Búšenie srdca, závraty, nervozita, nízky tlak, krčná chrbtica

Príspevok v téme: Búšenie srdca, závraty, nervozita, nízky tlak, krčná chrbtica
slnecnica89

Dobrý deň!

Mám 23 rokov a dlhodobé zdravotné problémy, ktoré niekedy ustúpia a potom sa znovu objavia. Práve teraz som v štádiu, že sa prejavujú každý deň. Som z toho zúfalá. Tých problémov je hneď niekoľko: mávam pravidelné silné búšenie srdca, môj bežný tep je 90/min. Niekedy je to až 130/min. Pritom mám ale nízky tlak. Väčšinou je to okolo 100/60. Ďalej mám problémy s krčnou chrbticou, pretože 5 rokov počas VŠ štúdia som prakticky strávila zhrbená za počítačom. Zrejme práve z chrbtice mám každý deň závraty, točí sa mi hlavy a mám pocit na odpadnutie. A k tomu ešte stres, pretože mám celý život problémy s matkou, s ktorou aj v súčasnosti bývam, a hádky sú na dennom poriadku.

Problémy so srdcom sa prvýkrát objavili keď som mala 17 rokov a v noci som sa učila na skúšku. Dala som si vtedy kávu a skončilo to privolaním záchranky. Nasledujúci rok sa búšenie srdca vracalo pravidelne a viackrát som bola na pohotovosti, ale výsledky EKG boli vždy v norme. Resp. boli v norme až na to, že vždy vykazovali tachykardiu. Lekári to ale ďalej neriešili, lebo inak som bola úplne zdravá.

Počas VŠ štúdia tieto problémy na niekoľko rokov vymizli (možno to súvisí s tým, že som v tom čase bývala s matkou len málo a nebola som pod takým psychickým tlakom ako predtým a teraz).

Asi vo februári tohto roku som zrazu z ničoho nič dostala v kúpelni pred zrkadlom závrat a silný pocit na odpadnutie. Okamžite sa mi rozbúchalo srdce a nevedela som, čo so sebou. Asi po pol hodine to prešlo, ale potom sa to začalo objavovať pravidelne. Každý deň som bola unavená, nervózna, nevedela som sa na nič sústrediť. Po mesiaci som šla k lekárovi, ktorý ma znovu poslal na všetky možné vyšetrenia, ktoré boli opäť v poriadku, len neurológ povedal, že to môžem mať z krčnej chrbtice. 1 týždeň som k nemu chodila na injekcie a niekoľkokrát mi chrbticu naprával svojimi zázračnými hmatmi. Problémy prešli.

A teraz v septembri sa to zase všetko vrátilo. Každý deň búšenie srdca, točenie hlavy, pocit na odpadnutie, závraty, únava, nervozita, neschopnosť sústrediť sa... Opäť som obehla všetkých odborníkov. EKG v poriadku až na tachykardiu (tep 130), občas arytmia. Záver kardiológa - psychické problémy. Bola som znovu aj u neorológa kvôli chrbtici. Zkonštatoval, že moje problémy pretrvávajú a mám cvičiť. Nedal mi ani lieky, ani injekcie, ani ma neobjednal na kontrolu. Odvtedy cvičím cviky na krčnú chrbticu každý deň (už cca 2 mesiace), ale problémy vôbec neustúpili.

Napokon som bola aj u psychológa a psychiatra, ktorí mi po asi milióne testov povedali, že trpím fobickou úzkosťou, depresiou a obsesiou. Sama si ale nie som ničoho z toho vedomá. Mám rada život, rada si užívam, viem sa tešiť z úplných blbostí. Ani neviem o žiadnej myšlienke, ktorou by som sa pravidelne zaoberala a nevedela by som ju dostať z hlavy. Psychologička sa ma na to stále pýta, ale ja fakt nič také nemám. Možno je to niečo podvedomé, neviem. Jediné, čo mi teraz napadá, je to, že mám momentálne strach zo svojho zdravot. a psych. stavu, lebo nad tým nemám kontrolu. Ale myslím si, že prvotná príčina mojich problémov je niekde inde.

Lekár mi predpísal Neurol, ale priznám sa, že mám obavy z jeho užívania z viacerých dôvodov. Moji známi, ktorí študovali medicínu a psychológiu mi hovoria, že antidepresíva nemám brať, ak to naozaj nie je nutné. Že je to ten najväčší chemický humus, aký sa dá legálne dostať a navyše je to silne návykové. Pritom problém to nevyrieši, len utlmí príznaky a po vysadení liekov budú moje problémy ešte horšie. Reálny predpoklad do budúcnosti je teda ten, že dávka antidepresív sa bude do konca môjho života len zvyšovať a zvyšovať, kým mi to úplne nevygumuje mozog. A keď si ešte prečítam všetky tie vedľajšie účinky, najmä pri dlhodobom užívaní...

Neviem... Som sklamaná z prístupu lekárov. Som sklamaná z neurológa, že sa ani nesnaží riešiť moju zablokovanú chrbticu a som sklamaná z psychologičky a psychiatra, že sa nesnažia prísť na podstatu mojich psych. problémov a poradiť mi, ako ich riešiť, len mi automaticky švihnú antidepresíva a tým je situácia akože vyriešená. Už som spomínala, že mám nízky tlak a pravidelné závraty. Predpokladám, že keď začnem užívať ten Neurol, tlak sa mi ešte zníži a pocit závratov zvýši.

Chodím teraz na absolventskú prax a neviem si predstaviť, ako sa budem pod vplyvom utlmujúcich liekov sústrediť na prácu. Skúšala som si ich dať doma cez víkend a nebola som ani schopná vstať z postele, taká som po nich bola unavená a oťapená. Chcem počuť aj iné možnosti riešenia ako antidepresíva. Niečo prirodzenejšie. Niečo na odbúranie stresu. A zrejme by nebola úplne odveci ani nejaká rehabilitácia na krčnú chrbticu. Prosím, poraďte mi!

Ďakujem.

BabkaKorenarka

Zdravé jedlo (pestré ale v správnom pomere), zdravé prostredie (bez mikrovĺn, hluku, nočného svetla) dostatok spánku (hoci aj 10 hodín denne ak ste starší a che sa vám) a odbúranie stresu (popapuli tomu kto vám dvíha tlak) robia zázraky.

momo522

Dobrý deň prajem, autorka opisuje presne symptómy, ktoré už vyše roka sprevádzajú aj mňa. Tým, že som mladý človek, lekári si ma prehadzujú medzi sebou a nikto mi nevie presne povedať čo je vo veci. Ráno vstanem do práce a mám pocit strachu, že to tam nevydržím 8 hodín, nakoľko ma počas dňa sprevádzajú závrate a búšenie srdca. Našťastie mám takú prácu, kde môžem vybehnúť z kancelárie, predýchať to a vrátiť sa naspäť. Neviem si predstaviť, čo by som robila, keby som mala prácu, ktorá je pásová a nemôžem len tak odbehnúť vždy keď mi príde zle. Bola som veselý človek, plný pozitívnej energie, lásky k prírode. Všetko to ale začalo vtedy, keď ma z ničoho nič začala bolieť hlava (dovtedy mi nebolo nič, bola som vždy zdravá a bolesť som nepoznala, tabletky som striktne odmietala.) Bolesti pretrvávali, hlava niekedy bolela aj mesiac v kuse, nakoniec som bola vyslaná na MRI mozgu, kde mi chválabohu nič nezistili. Záver bol jasný, krčná chrbtica a ďalej ma neriešili. Odvtedy som vyskúšala 3 fyzioterapeutov, problémy však stagnovali. Neurológ ma poslal na tetanické testy tam sa nič nepotvrdilo, nakoniec som skončila na infúziách a obstrekoch pre cervikraniálny syndróm. Symptómy sa zmiernili. Našla som si fyzioterapeuta, ku ktorému sa dá len veľmi ťažko dostať, nakoľko je veľmi vyťažený, ale keď som mu opísala svoj problém, zobral ma na počkanie z odôvodnením, že on také sám na sebe niečo také zažil a vie aká hrozná bolesť to je. Záver po roku: cítim sa lepšie, čo sa týka krčnej chrbtice a bolestí hlavy, tak to ustúpilo, pravidelne cvičím jógu a cviky na preťahovanie svalov, no pocity strachu že sa mi to opäť vráti tú stále sú. Mesiac je dobre a potom raz týždenne ma motká, točí sa mi v hlave, búši v srdci a mám pocit že odpadnem. Ak to číta autorka článku poprosím keby sa mi ozvala, to s tou stravou je podľa mňa veľká pravda a potrebovala by som poradiť od človeka, ktorý to zažil a nie od doktorov, ktorí berú človeka len ako kus a nie ako ľudskú bytosť. Ďakujem kráse.

Juraj juraj

Zdravim Vás, moje problemy - trpnutie lavej ruky tlak zavraty ondlivanie atd zacali po uraze krcnej chrbtice stavec 5,6. Pri jazde autom mi klesol tlak a to ma tak vystrasilo ze som skolaboval. Od vtedy vsetky vysetrenia psycho neuro kardio atd komplet z coho vyplyva ze lekar i su zbytocni. Mam tieto stavy uz 8 mesiacov a som z toho na prasky neda sa normalne fungovat. Som sportovec abstinent zarabam z domu 4-5000 euro. Lekari ma presviecaju nad psychickou poruchou proste strielaju diagnozy su uplne neschopny od vynajdenia penicilinu. Lekari su len predavaci tabletiek platenych zo zdravotiek.

Buna

Pjetro , prosim môžete napísať ako ste sa dostali k exorcistovi ?Museli ste mať od kňaza z vasej farnosti doporučenie ?Ako sa da k exorcistovi dostať , lebo na Slovensku sú tuším len dvaja exorcisti a je ťažké sa k nim že vraj dostať ..

Pjetro

Ja som mal podobné problémy, za 4 mesiace som schudol 20kg,lekár ani jeden nepomohol, napokon mi známy poradili exorcistu, kde som bol dvakrát a postupne to odchádza. Keď ste veriaci modlitba jedine tu pomôže, keď nechcete zostať na antidepresívach celý život, lebo ony neriešia chorobu, ale len odsúvajú nabok. Najhoršie je keď Nám ubližujú najbližší, zraňujú, tramy z detstva. To je vstupná brána pre tieto problémy a vlastne pôsobenie zloby.

Lenka559

Rovnake problemy a presla som si tym a vysledok - najdite Si fyzoterapeuta nech sa na vás pozrie ... uz po prvom sedeni vysledok a povie kde je problem - lepsia ako magneticka -:D aj ako moje zavraty funguju ...konecne niekto KTO sa Do toho rozumie a to Vam poviem, hospitalizovana som bola jeden tyzden - a oni mi povedali ze sa asi velmi sledujem, i ked nie som ten typ, ale uz som si to zacala aj namyslat, ze je to nejaka uzkost, depresia, panika Lebo uz som nemohla zit, bala som sa niekde odist dalej od domu, soferovat... busenie srdca za volantom ako pred infarktom, dezorientacia v nakupnych - to uz mi islo Do oci ako mi fyzioterapeut povedal, Lebo som si to nechala dlhO . Ja viem ze je to tazke, normalne fungovat , a riesit to, ked doktori pozeraju na vas a vy vidite ze Vam neveria a si pripadate, ze uz sa z toho zblaznite... vyskusajte, zato Nic nedate.

mjanik

tvoje problémy sú liečiteľné akupunktúrou,začni krčnou chrbticou,veľa problémov zmizne a zostatok postupne odstrániť akupunktúrou

PICNIK

Podľa všetkého môže byť ovplyvnená/znížená nervová cirkulácia,
ktorá súvisí hlavne s problémovými orgánmi.
Odporúčam vysieť na hrazde za ruky aby sa medzistavcové priestori zväčšili. Odporúča sa aj zariadenia kde sa visí na zafixovanej hlave
ktoré uvolní chrbticu zasa v hornej časti.
Pokiaľ to nie je niečo poúrazové.

afrodita

Ahoj slnečnica, mám také isté problémy už tri roky, tiež som podla lekárov zdravá ale mne je nanič.Študovala som a skúšala všetko možné. Niekedy sa nemozem nadychnut, busi mi srdce, mam zavrate a nervozitu. Zistila som, ze je to asi tym, ze sa stresujem a pri strese clovek plytko dýcha. Treba nacvičit hlboké dýchanie do brucha. Ak to nedokázes, pomoze ti s tym psycholog. Neni to take lahke, treba to vraj cvicit aj hodinu denne, aby si to zacala bezne pouzivat.