RNG alebo dakto znaly - konopny olej

Príspevok v téme: RNG alebo dakto znaly - konopny olej
me.myself

chcem sa ta spytat na to, aky mas nazor na konopny olej, ci je prospesny alebo nie. lebo pozitiva tam su, ale prave som nasla jednu studiu, ze to, ze obsahuje najviac PUFA (polynenasytenych tukov) vobec nemusi byt take super, ako to je na vsetkych olejovych strankach, ze to naopak zvysuje tvorbu volnych radikalov pre pomerne nizku biologicku vyuzitelnost.
tak ja ho brat chcem, lebo mi o.i. chuti :D a aj pomaha si myslim, ale ze aka je vhodna davka? jedna polievkova lyzica denne dlhodobo je ok podla teba?

Birko

Niektorí ľudia naznačujú, že konopné oleje z konopných semien môžu ľuďom pomôcť udržať si dobré kardiovaskulárne zdravie zlepšením:

celkového cholesterolu
lipoproteínového cholesterolu s vysokou hustotou
lipoproteínového cholesterolu s nízkou hustotou
triglyceridov

Vrelo odporucam tento, dobre skusenosti, Nemecka kvalita

hemppointcbd-olej.sk

Jaroslav_Joji

Ahojte

Konopný olej používali už naši pra pra rodičia :).
Ja kupujem od firmy Olej Hont - je to remeselná výroba.
Našla som ich cez článok v časopise. Ja ho užívam na prečistenie ciev. Komplet účinky z internetu :

- ľudovo sa mu hovorí "kefa na cievy" – prečisťuje cievy od zanášania
- pomáha priechodnosti ciev, a tým zlepšuje hladinu cholesterolu v krvi a znižuje krvný tlak
- pomáha pri kŕčových žilách
- napomáha pri liečbe srdcovo-cievnych ochorení a srdcovej arytmie
- pri liečbe cukrovky
- má silné protizápalové, antimykotické a regeneračné účinky - pomáha pri atopických ekzémoch, psoriáze, či lupienke (vnútorné aj vonkajšie použitie)
- podporuje nastolenie hormonálnej rovnováhy a to najmä v období menopauzy
- posilňuje imunitný systém a blokuje alergické reakcie
- konopný olej taktiež viditeľne zlepšuje kvalitu vlasov a nechtov
- polynenasýtené mastné kyseliny a vysoký obsah GLA v konopnom oleji pracujú v organizme na niekoľkých úrovniach, udržujú metabolizmus buniek vo výbornej kondícii a podporujú imunitný systém, čím významne znižujú riziko rakovinových ochorení a pomáhajú v ich liečbe.

Ja ho kupujem iba online, keďže všetky kamenné predajne mám od ruky. A to cez www.polanatea.sk. Ale na stránke výrobcu sú aj iné odberné miesta......

siluetka

Poradíte? V článku na webe www.polakova.sk je písané, že konopný olej pomáha aj na akné, ale napríklad v diskusii na varecha.pravda.sk tvrdia, že na akné nemá skoro žiadne účinky. Máte niekto osobnú skúsenosť použitia konopného oleja na akné?

taká či onak

Jednoznačne odporúčam konopný olej SUM BIO/ORGANIC , mám s ním skúsenosti , začala som ho užívať už pred rokom , citeľné zlepšenie funkcií tela( najmä v začiatkoch pretože ho moje telo už potrebovalo ) odporúčam, - je to kvalitná investícia :-)

onyx

lol, ja ho mám pre to, lebo obsahuje širokú škálu vitamínov a hlavne dobrý pomer 3 a 6 omega.... v dnešnej dobe je tak ťažké dosiahnúť rovnováhu v ňom a práve konopný ho má, ak chceš ešte lepšie - argánový, tekvicový /zinok/... ale to zas závisí na čo ho potrebuješ.
Na pleť tvár jojoba, na pečenie smaženie kokosák, na telo vonkajšie celkovo argánový, na vlasy tekvicový - korienky...

ale nezabúdať pri tom aj kvalitne jesť, veľa pohybu, čerstvý vzduch a snažiť sa o happy life, ináč ani tona doplnkov nikomu nepomôže.

RNG

Konopny a lanovy olej pouzivali Slovania starocia na omastenie kase. Hociktory panensky je dobry, teda aspon tak dobry ako slnecnicovy ci repkovy, dokonca lepsi.
Vsetky polynenasytene samozrejme su reaktivne, tj lahko sa okyslicuju a pri prehriati aj polymerizuju.Preto sa tu tak casto zdoraznuje panensky olej, tj taky, co je neposkodeny chemiou alebo teplom a podla moznosti co najcerstvejsi, aby bol minimalne oxidovany.
Alebo este lepsie ten olej v surovych olejnatych semenach, tj nevytazeny ale v prirodnej forme a kombinacii zivin.

Neo Ned

Predsa len, to odporúčanie na nejakú konkrétnu značku konopného oleja by bodlo...

Je tento olej vhodný aj pre dajme tomu psychotikov?

me.myself

tak je, ma to tak napisane. ci to je aj pravda nemam ako zistit. ale chuti vyborne, takze tomu verim, inak by chutil asi zvetchano ako tie bezne olivove ci slnecnicove