Dobrý deň, píšem do \"ženských ochorení\", aj keď to ochorenie nie je... moja dcéra má 10 rokov a včera mala na spodnom prádle červenohnedý fľak, odvtedy zatiaľ nič. Predpokladám, že by mohlo ísť o nástup menštruácie, len sa mi to vidí ešte skoro... prsia jej už trošku začali rásť, ochlpenie nemá, výtok predtým som na prádle nespozorovala a myslím, že by sa ma opýtala, že o čo ide. Ten výtok nemusí byť pred prvou menštruáciou? Viem, že ja som ho mala minimálne rok a menzes som dostala v 14-tich rokoch.
Menštruácia v desiatich rokoch?
ja som to dostala v deviatich, takže až také šokujúce mi to nepríde. okrem toho dievčatá teraz dospievajú skôr.
nie je to podpichovanie! ja predsa nehovorím nič o sexe ...
Lebo SOM si istá. Neviem na základe tvojich krátkych viet usúdiť, či má ísť o podpichovanie, ale vychádza mi to tak. Čo sa týka akéhokoľvek úrazu, som si istá, že by mi to prišla povedať, lebo je dosť citlivá a o sexe sa v tomto prípade vôbec nemienim ani baviť.
monka, ako si môžeš byť taká istá?
no tá blana isto nie
alebo pretrhnutá panenská blana..
môže to byť aj prechladnutie .. či zápal ..
ďakujem za odpovede, dosť som včera presurfovala kvôli tomu na nete, dočítala som sa, že teraz v podstate sa jej môže rozbehnúť krvácanie v podstate kedykoľvek, alebo aj o pár mesiacov... tak uvidíme, zatiaľ nič, ale na gaťkách vtedy bola na 99 % krvavá škvrna. Dúfam, že ju to ešte chvíľu obíde, nech nemá s tým starosti. Čo sa týka tej stravy, o ktorej ste tu písali, tak detské výživy jedla len ovocné, bola dojčená do roka. To predčasné dospievanie je vraj aj z hormónov, čím kŕmia kurence :(, aj keď má, myslím, pestrú stravu, kurčatá sú u nás v jedálničku cca. 1-2x za 2 týždne. Stravovať sa v súčasnej dobe výlučne zdravo je podľa mňa problematické, lebo stále sa niečo v nejakej potravine škodlivé nájde :( Mne v podstate išlo v otázke hlavne o to, ako je to s tým výtokom pred prvou menštruáciou, ktorý som u nej nespozorovala a s tým, že nemá ešte pubické ochlpenie. Predpokladala som totiž, že tieto dve vývinové znaky predchádzajú nástupu MS.
Aj ja som dostala menzes 10-tich a to som rozhodne nebola prva v triede.
Ja som bola odchovaná na kojeneckých výživách a krámy som dostala v 13tich takže tak..
Podľa mňa to ani MS nebola