zdravim. uz dlhu dobu sa vsade pise o tom ze bude koniec sveta lebo majsky kalendar uz dalej nepokracuje. ja viem ze su viacere verzie toho co sa ,,asi" stane. viem ze je tu aj nadej ze sa nestane vobec nic. ja som vacsinu casu v pohode no ked si uvedomim ze mam mozno mesiac zivota pred sebou tak ma chyta uzkost a panika. neviem co mam robit vzdy sa upokojim tak ze ,,sa nic nestane" lenze cim sa blizime k tomu datumu tak sa upokojit neviem. stale sa bojim ze umriem. ja umriet nechcem. vsetko v mojom zivote je krasne mam skveleho partnera s ktorym planujeme buducnost. tiez sa bojim ze ak by sa stalo nieco v tom zmysle ze zlyhaju formy komunikacie padne internet, mobily nebudu fungovat tak sa s nim nebudem moct spojit (nebyvame spolu ale 400 km od seba...) ja bez kontaktu s nim neviem vydrzat ani jeden den. a neviem si predstavit co by bolo ak by vsetko zlyhalo. poradte co mam robit ako sa mam upokojit. fakt zijem s tym ze mam uz len mesiac zivota...ako to zvladate vy?
Blížiaci sa koniec sveta = úzkosť a strach
soffa, ziaden koniec sveta...mas pravdu len s tym "padom vsetkeho"...to nas caka a kto to nevidi, asi je bud slepy, neinformovany, alebo cita len bludy Noveho casu :) Ja tak isto prezijem bez facebooku, lebo na nom nie som a ako rodina by sme mohli aj prezit, kedze mame domcek...horsie su na tom ludia v panelakoch, stari ludia a podobne :)
"bez elektriny nebude caj"
je velmi nespravne myslenie :P
ved sviecky, zapalky ci zapalovace nestarnu, tak isto ako nejaky maly kanister ci hrniec :) caj/kava tiez vydzia pomerne dlho.
alebo si treba zvykat na ladovy caj :P
horsi problem ako caj bude hygiena, bez tecucej vody nesplachovat WC, asi si to malokto dokaze co i len predstavit ;)
Mimulus
ale kava nebude absolutne ziadny problem aj ked bude "koniec" :)
energia sa da ziskat aj inak, i ked bod varu je dost luxus v takom prostredi.
kava prakticky nikdy neexspiruje.
a ten co odovzda vojakom zbrane :D haha ten si zasluzi zomriet.
nemyslim si ze budu mat cas zbierat zbran a mohol som ju stratit :) vneposlednom rade, kde je napisane, ze sa nemozem branit zbranou proti vojakom ktory mi ju chcu zobrat? :D uz vidim ako NASI vojaci budu riskovat krk aby pobrali zbrane napr milionom polovnikov atd..
i ked pamatajme na najdolezitejsie pravidlo zivota, ludska hlupost nema hranice.
soffa to ano,ale nikam by si sa nedovolala ak by si potrebovala pomoc ani caj by si si nespravila bez elektriky...ludstvo by bolo chvilu dost mimo (mysllim ta "civilizovana" cast)
mohol by padnut net,telka,mobily len na par dni,bola by sranda.ja bez toho,viem zit,nie som na nich zavisla,.veci by mali sluzit cloveku,a nie clovek veciam.asi tak,zobereme sane a pojdeme sa sankovat;-)ako za mlada.a ci bude koniec sveta,nebude my sa pomaly zabijame sami,aj vdaka tym internetom,telke,vsada ciha zlo,vsade negativne spravy z telky,kto koho zabil,kto koho zrazil,atd...ak by to vsetko padlo,mozno by to nebolo zle;-)))
hej, hej koniec sveta uz davno nastal, ja mam niekedy pocit, ze sa v nom valam pekne dlho tu na SR sa vsetko rúca :p
Mimulus, v zbraniach sa vyznam, mozes spustit o aku ide :) Ale ked nechces o tom pisat, nemusis... :) V tom pripade sa mozes ochranit a ochranis aj svoju rodinu...ale nie kazdy bude mat tuto moznost :)
mimulus - a dovtedy co? mam umriet hladom? :)) ja si na ten koniec sveta chcem pockat, uz len mesiac a ziadna hypoteka huraaa :D :D :D
fakt sa cudujem, ze sa niekto boji :p
(a ze vobec veri, ze nieco take akoze bude cheche)
Mám síce zbraň ale by si sa zasmiala ak by si vedela o akú v skutočnosti ide - a určite by mi ju nevzali. Je smrtiaca no netreba na ňu povolenie :)
mimulus, vlastnis nelegalne drzanu zbran? Ti, co ich drzia legalne s najvacsou pravdepodobnostou o ne pridu...Tak ako sa to dialo v usa, ked po tornade vojaci brali ludom zbrane (a tym padom si ludia nemohli branit svoje obydlia respektive to, co po nich zostalo, pred zlodejmi). Pokial mas registrovanu zbran, prides o nu a neubranis sa :) Ci ano? Je vam to vsetko strasne smiesne...ano, aj mne je smiesne sa bat dakeho datumu...Ale ja nereagujem na ziadny datum, len na to, co tu moze nastat do roku, mozno do dvoch rokov...