Prosím poradte. Mám priateľa, neskutočne ho milujem, ale to čo robí poslednú dobu je vážne na nevydržanie. Obviňuje ma z niečoho, čo sa ešte ani nestalo..respektíve sa stane v budúcnosti. Stále mi hovorí, že ja si nájdem iného. Ale najskôr k podstate. Pracujem v mužskom kolektíve, čo mu asi situáciu v dôvere ku mne zhoršuje, aspoň si myslím. Ide o špecifické zamestnanie, kde je potrebná určitá lojálnosť, mlčanlivosť. Určite už prichádzate na koreň veci. No,a aj v tom je problém. Ja sa mu nemôžem spovedať, kde idem, s kým idem, kedy prídem. Môžem len načrtnúť kedy asi dôjdem..a ona má vlastne neskor na to obviňuje, že kávičkujem s mužmi...hm, a nechce pochopiť, že ta káva nie je o zoznamovaní sa a tak ďalej. Poslednú dobu má tendenciu zisťovať cez mojich rodinných príslušníkov, či som doma alebo či naozaj spím..:-)očakáva, že vždy s ním budem v spojení cez net a tak pod. Neviem, či robím chybu ja..a ozaj, skoro som zabudla, minule som sa raz stretla so svojím bývalým, niečo som od neho potrebovala. Prišla som k môjmu terajšiemu miláčikovi a povedala som mu o tom. Koniec, oheň na streche. J sa snažím byť k nemu maximalne úprimná. Mňa to všetko poriadne štve a strácam zdravý rozum, pritom ako ma obviňuje a nie a nie skončiť s tým ma privádza do neskutočnej zúrivosti. Prosím o vaše názory. Čo mám robiť, trápiť sa s ním ďalej, alebo to ukončiť. Ďakujem
Môj partner chorobne žiarli
Maoam presne. To je typicke pre tychto ludi, ze podla seba sudia partnera. Prave chorobni ziarlivci maju obrovske tendencie k nevere, tazi ich svedomie a kompenzuju si to u partnera.
ja a ja: nerob si o nom iluzie, typy ako on nemaju najmensi problem podvadzat a byt s psychopatom, chorobne ziarlivym jedincom je peklo, utni to a zi svoj zivot bez pekla
..ja som vôbec netušila, aký je...že je chorobne žiarlivý, a vlastne včera som si to dosť vážne uvedomila
moja skusenost je ta, ze chorobne ziarlivi jedinci sami nemaju absolutne ziadny problem byt neverni, pripadne viest naraz paralelne niekolko vztahov, typicke je robene naschvalov typu okamzite sa prihlasit na vsetky mozne zoznamky a vypisovat si so zenami a pod., i ked to budu vsemozne zdovodnovat tym, ze to robia len preto, lebo ich partner/-ka ich 'urcite podvadza' :D
ja. a ja., zbytocne to pises sem nam, chod to povedat jemu ako dovod rozchodu, ze hranica tvojej tolerancie bola prekrocena, ze ta svojim spravanim uraza, ze ho sice milujes, ale nie si handra. A mozes pridat aj to, ze jeho detinske riesenie problemu(naschval si ide pisat na chat a pozaduje, aby mohol vyhladavat zeny) mu nepridava body v kategorii "muz do zivota", ze ak ten problem chcel riesit, tak to malo byt uplne inym sposobom. Lebo toto je psychicka porucha u cloveka, ktory je voci sebe uplne nekriticky.
Všetci mate pravdu..mala som byť od začiatku nekompromisná, nemala som byť vždy tak úprimná..vlastne toto všetko sa otočilo proti mne..fakt irónia
presne tak... v tomto ma doubledog pravdu. hranicu si urcis ty sama a ak ju budes posuvat (co robis tym, ze si s nim aj napriek tomu, ze ta kontroluje o rodicov!!!) tak to bude len a len horsie...
mna keby partner podozrieval a zatahoval by do svojej paranoje este aj rodicov, kopla by som ho do zadku okamzite
Ja som hranicu určila...už na začiatku nášho vzťahu, súhlasil s ňou...,ale ako sa mi vidí, tak ma klamal, vlastne s ňou ani nesúhlasil..:-)))
Doubledog...áno milujem ho, ale on musí rešpektovať niektoré veci, ktoré tu sú a budú. Ja nemieniť meniť prácu, kde je celkom slušný zárobok, mám predsa aj závazky...a ako niekto tu písal, odídem...a kde opať začne žiarliť? v MHD, na priateľov???kde je tá hranica?