pekný deň :) touto cestou si hľadám kamarátku parťáčku na chudnutie. aby sme si vzájomne pomáhali..radili si a podporovali sa . nehľadám niekoho kto chce držať hladovku, ale skôr zmenou jedálnička a pohybovými aktivitami schudnúť približne 15 kg. vo dvojici to ide lepšie :)
Kamarátka na chudnutie
MAOAM dakujem ti za slova,a ja mamlen ten cholesterol,popozeram papiere co mi dal doktor,nemam cukrovku,ani srdcove ochorenie,len velike krcove zily.Ale pridam pohyb+ upravim stravu,a bude dobre.
Helus: k tomu cholesterolu ti chcem nieco napisat (nie som lekar, ber to len ako orientacnu vec, vdaka) - je to zlozitejsia vec, ako sa na prvy pohlad zda a je tam dolezitych viacero faktorov, jednak existuje geneticka predispozicia, s ktorou nic neurobis, mozes ju akurat zdravou zivotospravou drzat vramci moznosti v sachu (v mojej rodine a konkretne aj u mna tu predispoziciu mame tiez), dalej ako celiatik mas beztak problem s tenkym crevom a tym padom aj so zelezom a cholesterolom, co je logicky dosledok tvojho ochorenia, kedze sliznica tenkeho creva nie je OK a zotavuje sa velmi pomaly - ale zotavuje sa, co vidis aj podla zlepsujucich sa hodnot zeleza u teba po dlhomesacnych dietnych opatreniach, cize to chce vydrz, cas a disciplinu, dalej - neviem, ci mas zvyseny iba celkovy cholesterol a aku mas hodnotu, ono casto sa toto zvykne dost 'precenovat', pretoze existuju hranicne zvysene hodnoty a tie sa vzdy musia posudzovat v zavislosti od inych rizik u daneho pacienta, cize ak ma napr. pacient mierne zvyseny celkovy cholesterol ale nema ani kardiovaskularne (srdcovo-cievne ochorenie) ani diabetes mellitus (cukrovku), tak sa tie hodnoty beru uplne inak, ako ked ma napr. jeden alebo oba rizikove faktory spojene so zvysenym celkovym cholesterolom. Dalej, ked uz mas zvyseny celkovy c holesterol, hladi sa na to, ci je zvyseny tzv. 'dobry cholesterol' HDL alebo 'zly' cholesterol LDL, lebo toto je velmi dolezity faktor, cize na to sa treba pozriet tiez.
Vela mozes urobit stravou a pohybom, prijimat tie spravne tuky, redukovat nezdrave formy cukrov, pokracovat v diete pre celiatikov a prijat fakt, ze ako clovek, ktory ma proste problem ako so zlcnikom, tak aj s pankreasom a tenkym crevom to mozes drzat v hranicnych hodnotach ci postupne zlepsit na prijatelnu hodnotu, co moze trvat dost dlho, aj mesiace.
Lieky by som zatial nebrala, iba ak by bol cholesterol velmi zvyseny.
Zatial skus robit to druhe a uvidis, ci sa hodnoty postupne budu znizovat. Pohyb robi strasne vela, pacienti, ktori napr. zacali s dennodennym pohybom, dokazali prestat brat lieky po par mesiacoch...je to tak. Zavisi ale fakt od individualneho pripadu, lebo u kazdeho su ine priciny a ty mas proste chory trav. trakt, cize to ber tak, ako to je a vychadzaj z toho.
Kazdopadne mas moj obdiv za tvoju disciplinu, zit s tym nie je lahke a ta dieta - na to treba velku disciplinu a uplne komplet vsetko prekopat od zakladov, takze za to mas moj velky obdiv.
ahojte kocky.
carey nepoplietli si vysledky,ja scholesterolombojujem uz velmi dlhe a dala som to dole,ale budem musiet pritvrdit,doschudnutia kocky idem po vybavovackach ,a vikend mam pracovny,takze ziadna turistika nebude skoda.DOSCHUDNUTIA.
No nevedela som, ze na vas asi vsetky posobim tak ze sa stazujem, ale o to mi vôbec neslo. Ja som spokojna so vsetkym, len niekedy mi vsetko nevychadza ako kazdej a preto raz za cas tak napisem ako napisem, ale ok uz viem. Ja si idem pozriet anglíctinu, sme tam dobry kolektiv, aj sa nasmejeme, co po praci pride vzdy vhod.
Helus ty si posledna osoba na ktoru by som povedala ze mas zvyseny cholesterol, nepoplietli si vysledky? :D
Mimma no pekne sa liec, ale verim ze s tym chodis aj do skoly, kym clovek nelezi v posteli, tak robi vsetko mozne, len nech sa ti to nerozsiri dalej, vsetko co kilecko poradila su fain zaberaky, ja uprednostnujem tie prirodne, ale tak niekedy ani to nezaberie.
Idem si ja citat nove slovicka pri matovom cajiku
Ahojte musketierky,ja som pred chvilkou docvicila brusaky+ rotoped.
dnes som bola u toho internistu,musim byt na nizkocholesterolovej diete,chcel mi zase dat lieky,ale ja som mu slubila,ze si poradim stravou.uz ma lame 4 roky na lieky,a ja ich nechcem budem sa zdravsie stravovat.Aj ked nejem mastne nic,neviem z coho mam stale zvyseny,ale zelezo mam oproti minulosti lepsie,predsa crevo sa uzdravuje.
kilecko taku polievku robievam aj ja,a ked som si do nej opiekla chlebik,tak som to mala namiesto obeda.
Mimma to mi je luto ,ale to je tym pocasim zima nie a nie prist ja stale mam okolo krku sal a doma pijem bylinkove caje kupila som od kamosky sice sa maju pit az ked chripka pride ,ale ja preventivne ho uz pijem mesiac a zatial ma choroby obchadzaju teplo sa obuvaj nezabudni vsetky choroby idu od noh ,ked ti ide nadcha to je este dobre ,lebo ked sa ti upchaju nosne dutiny to uz je zle ak ta boli hrdlo nastriekaj na mandle stopangin,alebo na mna isla minule choroba a ja sup 2 pohariky slivovice ,ale nesmie sa zapit cajom potom straca ucinok a zabralo to alebo med a citron ,alebo zazvorovy caj no ,ale teba by som na alkohol nemala nahovarat ved ty si studentka ,no ved uz len nejak sa vyliec tak skore uzdravenie a cervikovi treba hned na zaciatku choroby dat po hlave hi hi
Tak ja som ochorela... furt len smrkam
R: zelene smoothie
D: 2 mandarinky
O: cestoviny s kur.masom na kari, 3 salonky
V: vlocky s jablkom
Ahojte dievcata,
CAREY ,ja ta uz chapem ty sa vlastne nestazujes ,ale proste sa chces zdoverit je to ok.
MAOAM ty ani moc nepises co papavas ,napis sem tam nejaky jedalnicek.
Dievcata a ziadne zemiaky v paraku som nerobila .
rano krajec chlebika a pol banana
v praci 15dkg zemiakovy salat taka novinka z lidla a ked som prisla domov tak 7,5dkg salatu vegetarianskeho tiez z lidlu je vyborny a nakoniec so navarila zemiakovu kremovu polievku no super ,ja som taku este nevarila ,dala som 1 cibulku a 1 strucik cesnaku prelisovaneho a 5 zemiakov zaliala vodou posolila ,1 kocku zeleninoveho bujonu ,trosku soli,vegety a varila asi 2litre vody potom som to mixerom ponornym rozmixovala no vyborna tanier som zjedla plny a na dnes mam dost ak by som bola hladna ,co isto nebudem oskrabem 2 mrkvicky nakrajam na kolieska a mozem vyhryzat pri telke .A to som mala mat dnes na obed 6 zemiakov ,tak jeden bol v salate a z 5 bola polievka pre mna ,dceru a manzela ten si pochutnal a este som tam dala cerv.mletu papriku a majoranku ,dobre sa nam dary s dcerou dufam ,ze aj na vahe to zbadame uz sa tesim na prve vazenie ,ale rano ked idem do prace ma riadne mika sa ist odvazit ,ale vydrziiiiim .Zajtra mam cestovinovy den budu spagety s bolonskou no aku dobru dietu mam pa dievcata doschudnutia
OK Maoam nechaj to tak, ty mi to tu tak pises ako keby som sa stazovala neviem ako, len som to spomenula. Ano vsetko je to o naplanovani aj o tom, ze vsetci maju aj svoje konicky + priatelov a vsetko ostatne medzi tym.
Carey, ale viem si to predstavit, nemas jedina partnera, ktory robi na zmeny alebo byva dalej od frajerky, nic v zlom, jasne ze si viem predstavit, ako to fici, ale je to casto aj o tom ako si to ti dvaja zariadia, nie vzdy sa da vidiet dlhsie, dakedy iba hodka-dve, je to o namahe, samozrejme a o tom, ako sa dvaja su ochotni a schopni stretnut.