Nevera a jej prekonanie vo vzťahu

Príspevok v téme: Nevera a jej prekonanie vo vzťahu
nelly89

Chcem sa spýtať tých, ktorý ste prekonali vo vzťahu partnerovu neveru...ako dlho vám trvalo, kým ste to rozchodili? Ako dlho ste mali ešte potrebu rozprávať sa o tom? Zaujímali vás detaily? Ja neviem, ale mne to stále behá po rozume, nemôžem sa zbaviť tých myšlienok, aj keď som sa rozhodla dať nášmu vzťahu ešte jednu šancu...Lenže partner sa o tom nechce so mnou rozprávať...ja vlastne ani neviem, kedy to zacalo a kedy to skoncilo...viem, iba zhruba,v akom obdobi to bolo...to bolo akurat take tazke obdobie pre mna a presne si pamatam kazdy den, co som robila a asi preto by som to chcela vediet, aby som si to dala nejako do suvislosti....

winki

Keď to chceš prekonať a zotrvať v tom vzťahu tak sa musíš tváriť, že tá nevera proste nebola. Pokiaľ ti on sám od seba nepovedal čo a prečo ho k tomu viedlo, tak sa to od neho ani nedozvieš a podľa mňa to je pre teba aj bezpredmetné, možno by ti to len viac ublízilo.
Odpustiť neveru = zabudnúť neveru. A nie rozpytvávanie a polemizovanie o tom.

kralovan

preco volis jednoduchsiu cestu, skor ci neskor o neho aj tak prides, alebo budes trpiet este viac nez teraz zalezi iba na tom ci si ten typ cloveka ktoremu to tak vyhovuje

Leela333

Mima, na toto netreba psychologičku. Spamätaj sa konečne, to chceš takto prežiť celý život? Asi chvíľu si sa možno cítila dobre, keď ťa prosil, aby si ho nenechala, a potom si z teba zase začal robiť handru. Veď sa preber preboha! Nemám v úmysle ťa nijak urážať, ale sama si spôsobuješ zdravotné problémy. Nikto ťa s ním nenúti zostať. Aj s tou mačkou by si prežila spokojnejší život ako s ním, to s ním chceš skutočne ostať len preto, aby si neostala sama? Zamysli sa nad tým.

mima009

Jasne,ze som narusena:-)preto som aj bola u psychiatricky...aj jej som povedala,ze asi nie som normalna a ze dufam,ze mi pomoze... niekedy si myslim,ze kurnik,keby som mala rakovinu,tak mi daju lieky a na toto neexistuje nic?psychiatricka mi povedala,ze nemam ziadnu poruchu,ze mam vraj nakazlivy zmysel pre humor dala mi magnezium lacticum:-)a to som tam bola v tych nahorsich stavoch...a ze sa mi len treba naucit zvladat tie stavy a ze pre mna je vraj prijatelnejsie ostat s nim a obcas sa potrapit,ako bez neho...potom som bola aj u psychologicky,ze nech so mnou odbornici nieco robia...nic..aj som sa s nim rozisla,aj sa mi ulavilo,vydrzala som dva tyzdne nedvihat telefon a potom mi bolo hrozne...akoby mi niekto odtrhol polku tela..

Maoam

nie je hanba zazit toto, ale je blbe v tom zotrvavat, ostavat

velmi vela zien zazilo zly vztah, dlhodobu neveru, dolezite je ale vediet to ukoncit a pohnut sa dalej

Kovepa

Mima, kolko mas rokov, ak sa smiem spytat? Vies, ja sa ta nechcem nejak dotknut, ale podla tvojich prispevkov vyzeras, ze ty si uz riadne psychicky narusena. A bude to s tebou uz len horsie a horsie. Ak sa s tou svinou, s ktorou zijes, rozides, zmenis sa a zacnes volne dychat a zit zivot ako rovnocenny clovek a nie ako nejaka chudera v kute, ktora je zhypnotizovana manzelovymi neverami. Ved ty cely svoj zivot zasvacujes jeho sebeckej povahe a cmuchas mu za patami ako nejaky pes, ci nahodou zase s nejakou nesuchce. To musi byt hrozne pateticke sa na teba pozerat.

2bodka

mima, vztah bez dovery nema zmysel, nehovoriac o tom, ake musi byt vycerpavajuce toto kontrolovanie a navyse ponizujuce. Asi si nevazis samu seba, ked sa znizis k takemuto spravaniu. Nechcem ta sudit, ale ked pricitas svoje riadky pochopis, ze vas vztah nie je normalny a stastny.

mima009

Najhorsie je,ze okolo seba vidim samu neveru,ked to uz aj chcem skoncit a kupit si macku,alebo psa,tak si pomyslim,ze s mackou sa tak nenasmejem,teda...nasmejem:-)ale s nim predsa len lepsie...s mackou asi nepojdem do divadla...mam sice kamosky,ale...lubim ho...ja fakt neviem preco... mozno sa pohybujem v zlom prostredi,ale okolo mna su vsetci porozvadzani,maju milenky,milencov,poznam IBA tri dvojice,o ktorych viem,ze su cisti..vy mate okolo seba ake vztahy? teraz som v pohode,ale mala som velmi zle obdobie,dodrbana imunita,zdrav.problemy,stale sa bojim,ze to obdobie troch rokov,kym sme stale riesili,zanechalo na mne nejaku rakovinu,co sa prejavi neskor,drzim palce Nelly aby si sa dokazala od neho odputat,mozno sa ti to nepodari dnes,ani zajtra,viem,ze je zbytocne radit,ak ty nechces,ani ja som si nenechala poradit...som zakliata...a okrem toho si pamatam,ze ako som ja potrebovala vsetko vediet,skoropodrobnosti,lebo len tak ma potom prestali veci matat a ak sa on o tom s tebou ani nie je ochotny rozpravat,tak to musi byt tazke..aj ked odbornici radia nerozpitvavat..neviem..nemam rada statistiky..kazdy vztah je o inom..

Fiona

presne..ja sa zamyslam lubis ho vobec este?neni to len zvyk?podla mna sa neda lubit niekho kto ti tak ublizil...cisty masochizmus...ved ty nemozes ani kludne spavat si zvedomujes ze ho do konca zivota budes musiet kontrolovat????