Endometrioza

Príspevok v téme: Endometrioza
margo.

Ahojte,

pred mesiacom mi zistili túto chorobu, uz som zacasala na nu brat aj lieky ktoré budem brat tri mesiace. Všetko čo sa dalo som si o tejto chorobe naštudovala na internete. Jedine čo som tam nenašla či mam nejaké obmedzenia kvôli endometrioze. Môžem chodiť do sauny? Mám obmedziť aj cvičenie. Dajú sa bolesti tejto choroby zmierniť nejakými bylinkami? Ak áno dajte mi prosím rady ako môžem stráviť každý deň s menšou bolesťou.
Vopred dakujem za odpovede

siska0707

tiez mam endometriozu, tak ale ze liecit ju predpisanim HAK, to uz je akoze co??? po vypaleni lozisk je idealne brat pol roka hormony, ale urcite nie HAK. ist do tzv. umeleho klimakteria, alebo ist rovno snazit sa o baby. ja som dlhe roky uzivala HAK, potom som uz nechcela ziadne hormony, tak po stanoveni diagnozy som sa rozhodla ze budeme skusat baby. po 7 mesiacoch sa podarilo. bolestivy a krcovity menzes mi ostat doteraz, to je niekedy aj na dva dni PN. po laparoskopii som zacala uzivat kvapky Gynex, a mozno aj tie my pomohli, vraj uz mal taketo pacientky na desiatky. neviem ci mi pomohli tie kvapky, mozno ano, mozno nie. po 2r od porodu som zacala zase patrat ci endo sa nevratila. tiez mi predpisal visane, ze novinka. jasne, ktory gynekolog nepredpise novinku, je to plus pre neho. vraj su velmi drahe, a ja doplatim len 5eur. po precitani letaku som si povedala tak toto nie, ucrite to nebudem do seba dopovat. skusim to prirodnou bazou, mozno sa podari aj druhe baby. caj gynastan, kvapky gynex, femibion 800. kto ma zaujem, nech si vygoogli. a ja som vzdy vsetko robila, cvicenie, saunu, plavanie ani nic som neobmedzovala, myslim ze ani sa nemusi pokial nie si prave tri dni po operacii a vypaleni lozisk.

zuzi74

Agnes, poklad moj, ja nemam doktora, mam doktorku a ano obcas spolu aj pokecame...a dokonca sa na seba aj usmejeme:-)
Tu nejde o to, ci ju mudr. predpisuje alebo nepredpisuje ale ci sa s nou chces ty sama dopovat...ale to si zrejme nepochopila.

A na zaver, mam taktiez endometriozu, ale nikdy mi moja gynekologicka na nu nechcela predpisat HAK.

koniec sveta

Agnes, tak debilitu si dokazala akurat sama u seba:-DDD
pokojne zobkaj HAK a uvidime neskor, maj sa:-DD
Teba ten gynekolog dobre zblbol, ked este aj zdravotne poistovne zastavas, si vazne dobra. Si idealna pacoska-veris kazdu rozpravku, co ti doktor nabulika a este sa tesis aj z toho, ze nedostanes to, na co mas narok. Len tak dalej:-DDDDDDDDDDDD
Teba by som chcela v ambulancii mat, vacsinou si pacienti pytaju to, na co narok nemaju, ty by si bola osviezujuca zmena.

Agnes999

zuzi74: ja nepochopim take hlupucke dievcatka ako ty co sa okotia ani nevedia s kym pretoze nechcu uzivat to hnusne svinstvo z ktoreho este nikto nikdy nemal ziadne problemy, radsej plnia decaky :D a tvoj doktor je urcite ovela lepsi, tomu verim. on nepredpisuje HAK ani ziadne lieky, lebo vsetko je strasne svinstvo a do tyzdna sa na to umiera. ked k nemu dojdes, on sa na teba hrozne milo usmeje, potom pokecate o pocasi a ides zas domov. strasne ti ho zavidim, daj mi kontakt, aj ja takeho chcem :D pana doktora co nic nepredpisuje :D

Agnes999

koniec sveta: ak si este nikdy nepotrebovala drahe lieky tak bud len rada. ale vymyslat hluposti by si si nemusela, ak nevies ako to naozaj chodi. asi este nemas ani skoncenu zakladnu skolu ked nevies ani pocitat. keby vsetci lekari predpisovali lieky ako sa im zachce a nemali ziadne limity tak by poistovna bud bola v minuse, alebo by musela zvysit niekolkonasobne poistne. ale to je na tvoju inteligenciu asi strasne tazke pochopit ze :D holt nie kazdy presiahne v IQ hranicu debility.

zuzi74

a zabudla som na autorku temy:)
margo, kludne mozes chodit do sauny aj cvicit...pokial ta nepicha v boku, nemas bolesti, tak cvic kolko vladzes.

vilaamalka23

ja som brala 6 mesiacov Lucrin a to jedna injekcia ešte v starej mene 17 000 sk a to mi odporučil môj gynekolog, bez toho aby som si ja nejakú liečbu na endometriozu žiadala, potom čo som bola po operácii, tažke podľa mna máš blbého a nezodpovedného gynekologa

koniec sveta

Agnes, praveze viem velmi dobre, ako je to s predpisovanim liekov, je to moj kazdodenny chlebicek. Ked pacient ma na liek diagnozu a splna kriteria, tak si svoju liecbu dokaze obhajit pred zdravotnou poisotvnou, pretoze len on je zodpovedny za pacienta, nie zdravotna poistovna. Tvoj si to obhajovat odmietol, tak lieky nemas. Tvoj problem:-D

Agnes999

RNG: su rozne druhy vajecnikovych cyst, pokial si dobre pamatam, min. 90% a tusim aj viacej nie je treba operovat a zmizne samo. Spravne doplnky vyzivy tomu naozaj mozu pomoct. Ale potom su aj cysty, ktore same nezmiznu, napr. dermoidna cysta ktoru som mala ja. Oni nevedeli podla ultrazvuku aku mam cystu, to sa da zistit az pri operacii, ale moj gyn ju chcel najskor len sledovat. Ked mi ale spravil vysetrenie krvi a mala som velmi vysoke onkomarkery, mala som podozrenie na rakovinu a poslal ma hned do nemocnice. Rakovina sa len dopnkami vyzivy vyliecit neda, mozu len pomoct pri klasickej liecbe. Moja teta mala rakovinu, 2x sa jej to vratilo, vzdy jej to zas vyliecili a par rokov bol pokoj, kym sa to zas vratilo. Ked sa to vratilo posledny krat, rozhodla sa, ze uz nepojde na chemoterapiu, lebo citala, ze aj ta moze niekedy zabit. Liecila sa alternativne, pozitivnym myslenim, dopnkami vyzivy a pod. Rakovina ale velmi rychlo postupovala a uz za pol roka mala mestazy v celom tele a za kratko na to aj zomrela. Takze moj nazor na alternativnu medicinu je aky je. Keby isla zas na chemoterapiu, mozno tu mohla byt stale s nami.