Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, ako je to s jedením pred a po cvičení?! Je správne najesť sa pred cvičením (vo fitku) alebo po cvičení, alebo ani jedno z toho? prosím o rady, nakoľko ja sa v tom vôbec nevyznám. A ešte jedna otázka. Ak som zmenila stravu a planujem každý deň chodiť cvičiť do fitka, tak 2-3 hodinky denne+ keď sa začnem zdravo stravovať, koľko myslíte že by som mohla za mesiac schudnúť? Ďakujem za rady :)
Cvičenie a chudnutie
Magy ti to pekne napisal ... neviem tvoj vek ,ani ta nepoznam a tak akakolvek snaha o presny stravovaci rezim z mojej strany ,by ti mohla viec uskodit
ale ak mozem ,mam vyhradu k tomu chlebu na desiatu ... daj si ovocie
...a hlavne vela vody a ak mineralky ,tak s mensim obsahom sodika ,nakolko ten zadrziava vodu v tele a zvysuje krvny tlak ,co moze viac skodit ,ako osozit ... a zasadne NESYTENÉ ,sytene drazdia sliznicu zaludka ,nafukuju a .... :)
ja sa snazim uz aj zdravo stravovat...ranajky mam cerealie s nizkotucnym jogurtom...na desiatu celozrne pecivo a jablko..obedy a vecere mam mensie porcie s nejakou zeleninou...
sofi256 - staci ak na tlacitko "Odoslat" kliknes iba raz a pockas, zrejme mas pomaly net alebo pocitac a zda sa ti, ze to nereaguje. ako vidis, reaguje, naseka kopec zduplikovanych odpovedi.
v pripade chudnutia je dolezite, aj ked sa to zda nelogicke) neriesit ho radikalnym obmedzovanim prijmu potravy. telo je totiz ako pruzina. ked mu nedavas dostatok energie, cerpa zasoby a ty tu pomyselnu pruzinu stlacas. telo si nedostatok prijmu energie pameta a akonahle jej dostane dostatok, vytvara zasoby pre dlasie obdobie nedostatku. preto vacsina zien NIKDY neschudne dietami a hladovkami.
cvicit ano, ides na to perfektne, ale daj telu dostatok energie, potrebuje ju, si mlada, este rasties.
nechci schudnut hned ani rychlo, to je to najhorsie, co by si spravila. cim rychlejsie by si schudla, tak (obrazne povedane) tym rychlejsie stlasas tu pruzinu, ktora sa o to silnejsie snazi dostat na povodny tvar, teda vratit sa tam, kde si bola pred cvicenim.
len dlhodobym, pravidelnym a cielavedomym cvicenim a zivotospravou mas sancu na trvale presvedcenie tvojho tela a metabolizmu, ze takto to ma byt a takto to bude.
vybudovat solidne veci (a naozaj trvalu zmenu svojho tela) trva dlho.
bud trpezliva a dopraj tomu cas. odmenou ti bude podstatne stabilnejsia a lahsie udrzatelna vaha po cely zvysok zivota. stoji ti to za to? ;)
takze ako a co mam cvicit aby som schudla?
minimalne hodinovy odstup aj pred aj po .... neda sa na tvoju otazku jednoznacne odpovedat zalezi ,co konkretne cvicis ,ako sa stravujes ,ako tvoje telo spaluje ,ak nespravne cvicis ,ci sa nespravne stravujes tvoje telo nebude spalovat tuky ,ale glykogenove zasoby
ak chces spalovat tuky ,musis mat nizsiu intenzitu a dlhu dobu cvicenia (cize dlho a pomalsie)
no ja chcem hlavne schudnut
sofi256 - v prvom rade cvicenie sa nerobi najedena, s plnym zaludkom sa necvici. skus si to len raz a pochopis. to co napisala flegma by som upresnil - nie uplne nalacno, lebo na cvicenie potrebujes energiu, je dobre dodrzat aspon hodinu a pol/dve hodiny odstup medzi jedlom a naslednym cvicenim. samozrejme cim tazsie stravitelne jedlo si jedla, prip. vacsiu porciu, tak tym vacsi odstup. preto je dobre zjest nieco lahsie, ale dostatocne vyzivne, aby si mala dostatok energie na samotnu fyzicku aktivitu.
po cviceni taktiez sa snaz dostat do seba opat nieco, rychle sacharidy a bielkoviny na doplnenie energie a stavbu svalov. zalezi aj dost od toho, na co konkretne chces to cvicenie zamerat. chudnutie, kardiovaskularne udrziavacie cvicenie, budovanie fyz. kondicie/svalov, vykonu atd.
umerne tomu sa pouziva odlisna taktika v zivotosprave najme po cviceni.
mam 16
sofi, ak sa môžem opýtať.. koľko máš rokov? :)
no ja som myslela ze by som do toho fitka chodila dlhodobejsie..tak 2 hodiny kazdy den