Strach z depresívnych ľudí

Mimulus

Milá zewa, si mi neodpovedala že čo je lepšie a rozumnejšie?
Ak je človek zodpovedný a všetci sa na neho pozerajú s odporom, boja sa ho, nemá priateľov a je vylúčený zo spoločnosti alebo ak je nezodpovedný má priateľov, lásku, rodinu, v spoločnosti je veľmi obľúbený a všetci ho majú radi?
Ja si osobne myslím, že bez liekov a bez zodpovednosti sa žije ľuďom ľahšie ale ak mi to vyvrátiš tak možno nad tým pouvažujem.

Mimulus

ika211 napíšem to veľmi jednoducho.
Ak má človek depresiu a je vo fáze ktorá ho psychicky ničí určite nevyhľadáva spoločnosť - skôr naopak!
Ak má depresívny človek svetlú chvíľku tak sa správa ako bežný človek a dokonca niekedy je aj zábavnejší ako iní ľudia, ktorí týmto ochorením netrpia. Možno sa s takými ľuďmi stretávaš aj ty a vôbec o ich chorobe nevieš.
Usmoklený, večne sa sťažujúci alebo smutný jedinec? Asi si nikdy nevidela alebo sa nestretla s človekom ktorý má depresiu - toto sú skôr znaky ,,depky,,.
Možno Tvoj najlepší priateľ, najlepšia priateľka má tiež depresiu ale nikdy Ti o tom nepovedali, sú veselí, je s nimi zábava a vedia si užívať život.

Danka85

Podľa seba viem že depresivnych ľudi niečo trapi. A trapi ich to natoľko že nedokažu byť veselí... pretože problem nad ktorym rozmyšlaju nie a nie vyriešiť. Nie kedy to trva týždne, mesiace ale môže to trvať aj roky. Mna tiež ked dlho aj niekoľlo mesiacom niečo ttrapi a nemôžem si pomôcť nebavi ma ani žiť ani sa smiať ani byť vesela iba nasilu sa usmejem a som vesela ale vo svojom vnutri citim plač.

ika211

Preco sa normlani ludia boja depresivnych: neboja sa, ale jednoducho clovek sa rad porozprava s kazdym, ale je normalne,ze dlhodobo sa obklopujeme ludmi, ktori su zabavni, optimisticky naladeni, je s nimi sranda, vedu zmysluplne debaty o zivote , nie o umierani...co je to vobec za tema toto? Clovek, co dlhodobo zije v tme, straca sviezost, chradne...clovek zijuci na slnku a vzduchu je sviezi a plny sil, tak asi preto nikto nema pri sebe dlhodobo rad usmokleneho, vecne sa stazujuceho a smutneho jedinca?

lost

podla mna je skoda ludi, co si myslia ze ich spolocnost odsuva na okraj.. mali by sa vykaslat na spolocnost, stanovit si ciel (akykolvek, ktory nie je teda v rozpore s moralkou, napr bombove utoky a podobne haluze :D) a spolocnosti to "vratit" sposobom, ze nieco, (napr svoj sen), dosiahnu..
pretoze kazdy clovek, ma nejaky potencional a tym padom je znacne (a sakra) vzacny..
skoda ze clovek potom sa uzamkne a prezije zivot vlastne len pozorovanim niecoho..
teda skoda ze marni cas, teda ak vobec marni, mozno nemarni a mozno fakt zije :)

neviem, ale mam pocit, ako keby im chybala taka ta iskra bojovnosti :)

lost

no ale depresivnych by som nestrielal :)

len parazitov a myslim ze pravom, ak zastrelim 5-10, alebo 5-10 tisic, zvysok sa zlakne a bude posluchat..

inak to nepojde, preco mame tresty za vrazdu? 650-800eur za smiesnu rychlost 200kmh na dialnici?

aby sa ludia bali :) (i ked ja ich mam asi tak vies kde :) a teda sa nikoho nebojim, ani zakona, ktory je netreizvy, ako napriklad vencenie psa bez voditka..)

parazitov netreba rovno strielat, ale staci aby sa na nich pouzil zakon, tj. nemaju stavebne povolenie? burat, na ich naklady. nemaju na naklady? exekutor. a uz si neskrtne, siahnut na davky. nasexuje 15 deti? basa natvrdo, pomoze to detom, som ochotny zaplatit za par deti, az do dovrsenia dospelosti, zachranim ich od retardovaneho rodica.. a podobne.. spolocnost a svet by bol krajsi :P :)

lenze tam kde je korupcia, tam je svet zly a nevyhovujuci a zaroven tak trochu nebezpecny (napr ak by som mal rodinu, dost by som sa o nu bal, i ked je to tu pomerne bezpecne, ale nerucil by som za seba, ak by niekto pokusal osud)

mne ide len o jedno :) cista spolocnost, mozno som ako Hitler v tomto :D ale co uz.. ale ak napisem cista, neznamena to ze mam tazke srdce alebo nemam rad len tych co su tmavsi.. kdeze.. neznasam aj bielych, co ziju podla rovnakeho zivota.

lenze tento text bol defacto asolutne zbytocny, pretoze bez ohladu na kreativitu a zakon, neexistuje ako porazit ludsku hlupost a vynaliezavost.. a vzdy sa v spolocnosti najde par chytrakov, co budu len pasivne odoberat energiu z nej..

i ked to som uz odbocl od temy, ani neviem ako a neviem preco :D

anjelik*

Lost, ty ale nie si lenivý, aspoň nie na písanie a často dosť rozsiahle a ťažko usledovateľné. :oP Najľahšie sa je na niekoho vykašľať, to je pravda, najťažšie je znovu a znovu skúšať. Ale raz sám pochopíš, že iná cesta nie je. Že ľahko by bolo nejaké etnikum vystrieľať, ale život je nezničiteľný a čo keď sa narodia zase a rovnakí , ako boli pred streľbou?? Dovtedy budeš strieľať, pokiaľ ti nedôjde , že je to zbytočné. Že jediný spôsob je ich osloviť a snažiť sa príkladom a radou nejak ich zmeniť. Aby sa stali vedľa teba dýchateľnejšími. A to isté platí aj pre depresívnych ľudí. Pre všetkých tých utrápených, čo ich trápia uši, nosy, prsia, atď. Blokovanie im nepomôže. :o) O takej pomoci ja vravím, nie o pomáhaní po katastrofe. To je tiež dôležité, ale problémy nevyrieši. Aspoň nie tie, keď ťa *bolí* duša. ;o)

Mimulus

lost opäť pekne napísané :) Meret ďakujem :)

anjelik* asi si si to dobre neprečítala ja nejdem písať nejaký román ale knihu zloženú z príspevkov a príbehov ľudí ich rád, rád odborníkov ako aj rád ,,zdravých ľudí,,