Bezvysledne hladanie prace ma ubija....

Príspevok v téme: Bezvysledne hladanie prace ma ubija....
Praca8

Ahojte, uz neviem ako dalej. Vsetko sa zdrazuje, treba platit ucty, potraviny a benzin sa zakazdym zdrazuje, najom ide zakazdym hore, a roboty nikde. Ako do hajzlu mame my obycajni ludia vyzit a nezit kazdodenne v napati a depresiach a zufalstve, ci budeme mat zajtra na chlieb a ci nie? A ti hajzli v parlamente si sedia na svojich zadkoch a uzivaju si miliony z nasich dani... Co to je za spravodlivost, ze sa musime tak kazdodenne trapit a netesit sa zo zivota? Normalny vzdelany(ale aj nevzdelany) clovek, ktory chce robit, proste nemoze, lebo nema kde... stat sa o to nestara... pozeraju len na svoje rite. Potom sa cuduju, ze vzrasta kriminalita, ved bodaj by nie, ved ako maju ludia uzivit svoje deti? Hlupaci tam hore. Od nas beru dane a davaju ich ciganom, aby mali spokojny zivot a na nas nemyslia, hlavne ze sa vyvazaju na bavorakoch. Chce sa mi z toho systemu na svete vracat. Chcem obycajnu pracu a nemozem ju najst a som povinna kazdodenne trpiet proti vlastnej voli. Bude vobec niekedy lepsie?

beskyd

pan bude asi starsi rocnik ked si mysli ze aj dneska je vacsina slovenskych VS brana k poriadnej a perspektivnej praci:) mozno tak technika, storjarina, IT smery, inak casto zabity cas...

pan d.

Ano, spravne, treba si spravit vysku a potom ist robit do Anglicka poslicka... Ste jebnuti? Ja som, ale vy ste viac.

beskyd

sejla, dakujem:) skor by som to riesil radsej cestou SPOLAHLIVEJ agentury (co povazujem za jeden z klucovych problemov, aby bol splneny tento atribut) hoci by som si priplatil, nemam moc prehlad aky je poplatok, ale snad do nejakych 4 stovak by sa vacsina mohla zmestit.. ci ani nie? len s tou ambasadou by bol uz vacsi problem, pokial viem ta je len v londyne a zastupitelske urady tiez asi nebudu vsade... a posledne miesto kde by som chcel skoncit je londyn alebo nieco podobne velke, prepchate, hlucne a spinave, snad to tiez nie je jedine vychodisko.. a manualne som robil aj v prvych rokoch vs takze to je pohoda, z anglictiny mam CAE, aj ked je to uz par rokov dozadu, ale do toho by som sa mal dostat. no, ako sa nicia agentury?:) cez zivnostensku kontrolu ci ustredie prace? ci inak?:)) to by ma aj celkom zaujimalo ci to nefunguje ako pri inspekciach prace ktore nie su zrovna najefektivnejsie pri svojich kontrolach... ale dik za prispevok, rad by som si dal spravit oci a pak na jar, najneskor na jesen zmizol.. takze kazda konstruktivna rada dobra:)

pan d.

Rob tak ako jeden, kupi si z lesa drevo, pekne ho poreze, porube a potom predava za patdesiat eur meter, samozrejme na cierno:D

Sejla

beskyd záleží od toho, čo je človek ochotný prvý mesiac podstúpiť, ak čokoľvek, tak mu stačí menej, než 1000e. V najdrahšom meste - Londýn je možnosť ubytovať sa v motely, kde nemusíš platiť nič dopredu, iba za každý deň +-10 libier (samozrejme + jedlo, a najdrahšie je cestovné - 20 libier na týždeň) ale s tým, že tam bývaš s cudzími ľuďmi v jednej izbe, to nie je pre každého, ale väčšina sa uspokojí s tým, že hneď po prvej výplate (1 týždeň -1 mesiac) si zoženú normálny podnájom buď s nadobudnutými priatelmi, alebo medzi cudzích ľudí, ale aspoň má človek vlastnú izbu. Postupne si nájdeš lepšiu prácu a zhodnotíš, či ti tvoj príjem vystačí na garzonku, tie sú o kus drahšie a záleží v akej štvrti. Prežívať tam nie je žiadna rozprávka, ale človek má možnosť sa vypracovať postupom času. So základmi angličtiny sa dá nájsť práca akurát tak vo fastfoodoch, skladoch, supermarketoch (nočné smeny v supermarketoch sú hlavne pre chlapa dobrý začiatok, platia cca 10 libier na hodinu); na stavbe, umývač riadov, čašník na svadbách, upratovačka domov, obchodných centier atd. S trochu viac, než základmi angličtiny sa už dá nájsť dosť v pohode práca -napr. reťazce kaviarní starbucks, costa, caffe nero, pret a manger, ktoré sú na každom rohu, ponúkajú super pracovné pozície, férové priatelské prostredie, možnosť veľmi rýchleho prof. rastu - povýšenie na supervisora môže dostať každý blb za 3 mesiace, keď sa trochu snaží a ak ho to chytí tak do 3 rokov aj povýšenie na manažéra celej kaviarne. A popri tom človek zažije kopec srandy. S dobrou angličtinou sa s trochou skúseností a bujnou fantáziou pri písaní životopisu má možnosť dostať všade, kde bežný angličan. Toto je taký najreálnejší návrh, ak chce ísť niekto na blind s pár eurami. Ale hovorím, nie je to pre každého, hlavný problém ani nie je v možnostiach, ako v tom, že človek musí byť vnútorne silný, odvážny a sebavedomý. Schopný riešiť situácie v strese. Veľa ľudí to nezvládlo a odišlo, prepadla ich choroba - negativizmus, lenivosť, netrpezlivosť, neschopnosť prispôsobiť sa.
Ďalšia možnosť je agentúra, vo väčšine prípadov zoženú prácu aj ubytko, neviem, koľko za to pýtajú, ale tie slovenské angentúry nie sú populárne hlavne preto, že vôbec pýtajú od ľudí peniaze - keďže uk agentúry peniaze nepýtajú - tie sú sponzorované samotnými zamestnávatelmi, ktorým dohadzujú pracovnú silu. Ale ak sa chce človek poistiť, agentúru by som možno aj brala, je to len taká záruka, že niekto vás vyzdvihne na letisku, dovezie rovno do vášho bytu a ukáže, kde budete pracovať, proste full servis:D A je úplne jedno, čo u nich podpíšete, nikdy nemusíte v danej práci zostať, popri nej sa dá hľadať iná. V prípade, že by vás náhodou agentúra odrbala, treba ísť na slovenskú ambasádu, určite na ulici nezostaneš, prípadne hodiť na fórum koment "som v Londýne a odrbali ma" - bude mi cťou pomôcť a hlavne zničiť tú agentúru:)

[zruseny16]

nemám ideálnu prácu, ale mám, skončím školu-snáď a verím, že sa pohnem z miesta.
Ale, aká je vlastne ideálna práca, a u nás na SK? :)

zdradca

este sa vratim k tvojmu clanku, nenadavajme na ciganov ze ich stat podporuje.Stat od EU po skusennostiach zapadnych statov Anglicko,Belgicko po romskych utekoch za ,,lepsim ,,zivotom,kedy tieto staty cicali a zneuzivali ich socialne systemy dostava platene s penazi EU, aby cigani,ci romovia nazvyte si ich ako chcete nekocovali.Preto im nas bohaty stat vyplaca socialky v takej vyske, ze sa im neoplati hladat si pracu.Uz nie je tajomstvom na Slovensku,ze zachvilu budu utlacany biely.Si biely/a,tak si hladaj pracu staraj sa kazdy ti povie.Romka zafnuka na uradoch a uz jej vyplacaju. Ano na Slovensku bolo dobre,za byvaleho rezimu.Vtedy hoc aj cigan ak nerobil tak uz sedel za prizivnictvo, ze nestihol sa ani rozlucit.Kde vtedy premyslali nad Den Haagom,ci Strasburgom, ze sa pojdu stazovat? Mame zakony o ludskych pravach,preco ich biely nevyuziju,hla cigani sa hned vedia postarat o skandal voci Slovensku na medinarodnych sudoch a neraz aj vyhraju.Takze na Slovensku uz bolo dobre a uz nebude.Teraz sme mi biely na rade aby sme zacali kocovat,zial je to tak. Na nas stat od EU nedostava prispevky.

zdradca

Slecna A, Sirael vlastne aj ostatny skusali ste sa napojit na kamaratov/atky,popripade niekoho s rodiny co uz vonku su ci by nepomohli?
myslim financne aj s pracou tak na zaciatku