pod vplyvom utlmujúcich liekov sústrediť na prácu. Skúšala som si ich dať doma cez víkend a nebola som ani schopná vstať z postele, taká som po nich bola unavená a oťapená. Chcem počuť aj iné možnosti riešenia ako antidepresíva. Niečo prirodzenejšie. Niečo na odbúranie stresu. A zrejme by nebola úplne odveci ani nejaká rehabilitácia na krčnú chrbticu. Prosím, poraďte mi!

Ďakujem.

mayabystra

Dobry den, tieto vsetky tazkosti som mala - pocit na odpadnutie, busenie srdca a dychavicnost /nemohla som sa nadychnut do celeho objemu pluc/. Tiez som uzivala Zoloft - potom lieky na rastlinnej baze proti uzkosti a nespavosti. Stale mam zvysenu sedimentaciu, vyssi cholesterol - som spotovkyna, zdravo sa stravujem - neviem z coho je/. Teraz mi moj lekar dal urobit krvne testy - a zistil, ze mam malo zeleza 3,66 /ma byt 7 - 20/, malo hemoglobinu. Ked som citala na internete, co sposobuje anemia - tak sprievodne znaky su: dychavicnost - nemoznost sa nadychnut, busenie srdca a pocity na odpadnutie. V dosledku maleho mnozstva zeleza, moj organizmus /srdce/je velmi malo zasobovane kyslikom a pre svoju cinnost potrebuje viac - tak sa trapi a preto to busenie. A ked je busenie, tak potom aj pocity na odpadnute. Zatial som z toho vydedukovala toto. Zacala som brat zelezo - extrasystoly a busenie sa objavi len sem, tam - dychanie je skoro v poriadku - zelezo beriem iba 2 tyzdne. Uzkostne stavy tiez skoro nemam, kedze vyplyvali z toho busenia a dychavicnosti. Nechcem hovorit o vylieceni - uvidime, co bude dalej. Viem pochopit tieto stavy, pretoze, keby som nechodila do prirody, tak by bolo so mnou zle. Chvilami aj v prirode som sa bala, ze odpadnem a nestihnem zavolat manzela. Pozdravujem!

DM39

Slnečnica89 mam presne take problemy ako ty a moj zivot zacina byt čiste zufalstvo niekedy mam dobre dni niekedy nevladzem prejst na zachod.doma mam 13ročnu dcerku s ktorou si chcem uzivat zivot a nemozem.toto nieje zivot ale zufalstvo.uz si nasla nieco co ti pomohlo?ja nie:(

doremi

ahoj, presne to iste co ty som mala aj ja este v druhaku na vyske, teraz som v piatom a tie problemy uz nemam. ale tiez som to riesila presne ako ty a tiez mi nakoniec dali tbl proti uzkostia a diagnostikovali mi tazku depresiu :DDDD lol - typicke slovenske zdravotnictvo, ked nevedia, co ti je, spravia z teba vysinutu. tie tbl som nikdy nebrala a tu dg od psychologicky roztrhala :D a zacala som to riesit sama. skus si pozriet tu na fore temu otazky na RNG al. chod rovno na jeho stranku na googli (RNG nazory)al.tak nejako. uzkosti a tie pocity na odpadnutie mozes mat aj zo stravy- ak mas prekyslene a zamorene telo (zo stravy- hlavne z cukrov a sacharidov, ptm tiez z ockovania, ak si bola, antibiotika, antika, amalgamove plomby- teda zvysena ortut v tele- vsetko to k tomu prispieva, len ti to ziadny lekar nepovie, lebo by isiel sam proti sebe). skus si pozriet priznaky toho zamorenia a prekyslenia. ja som to riesila uplnou zmenou stravy- nacas som bola len na ovoci a zelenine a samozrejme vela vody. teraz uz jem normalne, ale vyhybam sa sacharidom a cukrom, ak je to mozne. alebo este neviem, ak mas blizko do BA, prip.si odtial, skus Lubu Albertovu, myslim, ze to bude riesit dost podobne.

babenka11133

ahoj slnecnica89,ja mam ten isty problem co ty ,este aj zvieranie v hrdle a celej tvare ,uz to ma rok moj lekar vravi stale ze to mam od krcnej chrbtici mam nanej aj vyrastky.no neviem nevypise ma na ziadne vysetrenia ani nec.Berem xanax a coaxil od psichosky ale stavy su tie iste.ja som uz tiez zufala mam tri deti neviem fungovat akoby som chcela.pocula som ze neurol je fakt dobry ale mi to lekarka nevypisa ahoj

slnecnica89

Ahoj kometa77, nepotesim ta, ale mam pocit, ze za takmer rok liecby mi nepomohlo asi nic. :-/// idem sa z toho zblaznit. viem, ze hlavny problem je v mojej hlave, resp. v mojej psychike a podvedomi. Ale nech robim co robim, nezlepsuje sa to. :-/ a to robim pravidelne relaxacie, meditacie, autogenny trening, dychove cvicenia, cvicim jogu, mam pravidelny pohyb, pijem vela vody, beriem kadejake vitaminy a neviem co vsetko. a som na tom viac-menej rovnako. :((( neviem co so sebou.

kometa77

Ahoj volam sa Silvia mám presne tie isté problémi.Neviem ako sa máš teraz ,som zvedavá či ti niečo pomohlo , lebo ja som už zúfalá.Aj keď nemám rada kávu začala som ju pit denne 3 a poriadne silné-nepomáha.Pijem denne 3-4 litre čistéj vody-nepomáha.Mám doststok spánku ,nemám stres,pravidelnú stravu. NEVIEM čO ROBIT PROSÍM PORADTE MI

tazu

Velmi dobre rozmyslas,niecim podobnym som si presla aj ja,,,mala som problemy s pankreasom ale lekarka ked uz nevedela,co tak ma poslala psychiatricke a tri mesiace som brala oblbovaky aby som jej dokazala,ze sa myli a potvrdilo sa to,na co som ja laik mala podozrenie davno.Najdi si cinskeho liecitela,ktory liecia cele telo komplexne,zapadna medicina ti vyrobi z jednej choroby dalsie styri postupne...

Lulita

slnecnica - koenzym Q 10, ale treba ho brat pravidelne, lahsia strava, pohyb vonku...ale zeby ma nieco vyliecilo, to nie, tiez som brala AD, akurat som mala po nich lepsiu naladu, to bolo tak vsetko