Ako sa zbaviť lienok?

Henry Miller

Lienky su uzitocne, ale nie tie zmutovane azijske, ktore tie nase pozieraju. Kto byva v starom dobrom panelaku a rano otvori okno, ktore je cele zadrbane armadou lienok, urcite si nepovzdychne, ze ach jaj ake krasne mile lienky..

Henry Miller

Aj my doma s tym mame problem. Ja sa teda s tym neseriem a pekne raidom vystriekam cele okno aj parapetu. Treba na ne chemikaliami, vysavat ich každý den 3x sa mi teda nechce

REIC

Aj ja zbožňujem ľudí, ktorí trepú dve na tri to: rado11 - postrek octom s vodou 1/1 NEFUNGUJE !!! postrek octom 1/0 NEFUNGUJE !!!

Marosko-n

Šťastný záhradník ak má v záhrade lienky ! Viete aká pohroma je na jar bez lienok ?
Samé vošky skoro na každom liste!, Listy zničené ,vyschnuté a nedá sa ich zbaviť.
Je to najlacnejšia prirodzena ochrana pre zahradníka.
Niečo to premnoženie znamená, to by vedeli prababičky a dedovia, skúste zistiť.
Po tejto tuhej zime možno bude mierna zima.

rado11

Zbožňujem ľudí, ktorí o tom nič nevedia a trepú dve na tri. Tieto agresívne ázijské lienky sem boli dovezené v osemdesiatych rokoch. Sú agresívne, mäsožravé a rozmnožujú sa asi 100 krát rýchlejšie ako naše pôvodné sedembodkové. Tie už takmer vyhynuli práve vďaka týmto azijským. Tieto lienky u nás nemajú prirodzeného nepriateľa. My ich máme na balkóne každú jeseň doslovne niekoľko stoviek. Ak ich chcete riešiť ekologicky, tak miesta, kde sa zdržiavajú postrekujte octom s vodou 1/1.

Ipsilon

Uf, to by som do lienok nepovedal, že môžu byť až také agresívne. Je síce pravda, že v lete ma prenasledoval slimák s odborným názvom slizniak, ale lienkou z Ázie by som teda nechcel byť prenasledovaný. A ako možno rozlíšiť lienku sedembodkovú od lienky z Ázie? Majú nejakú inú farbu pleti a šikmé oči alebo tak nejak? Nemám na to skriptá, tak si radšej nechám poradiť. Aj pri týchto mínusových teplotách vonku ony prežijú? Ak áno, tak to je potom iný level:-)

Timi tim

Zboznujem take primudrete komentare ze radsej mat 100 lienok v byte ..a ze sme rozmaznani atd.kludne vam ich zabalim a poslem nech sami vidite ze to nie je prijemne.. Ano lienky su uzitocne ale sedembodkove..ale tie co mam aj ja doma a neviem sa ich zbavit su lienky azijske ktore pozieraju lienky sedembodkove a su skodlive roznasaju alergie a hryzu..takze vase primudrete recicky si nechajte pre seba..ked nemate nejaku dobru radu ako sa ich zbavit tak radsej ani nepiste