pekný deň :) touto cestou si hľadám kamarátku parťáčku na chudnutie. aby sme si vzájomne pomáhali..radili si a podporovali sa . nehľadám niekoho kto chce držať hladovku, ale skôr zmenou jedálnička a pohybovými aktivitami schudnúť približne 15 kg. vo dvojici to ide lepšie :)
Kamarátka na chudnutie
Ja som dnes cely den prelezala v posteli okrem obeda s priatelom..
R: 0,5l pomarancovej stavy
O: zeleninova polievka, hranolky s grilovanym masom, dresing
V: zemla so syrom a zeleninou
Ahojte,
Maoam ďakujem no snažím sa,ale niekedy by som si tak dala rožtek a kakao, ale máš pravdu lepok je sviňa a zrejme aj neznášam mliečnu laktozu, ale zaujímavé, že mlieko ako tak a práve kefír a acidko nie- preženie ma.
Helus držím palečky /dcerke/ dobre to dopadne, buď jej oporou - ja som s tým prešla pri synovi,ako som písala, operovali mu slepák a kylu.Už je OK a po operácií, vlastne už pred ňou bral Wobenzín. Neviem ako je to s kávou, ale mne Dr. povedal, že nové výskumy poukazali opak, teda prospešnosť pri vysokom cholesterolom a aj ja používam pohánkové mlieko do kávy,ale ja pijem iba jednu a to hneď z rána a môj vysoký cholesťák je vraj preto, že mám zníženú činnosť š.ž. Inač ten dobrý HDL máš OK, čo ja mám pod 1 a to je málo.
KILEČKO - čajík som kúpila v zdravej výžive a majú aj v lekárni,ale tento nemali a ten mi chutí a ako som písala,pred rokom mi klesol vysoký cholesterol vďaka tomuto čaju a aj som zhodila 4kg bez diety , tak si to teraz opäť idem potvrdiť.
Kočeny, ja dnes iba vodu a zeleninové šťavy,včera pstruh - kúpila som v Lidl,teraz akcia. Zajtra morčacie mäsko a veľa zeleniny a vody, do jari to musím dať !!!Začala som chodiť na SM cvičenie, nakolko ma bolia kolená a kríže - mám reumatické ochorenie a toto mi odporučila Dr. a vraj sa s tým aj chudne hihihi.
Tak peknú nedeľu kočeny.
Ahojte dievcata,ja som dnes prisla taka utahana z prace a este som varila brokolicovu polievku a oddych dnes mam vitaminovy den tak rano bol chlebik s paprikou v praci salat a chlebik a mandarinka a doma teraz mandarinka a zeleninovy salat a brokolicova polievka este si dam cajik a kavicku a pozrem telku a buvat ,zajtra poupratujem ,poperem a navarim doobeda a pobede snad uz pocvicim.
LEPOK ten caj sa da kupit aj v lekarni,alebo len z netu.
Dievcata ten chlebik je taky tenky ,ze aj do ameriky je vidiet a makky tak pod jeden zub no presne pre dochodcov ,ani namacat by si ho nemuseli,,ale je zaujimave ,ze mi staci krajcek a som spokojna.
Helus len bud dcere napomocna a nech jej vsetko dobre dopadne .
sory za tie chyby neprecitala som si po sebe ach jaj.
Maoamnasla som tir skratky tak
LDL 4,1 a HDL-1,81 ale myslim si ze to neni take zle,uz pred 4 rokmi zemi da lieky,ja mam lieky na artrozu,anie este aby som do seba pchala ide.Ja si poradim,aj dnes vecer pojdem na rychlu chudzu,a doma dam rotoped.Rano som mala rozmixovane pomarance+ banan+ jablko a dobre ma to zasytilo,toto keby som si dala 3x denne namiesto jedla,tak hned mam nizsie hodnoty.zvysim prijem cistej vody,a pocula som,zeaj kava zvysuje cholesterol ja denne vypijem 4 zalievane kavy s lyzickou POHANKOVEHO ZAJACA.Tosi davam len do kavy.
Ahojte kocky u mna zmena planu v praci,dnes mam este dovolenku,ale zajtra uz cely den pracujem.teraz varim,a idem upratovat,a idem potesit dceru,jej mala ma 6 tyzdnov a ma cystu ktora sa zvecsuje,takze ide pod noz,ona sa s cystou narodila merala 2x1 a teraz uz ma 5x2 takze behali po lekaroch a nasleduje ct,je s toho na nervy,teraz uz aj po porode schudla,a este pojde dole,lebo stale place,nesmie plakat,lebo strati mlieko.tuto koji plne od zaciatku,kdezto 1 dceru nemohla kojit,ale som sa rozpisala.dievcata prajem vam pekny vikendik.
Lepok - a gratulujem k minus 6kg :D.
Helus: este k tomu cholesterolu, tebe merali iba celkovy, daj si pri najblizsej moznej prilezitosti zmerat osobitne HDL a LDL, tie hodnoty su dolezite, ak bude LDL v norme, nemas sa coho bat, celkovy Chol je iba orientacnou hodnotou, ked uz...
kilecko: to si zabila, ze 'dochodcovsky chlebik bez korky' :DDDDDDDDDD
Lepok, zdravim, ako sa drzis? inak lepok je fakt zabijak, minule som omylom zjedla nieco, kde bol a trpela som este tri dni, brucho jak balon, ksicht napuchnuty (naliaty vodou), otraaaaaas, Helus je na tom horsie, ale u mna je to len o cosi miernejsie ako u Helus, ja si na to musim davat obrovsky pozor, ale Helus ma problem aj s laktozou, co ja chvalabohu nie
no ale ludia, tri dni kvoli jednej veci, kde ho bolo fakt iba trocha, na co som prisla dodatocne, fuuuuu
vyzerala som ako keby ma napichali vodou od hlavy po päty, uz iba pichnut do mna ako do balona a lietala by som po miestnosti
HELUS: tak pri takejto hodnote lieky absolutny nonsens, sorry, ale u vas sa hned na vsetko pacientovi pchaju asi lieky, to je blbost, tu by si ziadne nedostala, lebo je to len mierne zvysenie a kedze si dokazala zist z podstatne vyssej hodnoty nadol bez liekov, tak staci, ked udrzis hranicnu hodnotu okolo 5-ky, pretoze mas s najväcsou pravdepodobnostu gen. predispoziciu na to, presne ako som uz spominala (u nas je to tiez tak) a tam clovek musi proste 'strazit', ale ty to das, stravou a pohybom, na tie lieky sa vybodni, mas dost inych starosti, naco si zatazovat organizmus dalsou chemiou, ked netreba, nepoviem, keby si mala fakt velmi vysoku hodnotu, ale toto....tam su lieky uplna blbost
a chvalim ta este raz, za to, ze si bola schopna to dat dolu a hlavne, ze drzis tie diety, je to umorne pri tychto ochoreniach, hoci je to vsetko (ako vzdy ) o zvyku a ked to ma clovek v podvedomi, robi to potom uz automaticky, clovek si zvykne fakt skoro na vsetko a potom uz neriesi, iba sa podla toho sprava, lebo to ma tak zabednene v sebe, ze uz nad tym ani premyslat nemusi :-)
tak sa drz a zelam ti, aby sa ti tie sliznice postupne vdaka tvojej vlastnej mudrosti a vydrze upravovali a zotavovali, potom sa ti zlepsi aj resorpcia dolezitych latok, vitaminov, mineralov, stop. prvkov, zmierni alebo uplne zmizne aj anemia casom ale na to treba hodne casu a proste pokracuj v zacatom boji, ty to das