Neskutocne zabudam ...nemam cit ... pomozu mi nejake lieky ?

Príspevok v téme: Neskutocne zabudam ...nemam cit ... pomozu mi nejake lieky ?
liana777

Uz dlhsie mam problem s pamatou ...strasne zabudam... ja ani necitim ze mam mozok v hlave :D ... citim ako keby som niekedy ani mozok nepouzivala..od skoly ako keby ho mam vypnuty ... a nemam cit ..nic ma nedokaze rozhodit ...ani ked primne niekto place ...alebo ked niekto zomre ja proste ako keby som ani nic necitila ... pritom ked ma niekto problem snazim sa pomoct niesom sebec ..dam radsej druhemu nez sebe ...ale hlavne ma skre ze zabudam ...co takeho by som si mohla kupit? mam estelen 25 rokov

amanda23

ozaj, ked si date tu na stranke do vyhladavaca slovo derealizacia ako nazov diskusnej temy, je tu viacero toho zalozeneho, pojdem si to pocitat..

amanda23

napr. ja uz dlhodobo neznesiem ani kvapku alkoholu, dam si niekde na oslave deco vina a este sa to zhorsi..hlava je dost otupena a vnimanie aj bez alkoholu...mozno skusim uzivat nejake ginko, to prektvuje mozog , teraz ma napadlo, ale pochybujem, ze to pomoze..

amanda23

ak si vyggoglite Svetlana Wenzl - slovenka zijuca v Nemecku o tomto pise pocetne, ona konecne prisla nato, z coho to ma - amalganove plomby zubne. Ale samozrejme, moze to mat pricin milion, virusy, plesne, parazity, tazke kovy, toxiny v tele, potom z toho hormonalne poruchy, metabolicke poruchy porucha vstrebavania zivin z potravy/ a ani sa to nedozvieme, cest vynimkam, lebo lekarska veda je vacsinou nato prikratka a poslu nas po par zakladnych vysetreniach psychiatrovi :(

amanda23

Ja mam niekedy pocit, akoby to bola nejaka porucha, ze mi neprekrvuje mozog, strasne otupenie citim, som potom protivna na vsetkych okolo cim je to horsie .. Niekedy ked sa zadycham napr. v prirode do kopca, zacne sa mi priserne motat hlava, kruhy pred ocami, este viac akoby sa ta derealizacka prehlbila a potom, ked sa vydycham pride celkovo lepsi pocit, mozno je to tym okyslicenim. Skusim zacat teraz na jar trocha behavat a uvidim ci to pomoze. Zaujimave je, ze mam par hodin v priebehu mesiaca, kedy to z minuty na minutu prestane, vacsinou vecer a mne sa ulavi a rozjasni uplne mysel, vtedy sa citim tak dobre, usmiata idem spat, som mila, rano sa zobudim nato, ze si uvedomim, ze je to zas spat...

mimka2

amanda , dobre si to vystihla. ano taki pocit ,zahmlenia. treba s tym zit . netreba si vsimat reakcie ludi na to ,lebo mnohi to nepochopia. nevedai pochopit cloveka akom u je a preto mnoho krat odsudzuju.. :( a urcite je to aj s tej depresie

amanda23

mam pocit, ze sa to da nazvat derealizacia, byva casto sprievodnym javom depresie, ale vyskytuje sa aj bez depresie, akoby zahmlene vnimanie, ze svet vnimate ako cez sklo,zaclonu, mate pocit, ze zivot ide okolo vas, ale vy nie ste sucastou diania, akoby to clovek nedokazal vnimat naplno a preto to citove otupenie.. Neviem co je to za chorbu, akosi to ma coraz viac ludi a pochybujem, ze nejakymi rpaskami od psychiatra by sa to zlepsilo..Depersonalizacia je zasa odosobnenie, skuste si vygoogit o tom nieco.