stale som unavena, aj ked sa dobre vyspim, v poslednej dobe unavu pocitujem stale..idem si dat pre istotu vysetrit krv, ale skor si myslim ze to je mozno aj prichadzajucou jesenou , alebo nespravnou stravou? nemam ju taku zlu, ale pred cca polrokom som sa stravovala lepsie aj cvicila viac, teraz uz nemam moznost..nemate niekto dake dobre tipy a triky na dobre stravovanie a proti unave? a mozno aj nejake tipy ako sportovat ked nie je vela penazi na posilku..predtym som tam bola aj 3 krat do tyzdna a bola som vo velmi dobrej formy..teraz si to uz nemozem dovolit, pretoze sa stahujem do BA a tam su posilky dost drahe:-/
Preco som stale unavena? !!
Únavu môžu zahnať ľahšie jedlá a samozrejeme vitamíny.
Jarnej únave sa dá predchádzať. Pomôžu pohyb, vitamíny a voda, radí Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR. Prechody ročných období horšie znášajú starší či meteosenzitívni ľudia.
Treba chodiť čo najviac peši, odporúčajú hygienici. Napríklad, výťah možno zameniť za schody. "Alebo vystúpte z autobusu o jednu zastávku skôr," uvádza ÚVZ SR. Do formy sa možno dostať rýchlejšou prechádzkou. Postupne si však treba pridávať minúty a chôdzu striedať s ľahkým behom.
V práci zase netreba zabúdať na pravidelné prestávky, počas ktorých si človek uvoľní celé telo. Hygienici odporúčajú urobiť si voľno pätnásť minúť po každých dvoch hodinách. "Pracujúci by si mal vtedy uvoľniť šiju pomalým krúžením hlavy do strán. Chrbát a nohy treba vystrieť a zápästia precvičiť," informuje ÚVZ SR. Prestávku odporúčajú hygienici ukončiť hlbokými nádychmi a výdychmi, ktoré sa opakujú aspoň päťkrát.
Únavu môžu zahnať aj ľahšie jedlá, napríklad dusené na pare, hydinové mäso a ryby. Mastným a vyprážaným pokrmom sa treba vyhnúť. "Telu prospieva zelenina a ovocie," radí ÚVZ SR. Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) odporúča zjesť každý deň päť dávok ovocia a zeleniny. Ovocie treba konzumovať skôr dopoludnia, zelenina je bez časových obmedzení. Viac zeleniny a ovocia na tanieri prospieva aj duševnému zdraviu, ľahšie sa človek zbavuje i nadbytočných kíl.
To sú príznaky svalovej dystrofie.
vyskusaj Regulatpro® Bio, mne to pomohlo, tiez som bola unavena uz od rana ako som vstala, uplne ma to nastartovalo, cca do dvoch tyzdnov sa som videla zlepsenie
a nemas nejako zdravotne problemy?
mne pomohli kvapky B12 -odkaz odstránený-
Popíjaj rano hrenček acidofilneho mlieka, upravuje črevnu miklofloru, jogurty s bifidokulturou Active, jogurtove napoje. Zo zeleniny je dobrý špenát, kel, brokolica, šošovica, kapusta, kaleráb, mrkva, rajčiny atd.
Doležity je aj pitný režim, čaj, voda káva.
Mne to pomohlo.
sa len poflakujes a valas doma a sedis za PC...a raz za zidovsky rok nieco spravis ...:D
:
S tým železom to je pravda, sestra s tým mala tiež problémy, bola anemicka takže často veľmi unavená, brala železo v tabletkách a až to jej pomohlo
Ale no-mam 70 rokov-mam rakovinu kosti a peru do mna teraz imunoterapiu, silne lieky, ze padam na hubu a vraj ma to tak byt-a viem oklamat unavu-cvicim 2x30x 5 tibetanov, nech ho roztarha, omladzuje o 20, 30 rokov ale hlavne telo reaguje tak ako spinajuce kone ked ich gazda bil aby podali enormny vykon-dalej popalujem si 400x fenom 2000 W vonkajsiu cast kolena, vraj je dozitie az 130 rokov, 3x do mesiaca, ale ja to robim aj 3x do tyzdna. Som na tom ako Gott-prezitie moje tak 3, 4 roky-ale nebojim sa, bol som v Rusku, v Amerike, v Thajsku-meditujem denne aj 2 hodky, lebo mozgom nam prudia vacsinou negativne myslienky a tie ovplyvnuju vsetky zle organy-pijem aj stavy, z cervenej repy ci mrkvy alebo zeleru, lebo som chudokrvny- a treba si hovorit Zo dna na den sa citim lepsie a lepsie po kazdej stranke, aspon 40x cim viac tym lepsie-podobnou vetou som prestal fajcit. Viac neviem, no tak hovorte si Som stastna velmi stastna, a stale dokola.
mozno sa ti nespravne vstrebava zelezo