Nestastna..... prosim o pomoc. Co mam robit?
Mam jedno dieta (8 r.), manzela. O dieta sa stara v ramci svojich casovych moznosti, dieta miluje. Medzi mnou a muzom laska nie je. Teda nie z mojej strany, muz tuzby ma. Nevyjadruje mi city, ani po mojich vycitkach. Cestuje si s kamaratmi po svete, s kolegami na chaty, mna nechava doma. Zijem pri nom nenaplneny zivot. Az na nase dieta...
Stretla som muza. Nie je to sexualny ulet, ani majova laska. Viaze nas hlboky cit este z cias, ked sme boli mladi. Tiez ma zenu a jedno dieta. Sme spolu stastni, obaja zijeme v nenaplnenych vztahoch.
Nevieme, co mame robit, sme zufali. Ide nam o deti, tie ranit nechceme. Luto nam je nasich manzelov, nie sme lahostajni k tomu, ze sme ich zradili. Ale ziadne intimne city k sebe neprechovavame. Teda nie z nasej strany.
CO SI POCAT?
Zit i nadalej v spolocnej domacnosti s doterajsim partnerom kvoli detom a sucasne prezivat krasne chvilky s laskou mojho zivota?
Rozviest sa nechceme, deti su pre nas prvorade. Ale ani intimny zivot uz nechceme...
Sme bezradni obaja...
Problemy vo vztahu
Slecna A, sexicek...dakujem za Vas cas a nazor. Velmi mi pomohol. Vztah s priatelom nas naplna po citovej aj sexualnej stranke. Manzelov si obaja vazime a mame radi...ved su to otec a mama nasich deti a nieco sme spolu prezili. Aj dnes ich mame radi, ako partnerov. To si vieme povedat navzajom. Ale ten cit lasky a vzrusenia zo vzajomnej pritomnosti tam proste nie je.
Uvazujeme o zivote v doterajsom manzelstve s tym, ze sa budeme prilezitostne stretavat a davat si navzajom to, co nam nedokazu dat manzel a manzelka.
Obaja to ale uz vedia.... Vzdat sa nasho mimomanzelskeho vztahu ale nemozeme. Takze to nechame na dalsi vyvoj. Ak to patneri nevydrzia a stresy budu prenasane na deti, asi sa rozvedieme. Ak vydrzia, uvidime, ako to dopadne a ak budu deti vacsie.. mozno bude stastie naplnene uplne.
Dakujem za snahu o pochopenie.
pardon, zle som napisala tu prvu vetu. Malo tam byt : .."pokial dobre citam, zakladatelka sa odvolava na to, ze ten druhy vztah ju uspokojuje najma po citovej stranke..."
sexicek, pokial dobre citam, zakladatelka sa stazuje na to, ze ten druhy vztah ju uspokojuje najma po citovej stranke. Takze sex tu absolutne nehra rolu, nech je akykolvek super. Nie kazdemu vyhovuje byt donekonecna vo vztahu, kde nic nie je iste, len tolko, ze "sak sa stretneme raz za cas". Pokial to zakladatelku naozaj tak uspokojuje po tej citovej stranke, nebude chciet donekonecna byt v nefungujucom manzelstve. Ked niekoho milujes, nestaci ti sa s nim stretnut raz za cas a aj to v utajeni. Tuzis sa vecer k tomu cloveku posadit, porozpravat ako si sa mal a mat v nom oporu...
Najlepsie riesenie je zit nadalej vo svojich rodinach. Intimny zivot s manzelmi nehat na prirodzenej urovni, teda ked nic, tak nic. Vy sa aj nadalej budete stretavat v ramci moznosti, co Vam vase rodiny a ekonomika dovolia.
Viem, ze pravidelny sex chyba, ale prave preto ten prilezitostny bude matt svoje vacsie caro. A to plati aj o neznostiach, vasni, ale i prijemnych stretnutiach a dovernych rozhovoroch. Niekedy je menej viac.
Potom je tu ešte možnosť žiť v tzv. otvorenom manželstve. Oficiálne manželia stále ste, ale užívate si s iným. Deti tým v podstate netrpia lebo rodičov majú spolu pri sebe.
Má to háčik, že tvoj manžel ako píšeš ťa stále miluje.
Ja viem, ze su v tom deti, ale...
obaja ste nestastni vo vztahoch, ktore mate. Uz je neskoro zamyslat sa nad tym, preco ste si brali partnerov, ktorych nemilujete. Avsak, ak ste vsetci styria natolko vyspele osobnosti, skusila by som rozhovor medzi vami. On, jeho manzelka, ty a tvoj manzel. Normalne ako styria dospeli ludia. Povedat si, co funguje, co nefunguje, odhalit city. Znie to hrozne idealisticky, ked to takto pisem, ale inu moznost nevidim. Donekonecna sa skryvat a zit dvojity a nenaplneny zivot. To sa neda vecne. Viem, ze by pripadnym rozchodom utrpeli najma deti, ale aj vy, hoci ste uz starsi mate este stale pravo byt stastni. Bolo by ine, keby ste sa obaja zbalili a odisli od rodin bez jedineho vysvetlenia. Ale myslim, ze aj vasi partneri inak vezmu, ak budete k sebe uprimni. Ak to u vas oboch nefunguje, ti vasi partneri to musia vediet a pochybujem, ze sa im chce zit v takom niecom. Dajte si este druhe sance, byt opat vsetci stastni. Nie po boku svojich zakonitych partnerov, ale niekoho, koho ozaj lubite...
Mňa zaujíma jedno, načo si si ho brala za manžela, keď ho nemiluješ?
A načo ti je také manželstvo, ktoré ťa nenapĺňa?
Agnes999, ved to je ten problem. Vieme, ze o seba prist nechceme. Vieme, ze deti ranit nechceme. Kto skutocne nemiloval, nepochopi...
Sme stastni, ked sme spolu. Naplna nas to. A nehovorim o milovani ako sexualnom akte. Ale o vztah, city.
Na strane druhej nie sme lahostajni k doterajsim manzelom. Sice nemilujeme, ale ved sme spolu roky. Mame ich radi ako rodicov svojich deti. Ako partnerov. Hoci nam neprejavuju lasku. Mame zomriet nestastni?
Moznoze sa to casom vykristalizuje. Mozno sa rozvedieme a zoberieme. Mozno sa s laskou svojho zivota rozideme a budeme zit nanadalej nenaplneny zivot s manzelom, ale kvoli detom.
Toto je spravne? Toto deti citit nebudu?
Alebo pockame, kym deti odrastu? A potom uvidime?
Radu potrebujem najma o niekoho, kto si tym presiel...
Opakujem, tu nejde o letny flirt, ani lasku medzi kolegami....Vieme si predstavit spolu zit. Ale prekazkou su JEDINE DETI.
Asi nemame inu moznost a sme v patovej situacii....
Tak v prvom rade by ste si mali dat otazku ze co vlastne chcete? Lebo z toho co pises mam pocit, ze vlastne nechcete nic.
Toto isté som povedal aj teraz už bývalému priateľovi - ak niečo podobné spravíš svojej rodine tak si u mňa skončil. Ale čo veď sa uvidí čo Ti poradia ostatní, potom Ti napíšem svoj názor.