Menštruácia v desiatich rokoch?

Príspevok v téme: Menštruácia v desiatich rokoch?
monka111

Dobrý deň, píšem do \"ženských ochorení\", aj keď to ochorenie nie je... moja dcéra má 10 rokov a včera mala na spodnom prádle červenohnedý fľak, odvtedy zatiaľ nič. Predpokladám, že by mohlo ísť o nástup menštruácie, len sa mi to vidí ešte skoro... prsia jej už trošku začali rásť, ochlpenie nemá, výtok predtým som na prádle nespozorovala a myslím, že by sa ma opýtala, že o čo ide. Ten výtok nemusí byť pred prvou menštruáciou? Viem, že ja som ho mala minimálne rok a menzes som dostala v 14-tich rokoch.

Bubs

ja som to dostala v deviatich, takže až také šokujúce mi to nepríde. okrem toho dievčatá teraz dospievajú skôr.

monka111

Lebo SOM si istá. Neviem na základe tvojich krátkych viet usúdiť, či má ísť o podpichovanie, ale vychádza mi to tak. Čo sa týka akéhokoľvek úrazu, som si istá, že by mi to prišla povedať, lebo je dosť citlivá a o sexe sa v tomto prípade vôbec nemienim ani baviť.

monka111

ďakujem za odpovede, dosť som včera presurfovala kvôli tomu na nete, dočítala som sa, že teraz v podstate sa jej môže rozbehnúť krvácanie v podstate kedykoľvek, alebo aj o pár mesiacov... tak uvidíme, zatiaľ nič, ale na gaťkách vtedy bola na 99 % krvavá škvrna. Dúfam, že ju to ešte chvíľu obíde, nech nemá s tým starosti. Čo sa týka tej stravy, o ktorej ste tu písali, tak detské výživy jedla len ovocné, bola dojčená do roka. To predčasné dospievanie je vraj aj z hormónov, čím kŕmia kurence :(, aj keď má, myslím, pestrú stravu, kurčatá sú u nás v jedálničku cca. 1-2x za 2 týždne. Stravovať sa v súčasnej dobe výlučne zdravo je podľa mňa problematické, lebo stále sa niečo v nejakej potravine škodlivé nájde :( Mne v podstate išlo v otázke hlavne o to, ako je to s tým výtokom pred prvou menštruáciou, ktorý som u nej nespozorovala a s tým, že nemá ešte pubické ochlpenie. Predpokladala som totiž, že tieto dve vývinové znaky predchádzajú nástupu MS.

Nela41

Ja som bola odchovaná na kojeneckých výživách a krámy som dostala v 13tich takže tak..
Podľa mňa to ani MS nebola