Endometrioza

Príspevok v téme: Endometrioza
margo.

Ahojte,

pred mesiacom mi zistili túto chorobu, uz som zacasala na nu brat aj lieky ktoré budem brat tri mesiace. Všetko čo sa dalo som si o tejto chorobe naštudovala na internete. Jedine čo som tam nenašla či mam nejaké obmedzenia kvôli endometrioze. Môžem chodiť do sauny? Mám obmedziť aj cvičenie. Dajú sa bolesti tejto choroby zmierniť nejakými bylinkami? Ak áno dajte mi prosím rady ako môžem stráviť každý deň s menšou bolesťou.
Vopred dakujem za odpovede

Agnes999

a ja nemam nic proti tomu, ze mi predpisal HAK, sice to endometriozu nevylieci, ale zastavi ju to. a mam tiez priatela, s ktorym deti zatial neplanujeme, takze zabite dve muchy jednou ranou. moj doktor je fakt dobry, kiez by vsetci lekari boli taki.

Agnes999

koniec sveta: no tusim si zjedla vsetku mudrost sveta a mas daleko viac rozumu ako vsetci lekari dokopy. hlavne ze moj lekar ma poslal aj k lekarom do nemocnice, tam som ich tiez par obehala, s tym, ze nech mi to predpisu oni alebo nech daju svoj kod, na ktory to moze napisat. vsetci odmietli, preco asi. lekari casto nemozu predpisovat drahe lieky, to nie je len pri analogoch, to iste som zazila uz ked som si chcela nechat predpisat lieky roaccutane na akne. ty o tych lekaroch nic nevies, nevies ako funguju. poistovna ma urcite limity a odmieta preplacat lieky nad istu hranicu. a je to aj pochopitelne, tiez chcu mat zisk a nie stratu.

Ivka 1

Margo nikdy by som si nedovolila odhovárať Vás od užívania lekárkou predpísaných liekov, ponúkla som len riešenie ako eliminovať ich vedľajšie škodlivé účinky pomocou prírodných produktov. Ospravedlňujem sa,ak to tak vyznelo. Je potrebné zastaviť menzes pomocou liekov ale vzápätí podporiť liečbu - zabrániť vzniku nových ložísk a znížiť čo najviac riziko zápalového procesu a vzniku osteoporózy.V tomto práve produkty na prírodnej báze dokážu byť veľmi nápomocné.

margo.

Ivka treba poriadne citat, nepisala som ze su menej skodlive, to si nemyslim ale ze maju menej vedlasich ucinkov. Vsetko je to individualne co sa brania hormonov a vedlajsich ucinkov tyka. Tiez niesom stastna z toho ze ich beriem ale ak mi to pomoze tak to vyskusam. Poznam zeny ktorym tieto lieky pomohli, ak ja nebudem ten pripad najdem si alternativne riesenie. Ak mi lieky maju pomoct od toho aby som kazdy den prezila bez bolesti tak ich s radostou doberiem. skoro ziadna chemia ktoru si ludia davaju do tela nieje dobra, ale nemalo by sa vsetko odsudzovat.

Ivka 1

Menej škodlivé ? Informácie v príbalovom letáku hovoria o niečom inom .www.adcc.sk. Ich vedľajšie účinky sa dajú eliminovať.Pre pani doktorku je to však výhodnejšia alternatíva....

margo.

lekarka mi predpisala lieky visanne. Budem ich brat tri mesiace a maju ma dostat do prechodu, za ten cas ked nebudem mat menstruaciu by sa mi mal organizmus vycistit. Lekarka mi povedala ze nemoze zarucit ze sa mi to nevrati, ale to lekar nemoze nikdy slubit. Povedala mi ze su to velmi drahe lieky a poistovna za ne vela plati ale s radostou mi ich predpisala :) pretoze maju menej vedlajsich ucinkov ako injekcie.

Ivka 1

Mnohí lekári (alebo väčšina ?) nad doplnkami výživy mávnu rukou a sú aj takí, ktorí svojim pacientom doplnky výživy neodporúčajú s varovaním poškodenia zdravia. Je ich skutočne len veľmi málo takých,ktorí sa snažia hľadať spôsoby ako pomôcť pacientom aj inou cestou ako cestou klasickej medicíny a produktov farmaceutického priemyslu. Ľudia sa však postupne budú chcieť vrátiť k prírode a aj svoje zdravotné ťažkosti riešiť prírodnou cestou. Výsledky riešenia gynekologických ťažkostí prírodnou cestou hovoria v ich prospech. Vyšší
predpoklad vzniku edometriózy majú ženy so zníženou imunitou.Je to nepríjemná choroba,pri ktorej sa tkanivá sliznice maternice uchytia v tele na nesprávnych miestach.
Môžu sa preniesť na vaječníky,
vajcovody ale i do orgánov,ktoré nesúvisia s rozmnožovaním. Je to síce nezhubné ochorenie ale ak sa nelieči,môže viesť až k sterilite.
Najčastejšími príznakmi sú: poruchy menštruačného cyklu,bolestivé a dlhotrvajúce menštruačné krvácanie,
bolesti v malej pánve,bolesť pri pohlavnom styku.Niekedy postačí len medikamentózna liečba a inokedy
je potrebný chirurgický zákrok.. Asi polovica žien sa dočká dieťatka.V niektorých prípadoch je nutné od-
strániť vaječníky . Tehotenstvo má pri endometrióze liečivý účinok. Za jednu z príčin sa totiž považuje
vyššia hladina ženských hormónov – estrogénov v krvi,od ktorých závisí aj rast ložísk endometriózy.
Vylučovanie estrogénu sa počas tehotenstva pozastavuje. Preto sa ochorenie v tehotenstve výrazne
zlepšuje,dokonca môže aj úplne vymiznúť.Dostupné liečivá navodzujú stav podobný tehotnosti.Na nejaký čas sa pozastaví menštruácia. Bohužiaľ
jedným z nežiadúcich sprievodných znakov liečby medikamentami je vznik osteoporózy. Je tu však možnosť ako liečbe endometriózy napomôcť
produktami na prírodnej báze. Lieky potom lepšie zaberajú a aj následné otehotnenie je ľahšie.

RNG

Doplnkami potravin sa daju riesit,aj rozne hormonalne poruchy, aj odburavanie roznych telesnych nefunkcnych objektov, vcitane cyst.
Dnes nie je clovek odkazany len na patentovane chemikalie s hromadou skodlivych postrannych ucinkov, alebo na operacie.
Zialbohu, toto sa este neuci na medickej fakulte, takze lekari to ani nevedia a ti, co aj vedia sa neodvazia take nieco predpisat ani casto len poradit, zo strachu pred prenasledovanim za to.
Samozrejme, poistovne ako cast medickeho monopolu nekryju doplnky a prave naopak davaju hromady prenazi na ich potlacanie. Lacna medicina nie je v nikoho zaujme z medickeho priemyslu, "len" pacientom
Takze zostava na chudakovi pacientovi zhanat okolo toho medicku literaturu, lebo su lekari na svete, co to pouzivaju, ci uz po tichu, alebo dokonca "drzo" otvorene nuz a kedze asi nenajdes lekara, co je ochotny v to"naordinovat" sama. Je to sice neprijemne, lebo clovek nema az tolko vedomosti v medicine, ako lekari, a samozrejme si to musis platit sama, ale kedze potravinove doplnky nemaju skodlive postranne ucinnky(to je schvalene lekarskymi komisiami, inac sa nesmu predavat na otvorenom trhu), riskujes len peniaze, nie zdravie, apravidla.

koniec sveta

ja sa smejem tej rozpravke o poistovni, vysvetli mi, prosim, preco ine pacientky uzivaju aj drahe lieky, ale tvoj gynekolog ti ich nemoze predpisat :-D
Na predpisanie liekov su stanovene presne kriteria, kedy mas na ne narok. Bud mas narok, alebo nemas narok-to je dane zakonom o liecebnom poriadku. Preto poistovna nema narok sankcionovat lekara za to, ze ich predpise, ak mas prislusnu diagnozu.
No ale pokojne zobkaj antikoncepciu nadalej, vsak platis zo svojho :-D
A neboj, este pride nejake to "kde bolo, tam bolo"

Agnes999

Co tym myslis setrnemu? On nie je nesetrny. Chodim k nemu uz aspon 10 rokov a nikdy ziadne problemy s nim neboli. Je profesionalny aj mily. Ty o nom nic nevies. Chcel mi predpisat analogy, ale nemohol, lebo by mu to vraj poistovna dala preplatit. Tak za to on fakt nemoze. Na zaciatku tohto roka mi zistil na vajecniku cystu a nakolko som mala aj zvysene onkomarkery, mala som podozrenie na rakovinu a poslal ma na operaciu. Ini lekari co ma vysetrovali potom v nemocnici tam ziadnu cystu nevideli a nadavali na neho, ze je neschopny. Uz som bola hospitalizovana, normalne ma chceli vyhodit z nemocnice domov, lebo tam tu cystu nevideli. Ale rozhodli sa ma operovat kvoli tomu, ze som mala extremne vysoke onkomarkery. A ked ma operovali, tak tam tu cystu nasli, mala okolo 3 cm v priemere. Rakovina sa nepotvrdila. Ale z toho vsetkeho mam dobry pocit, ze keby niekedy v buducnosti som mala mat aj nejaky vaznejsi problem, tak tento doktor si to hned vsimne a bude to riesit. Ini by si to nevsimli, tento si na ultrazvuku vsimol 3cm cystu.