Je ťažké, ked človek v ktorom si videl toho priateľa..je zrazu preč. Nechápem ako ti môže niekto dať nádej, dokonca zlomiť srdce a potom ťa odkopnúť. Mať 2-3.priateľov, ktorí sú s tebou stále je vzácnosť a na nezaplatenie. Niekedy človek aj ked..som vydatá, mám deti, ale aj napriek tomu sa cítim osamotená. A ked vstúpi do života manželská kríza,,tak jeto ešte 100 krát horšie a je dobré mať vtedy aspoň toho priateľa, ktorý je pri tebe. No v živote to už tak chodí..že človek má priateľov, len vtedy ak napr..si v práci,,tak na nejaký ten čas. Ked odídeš z tej tak priatelia na teba zabudnú. Alebo má priateľov len vtedy, ak niečo od teba potrebujú a ak nič, tak sa jednoducho na teba vykašlú.Alebo máš krásu, úspech, kariéru, nejaké to vyššie postavenie v práci,,tak vtedy máš priateľov. A ak to nemáš, nikto o teba ani len nezakopne.Je až ťažko pochopiteľné čo všetko dokážu ľudia spraviť kvôli peniazom, dokonca krivo svedčiť, prisahať na deti. A hrať sa na tvojeho priateľa..dlhú dobu..len aby od teba získal čo chcel a potom ťa zrazu ani len nepozná..A potom za mojím chrbtomrobiť veci o ktorých ja ani len netuším a ubližiť...Poznala som jedno dievča..ktorá bola kámoška,,ale neskôr..ma zaprela, len kvôli tomu, že mám lepšiu pozíciu v práci napr. a okrem toho ohovorila moje kamošky,,ato takým spôsobom, že sa obratili na jej stranu. Tak to niesú ľudia. Doma prežívam manželskú krízu, do práce chodím s odporom, uzavrela som sa pred celým svetom,nekomunikujem s nikým,,jedine ak s deťmi. A tuna na nete bol niekto,,ktorý mi veľmi ublížil..vraj mám ísť za psychologom, ale ja dokážem jedine písať..ja sa už nedokážem rozprávať. A ani nič pekné ma už neteší..a možno by som rada vedela či sa to všetko vlastne dá nejak prevaliť..ako mám znova začať, ked sa nedá..
Priateľstvo
Tee ešte stretneš dobrých priateľov, určite. Alebo oni si ťa nájdu sami. :)
Takže ten optimizmus dostávam v práci, asi vtedy mi to dobre padne, ked mi je najhoršie. A je lepšie nemať priateľov, alebo mať zopár takých real,,nie na žiadnych fb, pokecoch a tak.. Je lepšie byť veľa krát sám ako mať po boku priateľa vlastne falošného,ktorý ti chce len to zlo.
si si tým istý? Čo keď ti to len nikto nepovedal. Ver mi, že je viac omnoho viac takých ľudí.
Vlastne priatelia odchádzajú a prichádzajú..a až po nejakom tom čase zosťujeme či išlo o to pravé priateľstvo alebo nie. Ja..je vlastne veľká škoda, že niektoré priateľstva sa pretrhnú vlastne tak náhle, bud jedna strana, alebo príde niečo nečakané..a ty vlastne nestihneš zanechať kontakt naseba :( Je to smutné ked si nato spomeniem. Mala som dosť silné priateľstva..2 ženy a jeden muž, no bohužial,,nestihli sme tie kontakty. A ked nad tým teraz premýšľam,,stará kámoška mala podobný problém ako ja, krízu a potom sa rozvádzala, behala po vešticach,,ja som jej dodávala optimizmus, aby sa trochu rozptýlila a potom silu. Najprv sme sa smiali a potom plakali. :((..a veľká škoda, že ja som musela náhle preč..a ..a podobne aj u tých dvoch prípadoch to tak bolo. Keby som ich mala teraz pri sebe bolo by to super. Ale taký je už život. Aj v tej práci mi niekto dodáva energiu..ide skupinka piatich mužov kolo mňa tak asi 3.krát za smenu,,a jeden, ktorý kedysi pracoval viac somnou, teraz je na inom mieste..sa mi vždy pekne pozdraví a vždy hodí 2-3.vety..pri ktorých sa rozveselím. A ked somtak minule mala tak slzy na krajíčku a videla som že už idúú..rýchlo som sa snažila prekryťten smútok, aby nevidel, že mi niečo je. Ale to si všimol iný kolega..a dnes mi dodal sily, že aby som mala dobrú náladu a tak. Vlastne existujú aj celkom fajn ľudia..len niekedy má človek pocit, žeby chcel mať takého možno blízko seba..aj tu napr..cez písmenka. Ale nieje všetko zlato, čo sa bliští. A výzor veľa krát klame. Aj ked vizeral milo,,no vo vnútri bol plný zloby. Snažil sa byť mi priateľom, len aby mi ublížil, asi si potreboval namnevybiť zlosť, čo sa mu aj zrejme podarilo. Nie žeby som sa nevedela brániť, ale ked príde na človeka taká bezmoc, že sa nemôžem ubrániť, len preto, že vieš kto je on a ako by ti to potom všetko stonásobne vrátil, ak by som otvorila ústa, tak potom je lepšie mlčať.
Ešte raz Ti veľmi pekne ďakujem 29 dlhých rokov som tomu veril ale ešte nikto to so mnou nezdieľal :) Škoda, že sme sa nestretli.
vždy bolo u mňa priateľstvo na prvom mieste, a jedna osoba ma naučila, že priateľa môžeš stretnúť len raz v živote, ale milovať môžeš aj viac ráz.
Určite si stretol, ale nie každý to vysloví nahlas. A za posledné roky si to uvedomujem najviac za ten čas čo som na tomto svete. Ano priateľov mám dvoch troch, ale ten pravý je len jeden.
Za celý svoj život som stretol veľa ľudí ale ešte nikoho kto má rovnaký názor na priateľstvo ako ja :) Veľmi Ti ďakujem
veľa krát som sa v láske sklamala, a preto si priateľa a priateľstvo cením najviac. V živote si nevyberáš kedy stretneš priateľa, niekedy človeka poznáš aj niekoľko rokov, a jednoducho príde okamih, keď je z toho ozajstné priateľstvo. Chápeš?
Veľmi by ma zaujímalo kto si a prečo máš rovnaké názory a kde si bola vtedy keď ma sklamali priatelia?
samanthas aj podľa mňa je priateľstvo, teda to pravé viac ako láska.