Čo najlepšie vytiahne hnis zo zápalu a zahojí?

Príspevok v téme: Čo najlepšie vytiahne hnis zo zápalu a zahojí?
jahodka123

Mám nový pierc a dostala som zápal priedušiek. Zapálil sa mi aj ten piercing a tešie mi z toho hnis. Nebolí to moc, ale je to dosť neprijemné. Viem, že sa to niekedy stáva, ked neni ešte zahojený a človek dostane angínu napr.. Chcem vedieť, čo mi odtiaľ najlepšie ten hnis vytiahne. Mna napadol len repík...

Totobysom

Som sa dozvedel o jednom starom banskom recepte na vytiahnutie hnisu z rany .... zabreše nejaký kvalitný domáci med ,nie z obchodu ale od včelára zmiešaš s múkou , aby mal tuhšiu konzistenciu a priložíš na miesto , kde máš hnis a behom noci ti vyťahané hnis Rado odlepis a vyberieš aj s hnisom....

arbel

Ja by som vyhodila piercing, natrvalo. Nesposobil len zapal, ale ovplyvnuje negativne aj energoinformatiku, takze moze sposobovat dalsie zdravotne problemy v buducnosti.

schelly95

Najlepšie na to zaberie 15 minút vo vode varená kôra brestu. Prikladať čo najčastejšie a stále meniť.

Ivka 1

Z byliniek je na uzatvorené hnisajúce rany veľmi dobrý skorocelový list - poznáte ho ? Sú dva druhy Skorocel kopijovitý a Skorocel väčší. Obidva druhy majú liečivé účinky. Nám sa na hnisajúce rany osvedčil Skorocel väčší - má okrúhle listy a lepšie pokryje ranu. Takže : dobre umyté listy dáte do čistého nepoužitého mikroténového sáčku,trošku poklepete napr.tĺčikom na mäso - to aby listy zmäkli a mohla sa uvoľniť šťava. Vyberiete a priložíte na ranu. Najlepšie večer. Z našich skúsenosti doma , skorocel vytiahne hnis z rany a potom ju zacelí. Je však potrebné to zopakovať viackrát a listy vymieňať. Skúste , to je naša skúsenosť, keď mal manžel úraz, pomohlo mu to. Rozhodne si však do toho nepichajte , mohli by ste si ublížiť ešte viac. Ak skorocel nepomôže, ranu bude musieť otvoriť chirurg a vyčistiť.

piešťany

Lenže ja mám tú ranu zatvorenú a na povrchu červenú.Pichli mi do toho a vytiahli hnis.Nepomohlo,lebo vybrali málo.Bolí to a je to červené stále a mám stále teplotu.Framikoin zásyp mám.To je ako baneocin a ten mi nepomohol.Mám to sama prepichnúť a vytlačiť?Neviem či si na to trúfnem.Ďakujem

Ivka 1

Skúste tanin alkohol , dostať bežne v lekárni . Veľmi pekne zaberá na hnisajúce rany , keď už vám nič nezabralo, toto by malo pomôcť. Ranu vydenzifikujte tanin alkoholom a potom zasypte Framykoinovým práškom - ten je na lekársky predpis a má antibiotické účinky. Prekryte sterilným štvorcom gázy.

piešťany

Mám hnis v rane a teploty.Trápim sa 3 týždne.Brala som dalacin c,amoksiklav,masť baneocin,ichtamol,unigel,repík.Nič nepomáha.Viete poradiť?Na slaninku,aloe vera,propolis,nechtík,med a ostatné veci neverím.Poradte antibiotiká,krém.Ďakujem.

jahodka123

vsevedka - dakujem za radu, ale ranu mi uzavreť nemôže, nakolko tam mám piercing :) A na čerstvý ani alkohol dať nemôžem. ale dííík, zíde sa do budúcna určite aj táto info

vsevedka

jahodka123, repik je skutocne dobra bylinka, podporuje hojenie, ale v tejto faze, ked este trpis zapalom a mas hnis by som ti ho neodporucala. Repik by som pouzila skor az na zaver po vylieceni zapalu, je vynikajuci pri dolieceni ale kedze posobi skor len povrchovo mohlo by sa stat ze podpori zhojenie koze a ranky na povrchu, ta sa uzavrie a hnis ti ostane pod povrchom pokozky.

To uz skor vyskusaj ak mas k dispozicii nalozene okvetne listky lalie v alkohole - alkohol samotny dezinfikuje a spoluucinkuje aj lalia.